Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926530

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brussel : Asielzoekers zijn onze Hotelgasten.
29 juli 2009
Omgekeerde discriminatie vergeleken met Belgische daklozen

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 645.300
Ternat / Brussel 28 juli 2009.

Objectiviteit van ultralinkse pers ver zoek.

Asielzoekers onze hotelgasten.
--- wijziging 07:30  29/07/2009.
Vanavond hebben we ons aan de receptie van het Hotel Continental als
onafhankelijke pers gemeld, uiteraard spreekt de receptionist geen Nederlands. Op onze vraag of er iemand van de asielzoekers bereid was om een interview te geven, antwoordde de receptionist dat het wat laat was -21:30u red.-.

Taal.
Er verblijven daar, volgens de receptionist, maar één of twee personen die wat Frans
kunnen spreken, de rest versta ik zelf niet zei de man, een zestiger, het zijn o.a. Cosovaren en Armenen, Misschien hadden we hem een "dikke fooi" moeten geven om een interview te versieren.

Hotel voor asielzoekers ........ maar ondertussen slapen Belgische daklozen in de goot ...

Elektricien.
Een poosje later komt een jonge Zaïrees naar beneden, die wél Frans spreekt, hij is
achtien jaar oud en we vragen hem wat hij in België denkt te kunnen doen. De jongeman zegt dat er in zijn thuisland nog oorlog is en dat hij elektriciteit heeft geleerd en hier dat verder wil leren. Op onze vraag of hij denkt te kunnen werken, wordt eigenlijk niet geantwoord. Maar de Zaïrees had niet verwacht dat de journalist hem over zijn kennis van elektriciteit aan de tand zou voelen, iemand die in België 17 jaar oud is en elektriciteit leert, kent de Wet van Ohm, hij niet dus, met andere woorden, de jongen kent voor zijn leeftijd quasi niets van elektriciteit.

Conformiteit.
Tijdens de conversatie met de Zaïrees kwam het elektrisch bordje ter sprake dat
achter de receptie tegen de muur staat, ik wijs naar dat bordje en vraag aan de jongen wat hij ervan denkt, hij ziet wel dat er zekeringen staan -oeroude van Siemens red.-, maar de receptionist had begrepen dat ik tegen de Zaïrees zei dat het niet conform is, er is geen deksel en er zijn openingen tussen de zekeringen en verzocht ons dan ook de receptie te verlaten, dat deden we omdat we toch van plan waren, niet zonder te zeggen, dat het daar om een publiek lokaal gaat en de pers niet kan belet worden daar te staan om haar informatie te vergaren. Het is hoogtijd, dat er in het Hotel Continental een inspectie rond de conformiteit van de elektrische installatie wordt uitgevoerd.

Hotel, eten, drinken, maaltijdcheques.
Een uitbater van een eethuisje in de buurt is tevreden, de asielzoekers komen bij
hem eten en ze hebben maaltijdcheques. De man, die enkele woorden Nederlands spreekt, is ook zelfstandige en niet te spreken over de mentaliteit van de overheid tegenover zelfstandigen, veel betalen maar we worden in de put geduwd klaagt de uitbater. Toen ik de man vertelde dat ik het met 400€ per maand moet stellen en zelfs geen referentieadres krijg toegewezen, keek hij zeer vreemd op, kon het nauwelijks geloven, we hebben niet de moeite gedaan om het uit te leggen. Het hotel en de maaltijden van de asielzoekers worden door het OCMW van Brussel betaald, ze hebben het, relatief gezien, dus eigenlijk niet slecht. 

Kaas en confituur.
Het is duidelijk niet zoals De Morgen schrijft dat de asielzoekers alleen maar brood
met kaas en confituur te eten krijgen. Ze krijgen een ontbijt in het hotel en voor de andere maaltijden krijgen ze van het OCMW maaltijdcheques.
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be 1740 Ternat 

Laatste update ( 29 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.