Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932960





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
PBE en Diest gevaarlijke aftakking, zijn dat soms -witteboord-criminelen?
18 juli 2009
Deadline door overheid gesteld was 1 augustus 2002

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 639.800
Ternat / Diest 18 juli 2009.

--- Update 1 08:30 19/7/2009.
De gemeente Diest moet hier geen verstoppertje spelen, ZIJ zijn -mede-eigenaar van dat elektrisch net, maar zetten de netbeheerder PBE minstens onvodoende aan om de Wet te respecteren -AREI-, dit uiteraard uit puur geldgewin, een nieuw gemeentehuis, sporthal,etc is veel interessanter om naar de kiezers toe uit te pakken. Een niet conform elektrisch net waaraan af en toe iemand geëlektrocuteerd wordt, staat toch in de gazet als een "Fait divers", de burgemeester mag het dan weer komen uitleggen hoe triest dat toch is, idem dito met een brand door kortsluting, aan de gatlikjournalisten kunnen politici alles wijsmaken, die slikken dat toch.
Diest respecteert de wet van 10 maart 1925 en 10 maart 1981 niet.
Lees hier de brief van de Algemene Diectie Energie aan alle distributeurs in België. In de brief staat dat het over klachten gaat, maar dat is een leugen van meneer Mignolet, Morsum Magnificat heeft toen 2.500 rapporten gemaakt van gevaarlijke situaties in meer dan 100 gemeenten en Steden. Het is de taak van de pers om mistoestanden aan te kaarten en dat hebben wij dan ook gedaan. Meneer Mignolet Hoofdingenieur-directeur doet zijn job niet.

Op 9 augustus 2004 is Leo Roland bij het helpen van zijn schoonbroer met het verwijderen van metalen platen van de gevel, geëlektrocuteerd, de 49 jarige kok was zich niet bewust van de gevaren van de elektrische aftakking van IEH, waarvan Electrabel de exploitant was, hij laat een vriendin en twee kinderen na. 

Elektriciteitsmaffia?
Voordien is er ook al iemand geëlektrocuteerd, dat was op 16 mei 1992, ook daar was een 49 jarige het slachtoffer maar daar waar Electrabel bij de elektrocutie van Leo Roland haar fout reeds heeft toegegeven -de parketexpert deelde de mening van Morsum Magnificat-, is de weduwe van Georges W. nog altijd in een juridisch gevecht met Electrabel verwikkeld, hopelijk komt daarin in oktober 2009 uiteindelijk klaarheid.  Hoe dan ook is uit deze laatste affaire duidelijk dat de elektriciteitdistributeurs effectief over lijken gaan, hun elektrisch net op duizenden locaties in strijd is met de wettelijke voorschriften en hun opdrachtgevers, de gemeenten en steden, geen sikkepit beter zijn, dit is werkelijk een schande.

Diest / PBE : Loshangende onder spanning staande elektrische
geleiders aan voorgevel hiervoor zijn geen andere woorden : crimineel.


 
Links : Fabriekstraat 19 : Twee geleiders van de BAXB bundel hangen aan de gevel te bengelen, zó in handbereik, de bewoner wil de gevel bewerken, hopelijk overleeft hij dat, Leo Roland in ieder geval niet.
Rechts : Aftakking na herstelling, nu werden de vier geleiders in de verdeelkap gebracht, de twee loshangende waren op het luchtnet -bundel- wel degelijk aangesloten, PBE ontkende dat, leugenaars zijn dat daar in Lubbeek.
Art.5 AREI. De beugel die de verdeelkop op zijn plaats moet houden is niet geplaatst, PBE kent de regels van goed vakmanschap niet eens ..... eigenlijk is art.209 ook met de voeten getreden, maar dat is slechts van toepassing op binneninstallaties, maar toch zouden vakmensen niet werken zoals PBE, dat zijn knoeiers.


Augustus 2002.
Door een groot onderzoek van Morsum Magnificat werden 2.500 geïllustreerde rapporten gemaakt. De Staatssecretaris voor Energie van toen, Olivier Deleuze deed zijn werk perfect, dat moeten wij grif toevoegen, maar de Directie Energie -toen Fernand Sonck- liet zijn oren naar de elektriciteitsmaffia hangen. Artikel 271 van het AREI werd wel gewijzigd, "wegens talrijke klachten ....", maar in de praktijk bleef alles ongewijzigd.
De elektriciteitverdelers kregen van de Algemene Directie een brief met een ultimatum, maar de Hoofdingenieur-directeur, Jean Claude Mignolet, vertikt het om zijn job te doen en voert geen verdere controles uit.

Heeft Flor Koninckx oog voor de sociale klasse?
De enige die we vandaag aan de telefoon kregen was Flor Koninckx, een socialist moet toch minstens interesse hebben voor dat soort zaken, uit de reactie blijkt dat ook zo te zijn, stuur mij de informatie en ik spreek de burgemeester daarover aan, belooft Flor, dus afwachten hoe lang het duurt vooraleer de aftakkingen in de Fabriekstraat in Diest fatsoenlijk hersteld worden.



Gaat Flor hier zijn verantwoordelijkheid opnemen?

Gevelwerken.
Aan de woning n°21 zijn er gevelwerken aan de gang, er staat een fatsoenlijke en veilige stelling, maar ook daar zien we, weliswaar geïsoleerde geleiders, maar de uiteinden zijn dat niet, op huis n°23 heeft PBE klemmen gebruikt die niet bestemd zijn voor dergelijke aftakkingen, daar heeft PBE minstens art. 5 van het AREI overtreden, ook daar zijn de uiteinden van de VOB geleiders NIET geïsoleerd vanwege de verkeerde klem. De mensen die aan de gevel werken uitvoeren zijn zich niet bewust van het feit dat ze zich tegen de gebreken van malafide netbeheerders moeten beschermen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
www.morse-press.be  1740 Ternat 

Laatste update ( 26 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.