Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927824





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radioactief graven.
03 augustus 2006
Uraniummijnen niet zo onschuldig.

Betekom  03 aug. 2006.
Knack (D.Draulans) brengt deze week op pagina 55 een samengesteld artikel omtrent de schadelijke milieufactor van uraniummijnen (de brandstof voor de  kerncentrales).

Betekom / Mol 3 augustus 2006

Verbolgen.
Hildegarde Vandenhove reageert bij deze redactie verbolgen op het artikel van KNACK en zegt dat ??n en ander uit zijn verband is gerukt. Voor een offici?le reactie verwijst de wetenschapster naar Ann VERLEDENS van de dienst externe communicatie van het S.C.K., maar deze is met vakantie. DIRK DRAULANS was niet bereikbaar voor commentaar, hij verblijft momenteel in Congo


Schouw BR2 (SCK) :
Radioactief element (Ra-226) verloor tientallen jaren radioactief materiaal
dat in de omgeving terecht kwam !




Pas toen deze redactie aan de bel trok verwijderde
het SCK het gevaarlijk tuig dat tientallen jaren
Radium 226 in de omgeving verspreidde !

Het F.A.N.C. accentueerde ??n en ander door een foto van het verwijderde
toestel op haar website te plaatsen, al de roestplekken op de foto tonen aan
waar de Radium 226 is verdwenen (in de omgeving) ! Hier de link naar de
website van het F.A.N.C.
www.fanc.fgov.be/newfanc/nl/news_paratonnerre_modele1415.htm


Tientallen jaren stond er een radioactief element (Kapton R5) boven op de schouw van BR2, het is pas toen deze redactie daarover berichten stuurde, dat het SCK het gevaarlijk tuig liet verwijderen !

Vijf schijven met Radium 226.
De Kapton had 5 schijven van ongeveer 24cm diameter die aanvankelijk bij de plaatsing volledig met radiumzouten (Ra- 226) waren bedekt, maar omdat het SCK niet de wettige procedures volgde (jaarlijkse fysische controles) is de Ra- 226 (ongeveer 1 m?) losgelaten van de schijven en zijn deze uiterst gevaarlijke radioactieve deeltjes ongecontroleerd in de buurt terecht gekomen.

Radium is schadelijk.
H.Vandenhove van het SCK voerde uit een studie van een site in Kirgizi? aan, dat veel mensen er al tientallen jaren radioactief afval met hun voeding opnemen. Het radium in het afval besmet voedingsmiddelen zoals kippen, melk en aardappelen. Dorpsbewoners krijgen niet minder dan veertig keer de maximaal toegelaten dosis binnen.

Ook radium afkomstig van de radioactieve bliksemafleiders in het milieu.
Van de ruim 15.000 in Belgi? illegaal geplaatste zogenaamde ?Radioactieve bliksemafleiders?, waarvan de meeste exemplaren tot 9 Radium 226 (Ra- 226) bronnen bevatten, zijn er niet alleen tienduizenden Ra- 226 elementen  (bronactiviteit tot 5 mSv/h) in het milieu terecht gekomen (of werden door onwetenden gemanipuleerd), maar bij de nog overeind staande radioactieve elementen is de Ra- 226 losgekomen of erger, bij deze die er nog steeds staan, blijven deze radioactieve kankerwekkende bronnen dagelijks het milieu met Radium 226 bezoedelen.

Oorzakelijk verband moeilijk aan te tonen.
Het feit dat het moeilijk is het bewijs te leveren dat er in gevallen zoals Rotselaar, Rillaar, Loksbergen, e.a. een oorzakelijk verband bestaat tussen de aanwezigheid van radioactieve bliksemafleiders met Ra- 226 en kankers die in de onmiddellijke omgeving werden vastgesteld, speelt in de kaart van het F.A.N.C.
De bende aan de Ravensteinstraat minimaliseert permanent de gevaren van de Ra- 226 op de bliksem opvangers, zelfs in gevallen zoals de basisschool te Merksplas waar besmettingen van meer dan 250 Bq/cm? werden gemeten !

Minstens 3.000 daken.
De illegale radioactieve opvangers hebben in Belgi? minstens 3.000 daken met een ontoelaatbare dosis Ra- 226 besmet, maar het Federaal Agentschap Nucleaire Controle wil daar niet van weten, nogal wiedes, de Directie van het F.A.N.C. werd onlangs wegens incompetentie aan de kant geschoven.
Niet onbelangrijk is te weten dat diezelfde personen van de Directie twintig jaar geleden ook al in functie waren bij de D.B.I.S., de incompetentie heeft de bevolking al veel vroeger parten gespeeld dan sinds 1994 (toen het F.A.N.C. is opgericht)! Hebben we daarover al iets gezien in de pers ? 

Bezoekers website MM : 118.650

Laatste update ( 11 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.