Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926530





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Crisisuitkering voor zelfstandigen operationeel.
30 juli 2009
Zes maanden uitkering voor zelfstandigen in moeilijkheden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 646.200
Ternat 30 juli 2009.

Zoals bekend, besloot de federale regering onlangs, behalve voor door de crisis getroffen werknemers, ook een crisisuitkering te voorzien voor zelfstandigen in moeilijkheden. Ze kunnen tijdelijk een uitkering ontvangen gedurende maximaal zes maanden om een eventueel faillissement te vermijden. De uitkering bedraagt 920 euro per maand voor een alleenstaande en 1.320 euro voor de anderen.

Niet eenvoudig.
De procedure, de voorwaarde en de formulieren daartoe zijn nu beschikbaar. UNIZO had aangedrongen op een regeling gezien het record aantal faillissementen en de vele ontvangen reacties van ondernemers in moeilijkheden als gevolg van de crisis. Er zijn aan de uitkering evenwel nogal wat voorwaarden verbonden gekoppeld aan een niet zo eenvoudige procedure en aan de nodige bewijzen. De ondernemersorganisatie dringt er overigens op aan de procedure te vereenvoudigen en zal daartoe voorstellen overmaken aan de betrokken minister.

Maximaal zes maanden.
Sedert het uitbarsten van de crisis in 2008 staat veel ondernemers het water aan de lippen. De sociale zekerheid van zelfstandigen voorzag al in een uitkering bij faillissement. De crisispremie voorziet nu tijdelijk ook in een uitkering voor zelfstandigen in moeilijkheden. Ze kunnen een uitkering ontvangen gedurende maximaal zes maanden. Het bedrag ervan komt overeen met dat van de sociale verzekering in geval van faillissement, 920 euro voor een alleenstaande, 1.320 voor de anderen.

Rechthebbenden.
Degene die in aanmerking komen voor een utlering zijn : Zelfstandigen met een collectieve schuldenregeling, zelfstandigen onder een gerechtelijke reorganisatie, zelfstandigen geconfronteerd worden met een aanzienlijke daling van hun omzet of inkomsten en daardoor met een groot risico op een faillissement.
De volledige persnota vindt u op
http://www.unizo.be/viewobj.jsp?id=409181

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : Unizo
www.morse-press.be  1740 Ternat.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.