Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927824





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Abou Jahjah en de Hezbollah : Vlaams Belang dient klacht in.
27 juli 2006

Filip Dewinter dient klacht in wegens overtreding op de wet van 22 april 2003


Betekom / Brussel 28 juli 2006


We ontvangen onderstaand persbericht van het Vlaams Belang

PERSBERICHT

Abou Jahjah persona non grata in Belgi? wegens zijn engagement bij de militie en fundamentalistische terreurgroep Hezbollah  !
Filip Dewinter dient klacht in op basis van de overtreding door Abou Jahjah van de wet van 22 april 2003 die  ideologisch ge?nspireerde deelname verbiedt aan gewapende milities die niet tot de offici?le strijdkrachten behoren !
Filip Dewinter morgenavond met uitgebreid interview in het NOS-Programma ?Twee Vandaag? (Nederland 2 -18.25. uur ?n na de avondprogrammatie)

Morgenavond (18.25. uur) zendt de NOS in het programma ?Twee Vandaag? (Nederland 2) een omstandig interview uit met Filip Dewinter met als thema?s de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen, de moorden in Antwerpen, het probleem van de massa-immigratie, de Vlaamse onafhankelijkheidsstrijd en de figuur van Abou Jahjah.

Filip Dewinter stelt tijdens het interview ondermeer dat er in Belgi? geen plaats is meer is voor Abou Jahjah aangezien deze zich openlijk aan de zijde schaart en meevecht met de fundamentalistische terreurgroep Hezbollah. Er is hiervoor trouwens juridische argumentatie voorhanden.

De wet van 22 april 2003 (artikel 2) verbiedt enerzijds het aanwerven of vergemakkelijken van aanwerving ten behoeve van vreemde legers of troepen en anderzijds de dienstneming zelf, het vertrek en de doorreis met het oog op dienst bij een vreemd leger of troepenmacht.

Uit de voorbereidende werken van deze wet (memorie van toelichting in fine) blijkt dat de wetgever met deze wet duidelijk de intentie heeft om het begrip ?huurling? niet te beperken tot de categorie ?uit winstbejag? maar dit uitbreidt tot ?de aanwerving van huurlingen gegrond op de verdediging van een ideologie of van een bijzondere geloofsovertuiging die over het algemeen extremistisch van aard is.?.

Het engagement van Abou Jahjah behelst overduidelijk geen deelname als Libanees (Jahjah beschikt over de dubbele nationaliteit) aan de offici?le Libanese strijdkrachten, maar aan een gewapende terroristische en fundamentalistische militie (Hezbollah)! Abou Jahjah overtreedt dus op flagrante wijze de wet van 22 april 2003.

Filip Dewinter wil dan ook op basis van deze wetsovertreding klacht indienen tegen Abou Jahjah en stelt dat het zonneklaar is dat Abou Jahjah absoluut persona non grata is geworden in ons land. Het is voor Filip Dewinter uitgesloten dat Abou Jahjah nog kan terugkeren naar Belgi? en eist dat de federale regering onverwijld onderzoekt of de Belgische nationaliteit van Abou Jahjah kan worden afgenomen.

Het zomerinterview in ?Twee Vandaag?  wordt morgenavond uitgezonden om 18.25. uur (Nederland 2) en daarna heruitgezonden na de avondprogrammatie van Nederland 2. Het kan bovendien herbekeken worden op www.tweevandaag.nl.

 Bezoekers website MM : 116.750

Laatste update ( 28 juli 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.