Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932729





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Morgen : Raad Voor Journalistiek de mond gesnoerd
06 juli 2009
Heeft Professor Dirk Voorhoof zijn huiswerk niet goed gemaakt?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 633.800
Ternat / Brussel 6 juli 09

--- Update 1 10:00 27/7/2009
De heer Jan Ceuleers is niet tevreden met de wijze waarop zijn naam hier wordt genoemd, stuurt daarover op 26 juli 2009, dus twintig dagen na online publicatie een e-mail naar de uitgever. Anderzijds formuleert meneer Ceuleers geen recht van antwoord, daarom plaatsen wij hier een link naar de website van de VVJ. De heer Ceuleers kan bezwaarlijk ontkennen, bij de besprekingen, de facto de onderhandelingen bij de oprichting van de RVJ betrokken te zijn geweest. http://www.agjpb.be/vvj/deontologie.php

De Morgen schrijft onwaarheden over journalist van "lokale website".

--- wijziging 1 09:00  8/7/2009
Een Gentse Professor Dirk Voorhoof die aan de wieg stond van de RVJ mocht op 3 juli in De Morgen, de zelfverklaarde zogenaamde kwaliteitskrant behorend tot de -naar eigen zeggen- correcte journalistenclub VVJ en haar vermeende journalistenrechtbank RVJ, opnieuw een lans breken voor diens eigen geesteskind : de Raad Voor Journalistiek.

Niet correcte journalistiek.
In het artikel staat dat het om een klacht gaat, ingediend tegen een journalist van een -lokale- website, dat is onjuist, maar de correcte journalisten van de rode, ergo ultra linkse tent De Morgen, moeten hun deontologische code die ze onderschreven uiteraard niet volgen, nl de andere partij aan het woord laten.  Dat hebben ze omzeild door die andere partij niet te noemen, maar iedereen weet over wie het gaat, Dirk Voorhoof heeft op Mediakritiek wél de namen genoemd.

Uitgever en tijdschrift met online berichten.
De Morgen is een zieltogende gazet die aan de lippen hangt van Christian Van Thillo, de baas van ondermeer Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal, etc. De Persgroep van Van Thillo pompt honderd miljoen € in een Nederlands medium en tezelfdertijd ontdoet De Persgroep zich van een 25- tal van zijn ultra linkse elementen van De Morgen-sic-.
De intelligentie bij De Morgen reikt onvoldoende ver om na te gaan dat het hier om een tijdschrift gaat zoals een ander, bijvoorbeeld HUMO die tot de Sanoma groep behoort.

Gedrukt en online nieuws.
Morsum Magnificat wordt uitgegeven door Morse-Press VOF en brengt ANDER NIEUWS dat in de politiek geïnspireerde media nergens aan bod kan of mag komen, vaak over veiligheid, maar ook andere onderwerpen. Dat het geheel zich kleinschalig afspeelt doet niets ter zake, een uitgever is een uitgever, Aurex, Corelio, of Morse Press VOF, het zijn allemaal uitgevers, maar er is wel een ander groot probleem.Trouwens, de uitgever van Morsum Magnificat krijgt, in tegenstelling tot de beroeps-gatlik-journalisten geen Eurocent subsidie, hoeft dan ook aan de politiek geen "dankjewel" te zeggen.

Scandalitis.
In het verleden -1995- was de Raad voor Deontologie samengesteld uit elf beroepsjournalisten, daarvan fungeerden vijf oudere beroepsjournalisten als beroepsinstantie waarvan de maatschappelijke context er eentje was van de "Scandalitis", dat was te wijten aan de diverse politieke corruptiedossiers die in de nasleep van de moord op PS- topman Andre Cools aan het licht waren gekomen. Ook de opkomst van extreem-rechts in Vlaanderen  -Vlaams Blok- en de commerciële zender VTM brachten voor sommigen negatieve verschuivingen in de pers met zich mee.

Politieke journalistiek met veel Vlaams geld.
Vooral de Vrt was voorstander van een RVJ, toenmalig Directeur Bert De Graeve zegde evenwel de medewerking aan de werkgroep op, ook op 6 maart 2002 bleef de Vrt bij de bijeenkomst in de Residence Palace afwezig.  Toch werden Jan Ceuleers -ROB Leuven- en Lucie De Zutter -AVS Oost Vlaanderen- gemandateerd om een participatie van de Vrt vorm te geven.
De politieke druk werd gevoerd door mediaminister Dirk Van Mechelen, in 2002 regelde deze minister alvast 3,3 mio Bef -80.000 €- De andere werkgevers in de Raad brachten evenveel in, zodat de RVJ in 2002 met 160.000 € kon starten.  De eerste ombudsman, die er vandaag nog altijd zit, is Filip Voets, ex radiojournalist van de Vrt en eindredacteur van De Juristenkrant. De heren De Clerck, Verherstraeten, Van Parys en Van Deurzen hadden op 11 januari 2000 een wetsvoorstel ingediend in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De Genste hoogleraar Dirk Voorhoof had voorafgaand academisch studiewerk verricht en zoals nu blijkt, krijgt de Professor een "onvoldoende" van de Rechter in kort geding. 
De journalistenrechtbank is dus gefinancierd door de politiek en persbonden, dus opnieuw : pers en politiek, een pot nat.

Minister Patrick Dewael -Open Vld- kan het bloot
leggen van de "Scandalitis" rond het FANC -door MM- niet verkroppen.
 

Onafhankelijk = bang voor scandalitis?
Omdat Morsum Magnificat zich onafhankelijk opstelt, politici niet weten hoe ze daarmee moeten omgaan, dus idem dito voor journalisten, loopt Morsum Magnificat in de picture. De eerste slag die aan de minister van Binnenlandse Zaken werd toegebracht, is het dossier rond het FANC, acties van Morsum Magnificat brachten de zaak in 2005 tot bij het College van Procureurs-generaal, dàt zal Patrick Dewael nooit kunnen vergeten, daarmee was ook de jacht op Morsum Magnificat en haar hoofdredacteur open, sindsdien woedt deze in alle hevigheid verder, maar de "Politiek " gemanipuleerde RVJ slaat wel onder de journalistieke gordel, dat hebben ze met "hun" verdict over de klacht die vorig jaar werd ingediend, aangetoond.

Raad is niet onafhankelijk.
Naar aanleiding van de klacht die het OCMW van Begijnendijk indiende, is de RVJ met het daaropvolgend verdict duidelijk dat ze niet onafhankelijk is, de gelegenheid te baat heeft genomen om de redacteur van Morsum Magnificat te "pakken". Toen bij de tweede klacht de ombudsman zich duidelijk partijdig opstelde, was het voor de journalist duidelijk dat er moest ingegrepen worden, dat gebeurde.

Readactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredaceur Morsum Magnificat.
  

Laatste update ( 27 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.