Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932968





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad Voor Journalistiek en de klacht van het OCMW Begijnendijk.
02 augustus 2009
Beslissing was een "Journalistieke" en "Politieke" afrekening.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 647.800
Ternat / Begijnendijk 2 augustus 2009

Raad Voor Journalistiek wil Rechtsgang beïnvloeden en flagrante
schending van de
scheiding der machten door politieke vrienden omfloersen.

Afrekening.
De klacht van het OCMW van Begijnendijk werd door de pseudo Rechtbank Voor
Journalistiek gegrond verklaard, dat was niets minder dan een journalistieke afrekening die met politieke druk -en ook politieke advocaten- tot stand moet zijn gekomen.  Erik Verbeeck heeft, na herhaalde klachten van derden, met zijn artikels de malfunctie van het OCMW van Begijnendijk aangekaart, daarvoor had hij zijn eigen dossiers zeker niet nodig, bewijs daarvan is, dat de Arbeidsrechtbank hem vier keer op een rij gelijk gaf, zelfs in Hoger Beroep.

Zwangerschap.
Secretaris-generaal Filip Voets liet zich in het dossier van het OCMW van Begijnendijk,
teeinde een hoorzitting te forceren, blijkbaar imponeren door de zwangerschap van de Secretaris, óók in een ander dossier sommeerde Filip Voets de journalist om, vanwege  zwangerschap, RW met rust te laten, terwijl dezelfde RW dagelijks op internetsites Erik Verbeeck rustig verder bleef belasteren. 

Politici.
De artikels over het OCMW van Begijnendijk handelden over twee politici, meer bepaald
de twee Voorzitters van het OCMW, Lisette Verbeeck en Patricia Stevens, deze laatste is advocate aan de Balie te Leuven, Open Vld-lid voor de Provincie en MGB-lid in Begijnendijk. Het is in de functie van Voorzitter van dat OCMW, dat Erik Verbeeck na diverse klachten van derden, bevestigd door eigen ervaring, volledig in overeenstemming met de deontologische regels, artikels bracht.

Politieke vrienden.
Het OCMW plaatste diverse klachten bij "hun eigen" politie van Begijnendijk, zeer
waarschijnlijk gesteund door de Voorzitter van het politiecollege Dirk Claes die onderwerp is van een Burgerlijke Procedure voor 1 mio € schadevergoeding wegens het omzeep helpen van een gezond bedrijf. Dirk Claes heeft in dat dossier minstens pogingen ondernomen om de scheiding der machten met de voeten te treden, zijn partij CD&V heeft in het Fortis dossier bewezen daarvan niet vies te zijn, Begijnendijk en Rotselaar werken ook op het gebied van OCMW intens samen, het zijn dus dikke politieke vrienden.

Bewijsmateriaal.
In haar brief aan Erik Verbeeck met de melding dat het dossier is afgesloten, maar nog
steeds stukken mochten worden ingediend, heeft Erik Verbeeck recent liefst 128 bladzijden bewijsmateriaal aan de Onderzoeksrechter toegestuurd, daarmee meteen duidelijk gemaakt, waarom de artikels over de malfunctie van het OCMW van Begijnendijk onder voorzitterschap van Lisette Verbeeck en Patricia Stevens werden gebracht. Het dossier bevat in eerste instantie honderd bladzijden bewijsmateriaal uit andere dossiers, het tweede slechts 25 bladzijden waarin ondermeer vier rechtszaken die het OCMW van Begijnendijk op een rij tegen het gezin Verbeeck verloor, voorkomen.

Deontologie.
Het is de VVJ en Pol Deltour die in hun regels zelf bepalen dat politici die in hun
maatschappelijke functie in de fout gaan, door journalisten mogen gevolgd worden, zelfs als hun privé-leven relevantie heeft met die malfunctie en dat is hier wel degelijk het geval.

Begijnendijk door de bril van HUMO in 1994.
Erik Verbeeck over de beslissing van de Raad Voor Journalistiek en het OCMW.

EVER
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 02 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.