Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927824





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brandweergebouw Willebroek niet in orde met wet brandbeveiliging
29 juli 2006
Overheid erkent malafide bedrijven met oplichterpraktijken


Betekom / Willebroek 29 juli 2006

In ??n van de parlementaire vragen die aan de Minister van Binnenlandse Zaken werd gesteld, flapte PATRICK DEWAEL eruit, dat de controle op de naleving van de Wet op de brandbeveiliging in gebouwen (KB 19 december)  door de brandweer kan worden uitgevoerd zei de Minister, wel laat ze dan maar bij hun eigen gebouwen beginnen !

Een bliksemafleider in de schaduw van een antennemast heeft geen enkele zin -
Hier voorbeeld Brandweer Ninove

Betekom / Willebroek 31 juli 2006

Reactie BRW Willebroek,

Voldongen feit.
Het is blijkbaar terecht dat de brandweertop beducht is voor het samensmelten van diverse brandweerkorpsen, het plaatsen van een "Propere" bliksemafleider bij de BRW van Willebroek zou door de gemeentediensten opgedrongen zijn, dus een voldongen feit !
Assistentie brandweer.
Het is ook duidelijk, dat er voor het verwijderen van de radioactieve PREVENTOR INDELEC
en het plaatsen van het nieuwe gadget, assistentie door de brandweer is verleend, dat is volgens Minister DEWAEL niet toegelaten en bovendien is het ook strijdig met de regels die door het F.A.N.C. zijn uitgevaardigd !
Ook hier slaat Burgemeester van Willebroek de bal mis !



De meeste gebouwen brandweer zelf niet in orde.
Deze redactie heeft enkele gebouwen van de brandweer bekeken en kwam tot de conclusie dat slechts ??n van de bezochte gebouwen aan de Wet en de norm qua bliksembeveiliging voldeed (Brandweer Wetteren).
De laatste dagen werden op diverse plaatsen blikseminslagen genoteerd die grote schade en telkens een hoop ellende hebben aangericht. Bliksem ??n van de oorzaken van brand in gebouwen, daarom is dat ook in de Wet van 19 december 1997 voorzien.


Van een "schoon" bord kan men niet eten ...



Links : Jan Kerremans


Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Op 21 februari 2006 werd op het Kabinet van Binnenlandse Zaken over bliksemafleiders gesproken, Minister DEWAEL laat deze materie over aan JAN KERREMANS  <niet verwarren met ?Jan met de pet?>, deskundigen ter zake stelden vast dat meneer KERREMANS <thans Kabinetchef> absoluut geen kaas gegeten heeft van bliksemafleiders, maar ergo, ook in de verste verte niet weet wat er in de Wet van 19 december 1997 (Brandveiligheid in gebouwen) staat geschreven.
Zo?n postje van Kabinetchef duurt gelukkig niet eeuwig, maar we zijn toch voor minstens drie jaar in de verkeerde richting vertrokken.

Radioactieve onzin.
De Minister vaardigde op 24 januari 2006 een nieuw en onzinnig KB uit dat op twintig februari 2006 in de ?Staatsgazet? werd gepubliceerd, dat KB moet een definitief einde stellen aan de onzin met de zogenaamde radioactieve bliksemafleiders waarvan  er ook een groot aantal op brandweergebouwen prijken.
Kabinetsmedewerker JAN KERREMANS stelde tijdens het onderhoud van 21/2 dat, ??nmaal het radioactief tuig verwijderd, er toch iets ?anders? in de plaats moet komen. Alsof het beschermen van een gebouw tegen directe blikseminslag met ??n of ander wonderapparaatje van 1500 Euro gefikst zou zijn !


Brandweergebouw te Willebroek voldoet niet
aan de Wet van 19.12.1997 aangaande
brandveiligheid in gebouwen !





De "Propere" bliksemafleider bij de brandweer
van Willebroek ..... de reinste onzin en
pure oplichting en bewijst dat de brandweer in tegenstelling
tot wat PATRICK DEWAEL beweert niet competent is om
bliksemafleiders op gebouwen te controleren !


