Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932963





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Palestijnse autoriteiten sluiten Al-Jazeera televisie.
16 juli 2009
Iinternationale Federatie Journalisten veroordeelt beslissing.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 638.900
Ternat 16 juli 2009.

De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) heeft vandaag een beroep gedaan op de Palestijnse autoriteiten over te gaan tot intrekking van zijn besluit tot sluiting van het kantoor van de in Qatar gevestigde Al-Jazeera televisie in de West Bank. De Palestijnse autoriteiten beschuldigen het netwerk van "aanzetten en verspreiden van valse informatie".

Onderdrukken van de media.
Volgens Aidan White, secretaris-generaal IFJ  is deze beslissing een ernstige schending van de persvrijheid en toont het intolerantie van de zijde van de Palestijnse autoriteiten. White stelt dat de Palestijnse overheid probeert de media te onderdrukken door het verbieden van rapportage die zij niet willen. Het sluiting moet, volgens IFJ, dan ook onmiddellijk worden opgeheven.  De Palestijnse autoriteiten gaven gisteren het bevel het kantoor van Al-Jazeera te sluiten na beschuldigingen dat het netwerk, en dat zeer populair is in Palestina, vooroordelen verspreidt tegen de Palestijnse autoriteiten.

Arafat.
Palestijnse premier Salam Fayyad, tevens belast met het ministerie van Informatie, heeft volgens de rapporten het bevel tot sluiting van het kantoor gegeven tot het gerecht beslist heeft over een klacht tegen Al Jazeera, ingediend door het ministerie. De klacht werd ingediend naar aanleiding van opmerkingen van een senior lid van de Fatah-beweging op het satelliet kanaal over de vermeende betrokkenheid van president Abbas in een complot om Yasser Arafat, de voormalige voorzitter van de Palestijnse autoriteiten te vergiftigen.

Intimidatie.
De IFJ zegt dat het gebruik van de rechter in een zaak als deze alle media zal intimideren en dat de Palestijnse overheid moet zoeken naar andere manieren om de opmerkingen die zijn gemaakt het hoofd te bieden. "Als de overheid wil deze verklaringen wil ontzenuwen moeten ze dat doen op een professionele en transparante wijze," aldus White. "Dan kunnen journalisten verslag doen van hun positie en de balans opmaken die, zoals zij zeggen, nodig is."  De IFJ zegt dat prominenten en politieke leiders tolerant moeten zijn ten aanzien van negatieve rapportage en reageren in de context van de voortdurende steun voor onafhankelijke media en het democratisch pluralisme.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Bron -in het Engels- : IFJ
www.morse-press.be © 1740 Ternat.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.