Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932841





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad Voor Journalistiek en Erik Verbeeck-David tegen Goliath?-Update1
13 juli 2009
Dagvaarding aan RVJ ten gronde wordt eerstdaags betekend.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 637.100
Ternat / Brussel / Bekkevoort 13 juli 2009

--- Update 1 10:30u 14/7/2009.
In Morsum Magnificat 169 van Augustus 2009 brengen wij het verhaal hoe de pseudo Rechtbank Voor Journalisten in 2002 in het leven werd geroepen, de dringende noodzaak tot "zelfreguliering" had alles te maken met de moord op André Cools ..... de politiek wilde kost wat kost de journalisten onder controle krijgen, Dirk Van Mechelen was de eerste die de zelfreguliering met 4 mio Bef afkocht !!

De Raad Voor Journalistiek, de pseudo Rechtbank Voor Journalisten, opgericht in de schoot
van de VVJ en met steun van de Vlaamse Overheid, dus de politiek-sic-, kreeg van de Brusselse Rechter in kort geding op 24 juni 2009 rond de klacht van Rita Wuyts uit Bekkevoort publicatieverbod, ze heeft de uitspraak van de Rechter gerespecteerd.

Ten gronde.
Uiteraard is deze zaak niet van de baan, dat beseffen alle partijen, maar binnen enkele
dagen wordt de dagvaarding ten gronde aan de RVJ betekend. De amokmaker van dienst, Rita Wuyts uit Bekkevoort, krijgt, net zoals de RVJ, de bokshandschoen in het gezicht, voor Wuyts is dat zelfs de tweede keer op één maand. Andere partijen die achter de schermen meewerken, zullen ook een andere strategie moeten uitwerken ....

Internetclusterbom.
De affaire begint in mei 2008 met Rita Wuyts en haar vriend, beiden internetpiraten, die hun giftige
pijlen -een ware obsessie- meer dan één jaar op een Nederlands satanistenforum, quasi zonder weerstand, in tientallen internetstrooptochten ten uitvoer mochten leggen.  Maar wanneer Rita Wuyts er maar één keer op wordt gewezen dat het verkeerd is wat ze doet, reageert ze als een internetclusterbom, met alle gevolgen vandien, menig redacteur loopt door haar geschrijf het risico gesanctionneerd te worden, Corelio is een voorbeeld daarvan, Jana Wuyts diende al artikels te verwijderen.

Obsessief.
Omdat niets haar obsessief gedrag kan stoppen, gedraagt Rita Wuyts zich als een duivel in
een wijwatervat, het wijwater is de realiteit en zij de blinde duivelse waarheid, beide elementen liggen permanent met mekaar in de clinch. Het koppel is dagelijks naarstig op zoek naar links waar de naam van de journalist van Morsum Magnificat opduikt waarna ze met een duivelse bezetenheid hun bliksems op de journalist loslaten, klinkt het niet, dan botst het wel en dat gebeurde helaas. Als ze geen gelijk krijgen, blazen ze zichelf op als een kikker, waardoor zelfs zwemmen in eigen huis niet meer lukt, de schuld daarvan ligt uiteraard bij een ander.

Een uitspraak in mineur.
Rita Wuyts daagde de journalist, het tijdschrift en de uitgever ook al voor de kort
gedingrechter te Leuven, ze eiste publicatieverbod, ze daagde voor de zitting zelfs niet op maar stuurde haar advocaat       -al de 3e- in de vuurlijn en verloor het geding.  Nu had ze al overal met haar "prachtige" internetprozastukken uitgebazuind dat de pseudo Rechtbank Voor Journalisten Erik Verbeeck op 18 juni 2009 publiekelijk aan de schandpaal zou nagelen en veroordelen, Rita Wuyts had dat allemaal al bedisseld, maar nu valt ook dié pudding in elkaar,  dat heeft ze uitgebreid in het lang en in het breed met onbegrijpelijke teksten op de roddelsite van LVB mogen uiteen zetten.

Deontologie.
Rita Wuyts en Patrick Bruynseels hebben in het meer dan 425 bladzijden tellend dossier
geen énkel bewijs geleverd dat wat Morsum Magnificat in MM 157S  bracht, niet waar zou zijn. Dat journalisten niet verantwoordelijk zijn voor de juistheid van de gegevens die hun worden aangereikt, met andere woorden, indien Judy uit Amerika onjuiste informatie -tot vier keer toe??- zou hebben verstrekt, niet de journalist, maar in casu die dame daarvoor verantwoordelijk is, ook dat zou de RVJ moeten weten.

Lastig vallen.
De Amerikaanse heeft ter zake e-mails aan de journalist gestuurd. Ook het verhaal over de
hond Flipsy, de veearts en al de rest werden door de journalist gecheckt en dubbel gecheckt.  Wanneer de journalist de zaken checkt, dan is dat volgens Rita Wuyts haar vrienden -heeft ze die wel?- lastig vallen. Dit artikel noemt ze ook hun rust verstoren, maar zelf zijn ze dagelijks úren aan de slag om de journalist overal op websites aan te vallen en in een slecht daglicht te stellen. Het met Rita Wuyts niet eens zijn, wordt vertaald in lastig vallen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
www.morse-press.be  © 1740 Ternat

Laatste update ( 16 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.