Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926531





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ternat : Fransman knipt afsluiting van schapenweide open-Update2
24 juli 2009
Werd een diefstal van de schapen van Elie Van Vaerenbergh verijdeld?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 642.400
Ternat 23 juli 2009.

--- Update 2 23:00 28/7/2009.
Het Laatste Nieuws is blijkbaar een trouwer spieker op de website van Morsum Magnificat, zij brengen het verhaal één dag later.  Het moet nu blijken dat er wat verder dan de redactie aan de Assesteenweg ook een "gazet" zit. Het betreft de dame met de stationwagen die passeerde toen de Fransman aan de afsluiting prutste, wel stopte, maar blijkbaar niet durfde uit te stappen.  Degene die wél aan de Fransman vragen stelde en door hem bedreigd werd, is de zaakvoerder van Morse-Press VOF, de uitgever van Morsum Magnificat.

--- Update 1 21:00 24/7/2009
Het is weer een sterk verhaaltje.
De Fransman is, nadat hij twee keer werd verrast, gewoon naar huis gereden, hij woont aan de Assesteenweg in Ternat, vlakbij het station, dat heeft de locale politie blijkbaar aan de interventieploeg    -TARL- gezegd en dan weggereden-?-.  De opgeroepen politiepatrouille is bij hem gaan aanbellen, maar hij deed niet open.  Toen de politie weg was, reed hij gewoon terug weg naar -zoals blijkt- de schapenweide.
De Fransman heeft recent bij een tuinbedrijf in de buurt -Assesteenweg-, 'per abuis', een bosmaaier meegenomen, door die eerst achter heg te plaatsen in afwachting van verdere behandeling. Door de camerabewaking liep het -ook- daar mis, dat zaakje is nog niet afgewerkt.  Hier hebben we nogmaals een staaltje van de efficiëntie van de politie. De auto staat zó opvallend vlak naast de spoorweg langs de weg, dat hij zéker moet opvallen.
----
Omstreeks twintig uur komt een auto met Franse nummerplaat rechtover de redactie naast de
weide van De Meuter parkeren, de man -later blijkt het om een Fransman te gaan- gedraagt zich verdacht.

Schapen.
Het is duidelijk dat de man belangstelling heeft voor de schapen van Elie Van Vaerenbergh die in
de weide grazen, het bezoekje van de Fransman was duidelijk niet om eten te geven, eerst prutste hij met de blote handen aan de afsluiting en wat later met een schroevendraaier.  Wanneer de Mercedes Station wagen van de schrijnwerker die wat verder in de straat woont, voorbij komt, is de Fransman blijkbaar niet op zijn gemak en vertrekt.

Kniptang.
Minder dan een kwartier later is de man met de lichtgrijze Ford Escort terug, nu heeft hij een kniptang gehaald
en begint de draad door te knippen. Omdat wij niet weten wat voor een -onguur- persoon dat kan zijn, wordt de politie in Asse gebeld, het was 20:20u.  Ondertussen passeert de Mercedes van de schrijnwerker opnieuw en stopt een vijftigtal meter verder, om dan door te rijden, de Fransman is weer verrast en vertrekt enkele minuten later opnieuw.

Politie.
Ruim een half uur later stuift een combi van de politie voorbij, het blijkt dat de auto waarvan wij de
nummerplaat hadden doorgegeven wat verder aan het station te Asse was te zien, de eigenaar daarvan blijkt in de buurt te wonen, maar blijkbaar niet thuis. Om 21:40u daagt de Fransman terug op en gaat nu de weide in via de door hemzelf opengeknipte afsluiting, we spreken hem aan en zien dat de man agressief is, hij ontkent de draad doorgeknipt te hebben en zegt dat hij enkel de schapen wilde voederen, de politie wordt opnieuw gebeld maar vooraleer die arriveert is de Fransman uiteraard weggereden, de politie komt weer te laat, er zijn blijkbaar te weinig manschappen ter beschikking voor dit gebied. Tussen 20 en 21.40u. is de man dus 3 keer geweest.

Op heterdaad.


Hier is de Fransman bezig de draad open te knippen.

Op heterdaad betrapt.
We begrijpen niet goed waarom de eerste ploeg geen foto's aan deze redactie heeft gevraagd, ze
weten tenslotte niet wie de man in kwestie was, tenzij ze via de gegevens van de nummerplaat ook zijn foto hebben. Op onze foto ziet u de fransman die de draad doorknipt.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be 1740 Ternat.

Laatste update ( 23 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.