Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932728





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk en PZ BRT mogen op school in Loenhout en PZ Grens.
10 juli 2009
Aannemer Stadsbader wil verantwoordelijkheid afschuiven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 635.500
Ternat / Loenhout 10 juli 2009.

Blaam voor Begijnendijk : Burgemeester Ansoms en Politie van
Wuustwezel nemen wél hun verantwoordelijkheid op.



Vier uur na de melding reageerde de PZ Grens dat de hindernis werd opgeruimd, een blaam voor de PZ BRT?

Op de Hoogstraatseweg te Loenhout is aannemer Stadsbader de laatste loodjes aan het leggen van wegeniswerken, meer bepaald ze zijn ter hoogte van de Hengsbroeksebeek-Sneppenbeek de strook tussen het fietspad en de rijweg met klinkers aan het opvullen.

Drukke N144.
De Hoogstraatseweg is een verbindingsweg komende vanaf de autobaan -A1- naar Loenhout en Wuustwezel en de oude verbindingsweg Breda/Antwerpen, vergelijkbaar met de Liersesteenweg in Begijnendijk. In het midden van een recht stuk van ongeveer vijfhonderd meter, ligt tussen de weilanden de Hengsbroeksebeek-Sneppenbeek.   De firma Stadsbader is momenteel, via een onderaannemer, ter hoogte van die beek, het fietspad aan het afwerken, maar gaat daarbij meer dan nonchalant, ergo op een gevaarlijke manier tewerk.

Gevaarlijk.
Donderdagavond rond 17:00u gebeurde er aan dat brugje bijna een ongeval met twee fietsers die ter hoogte van het brugje bruusk het fietspad verlieten om zonder veel poeha op het rijvak voor auto's op te duiken, het weer was op dat ogenblik slecht dankzij een flinke regenbui, een automobilist diende op de rem te gaan staan om een aanrijding te vermijden. Inderdaad, het fietspad was versperd en er was ook geen enkele signalisatie aangebracht.

Fietspad langs de drukke N144 gestremd.


Doorgang versperd met grond en puin, links met klinkers, uitwijkende
fietsers op die plaats -drukke weg- bijna oorzaak van een ongeval.
De politie van de PZ Grens, mede een burgemeester die een
"burgemeester" is, nam snel de vereiste maatregelen. Wat is er
met de politie in de PZ BRT allemaal mis?

Burgemeester Ansoms.
Omdat er geen enkele  signalisatie is aangebracht, wordt de gevaarlijke situatie op 9 juli alvast aan de permanentie van de politie te Kalmthout gemeld, dat was om 18:20u. De redactie telefoneert vandaag, 9 juli met burgemeester Ansoms uit Wuustwezel en stuurt op diens vraag een e-mail met de juiste informatie, dat gebeurt om 10:06u.

Lees hier het artikel over Jos Ansoms en de waarschuwing van deze redactie in 2003 dat elektriciteit 15% in prijs zou stijgen, Morsum Magnificat heeft dus duidelijk een goede kijk op de zaken, het is uitgekomen.
 
Van het kastje naar de Stadsbader muur.
Ondertussen proberen wij bij Stadsbader te achterhalen hoe het komt dat zij -of hun aannemer- zo'n situatie durven achter te laten. Wie nog niet mocht weten wat de uitdrukking "van het kastje naar de muur" en "afschuiven" betekent, moet voor dergelijke informatie maar eens met Stadsbader bellen. We begonnen in Kallo, vervolgens Harelbeke, dan naar de GSM van Erwin, dan weer naar Kallo waar iemand met zeer lange teentjes aan de telefoon kwam en tenslotte naar de GSM van Gert, de werfverantwoordelijke.

Anderen de schuld geven.
Het zit dus zo, dat voor Stadsbader de werf afgelopen is en ook de signalisatie werd weggenomen, Erwin bevestigt dat. Maar de werf is in feite niet afgelopen, een onderaannemer moet het laatste stukje nog opknappen. Anderzijds zegt de verantwoordelijke van de signalisatie bij Stadsbader dat het weinig waarschijnlijk is dat zij met hun 750 werknemers, nog onderaannemers gaat aanstellen...., nochtans een informatie die de politie ons gaf, mogen wij de politie hier dan óók niet meer geloven?
We gaan opnieuw op informatie uit, na nog eens met de "langteen" in Kallo in de gordijnen gehangen te hebben, komen wij uiteindelijk bij de werfverantwoordelijke terecht, die toegeeft dat Stadsbader de aarde en stukken beton op de oprit naar het veld van een boer heeft gekieperd, wie denkt nu dat die boer op het veld moet, zegt Gert!?  Blijkbaar heeft die boer de aarde van de oprit verwijderd en is deze op het fietspad terecht gekomen, de schuld ligt volgens Stadsbader dus bij anderen.

Onzin.
Uiteraard is dat onzin, Stadsbader moet zonder toelating of ruggespraak met de eigenaar van die grond, geen oprit blokkeren met puin. Laten we aannemen dat de boer zijn oprit, ten koste van de veiligheid, heeft vrijgemaakt, dan is het dat taak van Stadsbader om dat ongedaan te maken, een kleine doorgang voor fietsers was genoeg geweest, maar ook dat gebeurde niet.  De "langteen" van Stadsbader in Kallo, begreep niet wat het probleem van de journalist was.

Burgemeester Ansoms is Willy Michiels niet.
Minder dan één uur na onze melding aan de burgemeester van Wuustwezel -toch ook een streek waar veel landbouwers wonen-, krijgen we al een reactie dat het nodige zal gedaan worden en om 14:32u een e-mail van de PZ Grens lokale verkeerspolitie Wuustwezel- -Inspecteur Willy S. Verkeerspolitie- dat de belemmering van het fietspad is verwijderd! -inzet-  Hier wordt nogmaals getoond hoe laag het bestuur van Begijnendijk en aanverwanten wel is gevallen, omdat hier wordt bewezen dat het ook anders kan. In Begijnendijk wonen dus een andere boeren .....

Morsum Magnificat Award.

Burgemeester Jos Ansoms kreeg al in 2003 het Morsum Magnificat Award, de burgemeester liet na een artikel van Morsum Magnificat meer dan 40 kilometer elektrisch luchtnet in zijn gemeente vervangen, tikte zelfs de Intercommunale IVEKA op de vingers! Jos Van Vlasselaar die Begijnendijk in de PBE vertegenwoordigd kan óók in Wuustwezel op school. De redactie van Morsum Magnificat heeft blijkbaar voor de toekanning van haar Award, toch een goede keuze gemaakt, we leveren andermaal een bewijs daarvan. 

Award.
Jos Ansoms heeft als burgemeester van Wuustwezel in 2003, ook al in het kader van de veiligheid van de elektrische installaties in zijn gemeente -en daarbuiten- uitzonderlijk goed gereageerd, dermate dat aan Jos Ansoms toen het Morsum Magnificat Award is overhandigd, men moet dus niet beweren dat Morsum Magnificat niets positiefs doet, we bewijzen hier nogmaals het tegendeel. Alleen in Begijnendijk is men niet bereid om een minimum aan eigen discipline aan de dag te leggen en dito toe te zien op de toepassing van de veiligheid. Het is hoogtijd dat de MGB bende door de overheid wordt aangepakt, niet degenen die hun wanbeleid -sic- aankaarten.

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel
www.morse-press.be  © 1740 Ternat

Laatste update ( 12 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.