Incompetentie.
De Kabinetsmedewerker is duidelijk niet competent in dit dossier en luisteren naar deskundigen is voor politici ook niet aan de orde. Ondertussen krijgen door de overheid erkende malafide bedrijven de kans om na het verwijderen van de radioactieve opvangers, opnieuw en met alle gemak, hun oplichterpraktijken verder te zetten.

Brandweer Willebroek.
Tot voor kort was het brandweergebouw van Willebroek ook uitgerust met een onnuttig, gevaarlijk en illegaal radioactief element (de zogenaamde radioactieve bliksemafleider). Het was een PREVENTOR INDELEC die moest verwijderd worden en daarvoor werd ??n of andere ?Pipo? van de Gemeente Willebroek ingeschakeld en op 15 april 2005 werd een prijsvraag gelanceerd.
Het is blijkbaar een moeilijk dossier want op 10 oktober 2005 wordt door de Gemeente Willebroek een nieuw schrijven gericht om verlenging van gestanddoeningstermijn te vragen alhoewel ze eerder geen enkele aanbestedingswet respecteerden ?.

Willebroek koploper met ?Propere? bliksemafleider.
Onlangs werden er binnen de Gemeente vragen gesteld omtrent de radioactieve bliksemafleider van de brandweerkazerne aan het Brandweerplein,1 te Willebroek. Apetrots werd door Burgemeester MARC DE LAET geantwoord dat de radioactieve opvanger door een ?Proper? (?) type werd vervangen !!
In geen enkele norm of wet inzake bliksembeveiliging hebben we bliksemafleiders van het ?Proper? type kunnen vinden ! Willebroek heeft dus de primeur om over een ?propere? bliksemafleider te beschikken.  Het  meest belachelijke nieuwsfeit van de laatste maanden !

Oplichting.
In feite gaat het om een nieuw ?gadget? ter vervanging van de radioactieve opvangers, maar ook deze opvanger draagt, evenmin als de radioactieve, op geen enkele manier bij om de beveiliging tegen bliksem van een gebouw te verbeteren. De werking van dit Franse systeem PDA  (Paratonnerres ? Dispositif d?Amorcage) is nooit wetenschappelijk bewezen, het wordt dus duur verkocht terwijl de werking ervan niet bewezen is, dus : de reinste oplichting.

Een niet conforme bliksemafleider is zelfs gevaarlijk.
Metalen delen die op daken worden geplaatst en die niet voldoen aan de eisen van de normen vormen zelfs een gevaar omdat die metalen delen de ontlading van een bliksem aantrekken en bij een inslag de energie onmogelijk kunnen afleiden, zodat overslag op andere delen van het gebouw zal plaatsvinden met alle schadelijke gevolgen van dien.

Geldverspilling.
Tijdens ons bezoek van vandaag trok een aanwezige brandweerman te Willebroek zich uit de slag met de kwinkslag dat de brandweer geen geld heeft. Niet te verwonderen als ze hier geld uitgeven aan gadgets die geen enkel effect hebben op de bliksem en ergo : de bliksemafleider staat in de schaduw van een antennemast van ruim 20m die veel beter als bliksemafleider zal fungeren dan de duur betaalde PDA !

Ook de antennemast voldoet niet aan het KB.
Antennemasten die lager zijn dan 5m moeten met ??n geleider met de aarde worden verbonden. De mast van de brandweer van Willebroek is ruim 20m hoog (plus de antenne) en moet met minstens twee aardgeleiders verbonden zijn, ook de antennekabels etc ?.
Ook te Herentals, Ronse, Ninove, etc. zijn de antennemasten van de brandweer niet op een conforme manier beveiligd tegen bliksem of overspanning !
Het zijn alleen de domme Belgen waarvan men verwacht dat ze de wet kennen en in het gareeltje lopen. Zodra er politiek (en dus veel geld)  mee gemoeid is, is het hek van de dam !

Belgi? barst van de incompetentie ?. En nog meer van dat fraais !

Bezoekers website MM : 117.000


 

 

 

 

 

 

 

 




Laatste update ( 01 augustus 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.