Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926534





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD niet akkoord met instructienota.
19 juli 2009
Illegalen en uitgeprocedeerden krijgen een algemeen pardon.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat :  640.200
Ternat 19 juli 2009.

Wat Lijst Dedecker had gevreesd voert de regering Van Rompuy 2 nu versneld uit. Door een zogenaamde instructienota voor de regularisatie van vreemdelingen wordt een algemeen pardon ingevoerd voor alle illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers, als ze maar lang genoeg de wetten hebben misbruikt of overtreden. Met de criteria die de regering nu heeft afgesproken kan de mensensmokkel zich verder op België richten, want iedereen die hier binnen geraakt krijgt vroeg of laat wel papieren en leeft, tot het zover is, toch op onze kosten.

Vlaamse partijen capituleren.
Voor LDD kopman Jean-Marie Dedecker is dit  een camouflagenota voor een algemene regularisatie, een algemeen pardon dat een enorm aanzuigeffect zal hebben voor alle mensenhandelaars en avonturiers van overal ter wereld. Het is bovendien een capitulatie van de CD&V en Open VLD voor de druk van de Franstalige partijen, vooral van de linkse PS en cdH die er alleen op uit zijn hun electoraat uit te breiden. Met het criterium van ‘humanitaire redenen’ zullen de verblijfsvergunningen bij tienduizenden het kabinet van staatssecretaris Wathelet (cdH) buiten vliegen. LDD schat dat er op die manier binnen 3 jaar opnieuw 250.000 ‘nieuwe’ Belgen worden aangemaakt, zonder enige controle of bewuste migratiepolitiek.

Geen woord over instroom.
Men is vooral ontgoocheld dat de Vlaamse partijen zonder enige compensatie het onderspit delven, zonder dat er maar een spoor van beleid te vinden is. Er is geen enkele maatregel genomen om de instroom of de uitstroom van de vreemdelingen te regelen, zelfs geen intentieverklaring.
De volgmigratie wordt niet afgeremd, de snel-Belgwet wordt niet verstrengd en er is geen sprake van bestraffing van de illegaliteit, de Vlaamse partijen staan weer eens met lege handen.

De white card van België.
De algemene regularisatie is, nog steeds volgens JM Dedecker, een beleid van dweilen met de kraan open omdat er geen drastische maatregelen komen om noch de misbruiken in het asielrecht te beteugelen noch om illegalen het land uit te zetten noch om de tomeloze gezinshereniging en volgmigratie te stoppen. Amerika heeft zijn green card, Europa heeft pas zijn blue card ingevoerd, maar in België geldt de ‘white’ card, een ‘witte’ kaart, waarmee iedereen die hier aankomt zich definitief kan vestigen. En als er geen logies genoeg is moeten de politieagenten zelfs hun appartementen afstaan, zoals nu in Elsene gebeurt. In elke rechtstaat moet de politie illegalen opsporen en uitleveren aan het gerecht. In Brussel moeten ze hun woning afstaan.

De politiek van het ‘fait accompli’
Volgens LDD hebben de Franstalige partijen eens te meer de buit binnen gehaald door de politiek van het voldongen feit. Terwijl Minister Milquet (cdH) de uitgeprocedeerde asielzoekers ging aanmoedigen in de Brusselse kerken, liet haar collega Arena (PS) de opvangtehuizen overlopen door niemand meer te ontslaan en duizenden nieuwkomers binnen te halen. En die inhumane verrottingsstrategie heeft nu geloond. Minister Turtelboom (OpenVLD) is het zwijgen opgelegd en kan van op haar kabinet van Binnenlandse Zaken de politiediensten verder ‘motiveren’ om geen poot uit te steken naar illegalen.

Geen doorbraak, maar ‘surplace’
“Het is zielig hoe de pers deze zogezegde ‘oplossing’ van het asieldossier voorstelt als een doorstart van Van Rompuy 2. Eigenlijk blijft de premier weer ‘surplacen’, zoals hij het begrotingsdossier laat liggen, de economische crisis niet aanpakt en geen enkele oplossing zoekt voor de vergrijzing, de aankomende problemen in de sociale zekerheid, om van de files maar te zwijgen,” besluit Jean-Marie Dedecker.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Bron : LDD
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 19 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.