Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926532





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Immosector dient grondig te worden opgevoed.
22 juli 2009
Misleidende foto's en onvolledige inlichtingen en schending privacy.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 641.800 www.belstat.be
Ternat 22 juli 09.

Morsum Magnificat op de bres voor kandidaat huurders :
Het moet ophouden om met kandidaat huurders te sollen.


Vandaag is het huren van een betaalbare woning geen sinecure. Vooreerst krijgt de kandidaat huurder te maken met immokantoren waarvan sommigen menen dat de belangstellenden al blij mogen zijn dat ze de woning mogen bezichtigen en dan wordt dikwijls op hetzelfde tijdstip afgesproken met verschillende kandidaten die worden "losgelaten" in de woning en verder maar moeten zien.

Nieuwerkerken.
Volgende klacht van een lezer bereikte ons. Men was op zoek naar een woning en reageerde op een annonce van ERA die in Nieuwerkerken een woning met kleine opslagruimte te huur had staan voor een betaalbare prijs. Maar wat bleek bij aankomst ; De woning stond in de vóórtuin van de huiseigenaar wiens nieuwe woning op 1 m !! van de achterdeur -de enige ingang-, werd gebouwd.  Het nieuwe huis was nog niet volledig afgewerkt maar, volgens het immokantoor, zou dat binnen afzienbare tijd wel het geval zijn. Er waren nog 2 kleine raampjes, een ervan gaf zicht op de nieuwe villa van de eigenaar het andere lag te hoog om naar buiten te kijken.

Wonen in het zichtveld van de eigenaar, van privacy gesproken.


De ingang -pijl- goed voor een huisgezin met twee
stoelen en een koffiezet, ook nog "meccano" bedden.

Meubels.
Een "klein" praktisch probleempje was, volgens onze bron, hoe iemand één meubelstuk de huurwoning moest binnenbrengen. Behalve een opklapstoel en/of keukenstoel en heel kléine kastjes was het onmogelijk iets van meubels binnen te krijgen via de énige deur van de woning omdat de nieuwbouw er pal tegenaan staat. Ook via de twee raampjes kon niets binnengebracht want die zijn maar 1m² groot. De persoon van het immokantoor was blijkbaar wel zo eerlijk te zeggen dat, wanneer de nieuwbouw volledig klaar zou zijn, de huurwoning waarschijnlijk zou worden afgebroken, maar dat een huurcontract van 3 jaar was voorzien. Maar tot zolang wilde de eigenaar maandelijks nog wat geld uit zijn huurwoning slaan.  Onze lezer / kandidaat huurder haakte, terecht, af.



De dakrand opgelapt met nokpannen die er zo te
zien afvallen ....
 

Schandalig.
Het is een regelrechte schande dat immokantoren zoiets dúrven te verhuren, zelfs voor een lage huur -hoewel 350 Euro per maand voor een woning waar men nauwelijks binnen kan, meer dan genoeg is-. Het is stuitend dat deze kantoren, als een kandidaat huurder belt, niet de correcte of onvolledige informatie geven wat zoekenden naar een woning een rit zou besparen.

Mail.
Een ander kantoor presteerde het om een mail te sturen naar een geïnteresseerde huurder maar stuurde deze naar alle kandidaten tegelijk, zij deed dit niet in BCC maar in CC zodat iedereen meteen de concurrentie kende, maar ook de e-mail adressen van alle andere kandidaat huurders. 

Privacy.
Ook horen wij van ervaringen van kandidaat huurders dat makelaarskantoren steeds meer noten op hun zang krijgen tov de huurders. Zo vraagt men ondermeer : Naam en adres van vorige huisbaas, huurprijs van vorige woning, beroep, gegevens werkgever, loonfiches, andere inkomsten, maandelijkse lasten zoals financiering auto en eventueel te betalen alimentatie, reden van verhuis, huisdieren. Deze gegevens worden overgemaakt aan de eigenaar die dan zijn "keuze" mag maken, zoals in de tijd dat de slavenhandel nog bestond. Wij vragen ons af hoe het staat met de bescherming van de privacy waar men steeds de mond vol van heeft. Wij kunnen vermoeden dat een geïnteresseerde die deze gegevens niét geeft, geen kans maakt op een huurcontract.

Wat ons opvalt is dat blijkbaar niemand, niet het kantoor, niet de eigenaar, noch de huurder, gewag maakt van een conformiteitsattest of een Energie Prestatie Certificaat -EPC- wat voor de huurder van belang is omdat hij daarmee toch énige zekerheid heeft dat hij een woning huurt die voldoet aan de meest elementaire voorwaarden. 

Reactie, informatie ?
Personen die informatie hebben of klachten over de handelswijze van immo bemiddeling mogen ons altijd contacteren, bel of stuur een e-mail naar de redactie  

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 23 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.