Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932841





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Bezoek aan frituur Rond Punt
12 juli 2009
Geen vidé in gelagzaal wegens kwinkslag van de uitbater.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 636.300
Begijnendijk 11 juli 2009.

Met ons artikel van 25 augustus 2008 brachten we een eerste artikel over het wel en wee van de frituur Rond Punt te Betekom, de uitbaters van toen -en ook nu- zijn vreemden voor het gehucht aan de Raambeek. De vorige uitbaters hadden helemaal geen vergunning voor de houten "Barak", nu zou dat wel in orde zijn, maar er zijn daarover nog vraagtekens. Hoe dan ook kan de huidige uitbater, in tegenstelling tot de voorgaande 3.000 € retributie per jaar ophoesten, de gemeente voerde die taks in 2008 in, toevallig?

Omdat de contreien van het gehucht aan de Raambeek, nog steeds ons actiegebied is, journalisten ook moeten eten, wilden we vandaag bij frituur Rond Punt weer in het gelagzaaltje een hapje gaan eten, maar het lukte weer niet.

Toog en gelagzaal.
De uitbater kon ons niet helpen omdat hij "alleen" was en hij, naar eigen zeggen, "niet op twee plaatsen kon bedienen" Hij kon wel een vidé warm maken maar geen slaatje maken en in het zaaltje kon hij niet bedienen want hij moest ook de toog in de gaten houden! Zeer vreemd, omdat op dat ogenblik,om 12.30u, geen mens te bekennen was. Omdat ditzelfde ons al eerder bij frituur Rond Punt overkwam hebben wij ditmaal ons ongenoegen wel geuit en gezegd dat het laatste keer was.

Anderen kunnen dat wel.
We hebben onze tocht verder gezet en zijn op zoek gegaan naar een andere frituur, lang hebben we niet moeten zoeken, snel hebben we een frituur gevonden. Daar diende de uitbater op zijn eentje de zaak     -toog en zaaltje- te runnen, waar het zelfs behoorlijk druk was.
Die uitbater maakte er geen enkel probleem om een vidé te serveren, compleet mét salade én frietjes.

Typisch.
Dit zijn akkefietjes die je alleen in Begijnendijk tegenkomt, dus Begijnendijk blijft uniek, wellicht niet in de goede zin van het woord maar het is een unicum. De uitbater van frituur het Rond Punt had vroeger iets van doen met het beroep van garagist, een groot verschil met Horeca en dat is duidelijk te merken. Van de opknapbeurt aan de buitenkant die in 2008 was aangekondigd, is er nog niets te merken, of frituur Rond Punt de verdere stormen blijft doorstaan is een andere vraag.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 13 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.