Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926530





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ternat niet happig op toekennen referentieadres Erik Verbeeck
28 juli 2009
Asielzoekers in hotels met gezondheidszorg, Belg op straat.

Paginabezoekers website Morsom Magnificat : 645.200
Ternat 28 juli 2009.

Asielzoekers worden beter behandeld dan gepensioneerde Belg De rode propagandazender aan de Reyerslaan en de ultra linkse journalisten hadden het vandaag nóg maar eens over de asielzoekers die in hotels gelogeerd worden en daar doktersbezoek krijgen, ze moeten zich zelfs voor een doktersbezoek niet verplaatsen, ook dat is een bevoorrechte situatie, vreemdelingen zijn er dus óók wat dat betreft beter af dan vele Belgen.

9 januari 2009 : Bij minus 8° op de straat gezet en op het Begijnendijks
gemeentebestuur lachte men "heimelijk en achterbaks", dat is hun handelsmerk.


Referentieadres.
Erik Verbeeck, die sinds 9 januari 2009 dakloos is, krijgt in Begijnendijk geen
referentieadres, daartegen is bij de Arbeidsrechtbank te Leuven verzet aangetekend, de zaak komt pas in september voor.  Het is van Begijnendijk al sinds 2005 de bedoeling om het gezin, dat 9 jaar in Begijnendijk woont, op droog zaad te zetten, daarin zijn ze al voor een goed deel geslaagd, maar de "kennis" en de assertiviteit afnemen zal ze nooit lukken.

IGO.
Wie geen vast adres heeft, verliest zijn Inkomens Garantie Ouderen, dat is nu ook
het geval met Erik Verbeeck die nu 410€ per maand moet afgeven wegens het ontbreken van een adres, juist daarom heeft Begijnendijk hem van ambtswege afgeschreven, daarover hebben ze in het gehucht aan de Raambeek maanden moeten peinzen.

Ternat doet ook moeilijk.
Van een inkomen van 815€ nog eens 410€ moeten missen is ondoenbaar, daarom is
het gezin op 27 juli 2009 bij het OCMW van Ternat gaan aankloppen, de redactie van Morsum Magnificat is daar immers gevestigd.  Door de vakantie zijn andere verblijfsmogelijkheden weggevallen en moet het gezin dus aankloppen in de gemeente waar ze, door hun bezigheid, hoe dan ook, het meest verblijven, op een veldbed kun je immers overal overnachten. Maar het OCMW van Ternat verwijst naar ........ jawel, Begijnendijk, ongelooflijk is dat. Ook hier zal er spijtig genoeg tot actie worden overgegaan, een eerste aangetekend schrijven is reeds vertrokken. Het is meer dan een schande dat een Belg die 65 jaar is, nergens terecht kan en asielzoekers in hotels kunnen verblijven.

Wet Tobback een lachertje.
Dan maar naar de gemeente Ternat, maar het kantoor van Morse-Press VOF ligt in
een industriegebied waar niet kan gewoond worden, de wijkagent heeft de moeite gedaan om ter plaatse te komen en bij de dienst Ruimtelijke Ordening te informeren, maar daar houden ze het been stijf, dus ook op dat adres geen inschrijving. Op de dienst Ruimtelijke Ordening kennen ze de Wet Tobback zelfs niet eens-sic-.

Overheid zoekt het uit.
Bij de Rijksdienst voor Pensioenen is men formeel : "het OCMW moét jullie een
referentieadres toekennen", bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken idem dito, daar gaat men nu een onderzoek instellen waarom er geweigerd wordt.

Dossier OCMW Begijnendijk bij diverse Overheidsdiensten doorgenomen.
Ondertussen telt het klachtendossier -van vier personen- rond het wanbeleid van het
OCMW van Begijnendijk, 130 bladzijden, het verhuisde pas van de Vlaamse Ombudsdienst naar de Inspectie Welzijn, daar wordt het overgemaakt aan het Agentschap Binnenlands Bestuur.  Er zijn wel een aantal personen die het dossier al hebben ingekeken en de wenkbrauwen gefronst hebben. De mentaliteit van het Begijnendijks OCMW wordt dus ook bij diverse overheidsdiensten nu wat béter bekeken. Ook de Leuvense Onderzoeksrechter kreeg voldoende toelichtingen over het hoe en waarom van de artikels in Morsum Magnificat waarbij het onmenselijk OCMW van Begijnendijk in het maatschappelijk belang op de korrel werd genomen, ook het bewijsmateriaal werd daar afgeleverd.

Wordt dus vervolgd.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
in eigen naam.

Laatste update ( 06 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.