Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932841





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Scherpenheuvel-Zichem : Particulier raakt kabel hoogspanning-Update1
11 juli 2009
Zondermeer graven op openbaar domein in nabijheid kabels.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 636.000
Ternat / Scherpenheuvel-Zichem 11 juli 2009

--- Update 1 16:00 13/7/2009.
Vandaag zijn we er niet in geslaagd om te Scherpenheuvel Zichem te weten te komen, of iemand een aanvraag had ingediend om daar graafwerken uit te voeren. Wat we van de dienst die de vergunningen aflevert om verkeersborden te plaatsen -Eric C.- wel hebben vernomen, is, dat wanneer aannemers werken uitvoeren die niet gesignaleerd worden, de gemeente dat niet op zijn beloop laat, wel degelijk maatregelen neemt, desnoods signalisatie op kosten van de betreffende aannemer plaatst. Begijnendijk mag ook in Scherpenheuvel in de leer.

Iemand die op 11 juli bouw- en graafwerken uitvoert, moet in de privé-sfeer worden gezocht, vrienden en kennissen komen dan wel een handje toesteken, maar graven binnen de rooilijn, in feite in de openbare weg, kan niet zómaar en toch was dat vandaag het geval in Scherpenheuvel-Zichem, amateurs op 11 juli aan de slag.

Hoogspanningskabel.
In de Holleblokstraat ligt een hoogspanningskabel -11 kV- die aangesloten is in de hoogspanningscabine in de Groenstraat, dat is geen probleem, maar een particulier voert aan een woning aan de Diestsestraat 150 verbouwingen uit. Waarom er dan in de Holleblokstraat, vlak naast de rijweg, binnen de rooilijn, met een graafmachine moet gegraven worden is een vraag waarop de aanwezige van die werf niet wenste te antwoorden.

Graven langs de openbare weg kan niet zómaar ...



11.000 Volt kabel geraakt, veel geluk gehad, factuur volgt ..

Verzekering.
Het moet blijken dat de -vermoedelijke- eigenaar een beetje allergisch was aan ons fototoestel en vragen, want geen enkele vraag zinde de man, alleen :"dat zal de verzekering wel uitzoeken", het lijkt dus alsof één en ander dient te worden verborgen.  Of zijn verzekering zómaar zal betalen is nog een andere vraag. Burgemeester Manu Claes zegt dat de werkuren van de maatschappij op een zaterdag niet goedkoop zijn en dat de man de rekening wel zal krijgen. Anderzijds zouden we niet verwonderd zijn dat de verzekering dat zondermeer gaat vergoeden, verzekeringsmaatschappijen zijn bankiers en geen techneuten, men kan ze vaak alles wijsmaken.

Burgemeester Manu Claes.
Informatie bij de politie leert ons dat er geen interventie is geweest, burgemeester Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem weet ook van niets, wel dat er binnen de rooilijn niet zómaar mag gegraven worden, in de Holleblokstraat is het gemeentegrond en om daar te graven, moet eerst toelating worden gevraagd, de maatschappij -Iverlek red.- zal ons wel op de hoogte brengen zegt de burgemeester.

Regels niet gerespecteerd.
Hoe de eigenaar er ook over mag denken, hij heeft primo, veel geluk gehad, secundo de regels voor het uitvoeren van werken op de openbare weg op diverse items met de voeten getreden. Bovendien staat in het AREI Art. 192-02-C dat binnen de 50cm van een ondergrondse elektriciteitskabel bij graafwerken geen gebruik gemaakt mag worden van machines of mechanisch gereedschap, wat hier wel degelijk gebeurde.  Een kabel van 11 kV beschadigen waarbij niemand gekwetst raakt, is een kwestie van véél geluk hebben.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
www.morse-press.be © 1740 Ternat

Laatste update ( 13 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.