Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932839





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ternat : Einde kermis voor dieren een verschrikking.
14 juli 2009
Waarom moet er altijd lawaai gemaakt worden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 637.900
Ternat 14 juli 2009.

--- wijziging 20:00 14/7/2007 
Ook Ternat heeft, zoals elk zichzelf respecterend dorp, zijn jaarlijkse kermis, op zich niet zo'n probleem, de overlast van het muzieklawaai duurt maar enkele dagen en de meesten leggen zich erbij neer wetend dat het dan zal stoppen.

Vuurwerk.
Onnodig extra lawaai wordt echter gemaakt wanneer een of andere feestneus het nodig vindt dit "feest" af te sluiten met een duur vuurwerk. Voor mensen die misschien vroeg willen gaan slapen een vervelende zaak, maar ook hier overwint het gezond verstand en legt men er zich bij neer. Dat is echter anders gesteld met de dieren.

Vuurwerk jaagt de schapen de stuipen op het lijf. 


De schapen probeerden weg te vluchten, maar het hek was dicht ... 


Hier worden de schapen door de honden de stuipen
op het lijf gejaagd, de Assestofstraat is nefast voor mens en dier.

Schapen.
Tegenover de redactie lopen een 10 tal schapen die na het invallen van de duisternis hun hok opzoeken, dat vlak naast de spoorlijn, dus op 30 meter van de kermis ligt. Op de hoogte gebracht van het nakende  schouwspel keerden wij rond 22 uur terug naar de redactie en zagen dat de schapen rustig in hun hok lagen totdat het vuurwerk begon. Rond 23.00uur begon het "spektakel" en de dieren kwamen in volle galop hun veilige hok uitgerend en zochten "veiligheid" tegen de verst gelegen omheining.  Het was triest om te zien hoe angstig de dieren waren en dat allemaal voor het plezier van een kleine 50 mensen die door het drankmisbruik waarschijnlijk bijna niets gezien hebben van het vuurwerk maar tien onschuldige, angstige schapen konden volop "genieten" van zowel het klank- als lichtspel. 

Dat is niet alles.
Behalve dat men zich de vraag kan stellen wat de noodzaak is van een dergelijk lawaai, kan men zich ook afvragen wat het kostenplaatje is. Zou dat geld niet beter besteed worden aan de hulpbehoevenden onder ons die nauwelijks weten hoe en waarmee te overleven.
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 19 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.