Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932731





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad Voor Journalistiek -RVJ- op haar nummer gezet-Update1
30 juni 2009
Dirk Voorhoof op Mediakritiek mist de essentie van de actie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 632.100
Ternat / Zellik 30 juni 2009.

--- update 2 22:15 2/7/2009
De Gentse Prof.Dirk Voorhoof zegt in zijn artikel dat de internetjournalisten niet begrijpen hoe de VVJ en de RVJ en de erkenning door het MBZ werken, de Professor wil doen geloven, dat het allemaal correct en los van mekaar, de facto onafhankelijk werkt en denkt. We weten allemaal hoe smal de bandbreedte is waarmee professoren kijken, Dirk Voorhoof kijkt behoorlijk smal. Hij maakt zelf een schoonheidsfoutje door de spreken over de Vlaamse Journalisten Vernigingen en gelijk een link legt naar de VVJ, dat is nu echt een appel met een citroen vergelijken, die vergissing hadden wij van een Prof. op dat niveau niet verwacht, VJV en VVJ : een hemelsbreed verschil.

--- update 1 19:15 1/7/2009
De Standaard vond het niet nodig om de andere partij aan het woord te laten, Corelio heeft twee vertegenwoordigers in de RVJ, Corelio respecteert de regels dus niet -woord en wederwoord-! Lees
hier het artikel in De Standaard van 29 juni 2009 
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090629_066&word=raad+voor+journalistiek&saved=1#reageer

--- Wijziging 15:00 2/7/2009
--- Wijziging 11:00 1/7/2009
--- Wijziging 09:30 1/7/2009
--- Wijziging 08:00 1/7/2009
Ook op de website van Mediakritiek wordt aandacht besteed aan de uitspraak van de kort gedingrechter van 24 juni 2009 waar de Raad voor de Journalistiek verbod wordt opgelegd te publiceren omtrent haar beoordeling van Erik Verbeeck, onafhankelijk journalist van beroep en hoofdredacteur van Morsum Magnificat, een tijdschrijft dat niet alleen maandelijks verschijnt, maar ook dagelijks online berichten brengt.

Helft van het verhaal.
De auteur van het artikel, Prof.Dirk Voorhoof, vertelt slechts de helft van het verhaal-sic-, bekijkt het eenzijdig en gaat daarmee behoorlijk kort door de bocht. In het verleden werd Erik Verbeeck al eens beoordeeld door de RVJ die toen een klacht, volkomen onterecht, gegrond verklaarde. Nooit werden door Erik Verbeeck persoonlijke belangen vermengd met journalistieke uitingen, de OCMW artikels handelden over twee politici die in hun maatschappelijke functie schromelijk in meerdere dossiers in hun politiek mandaat faalden, en alleen dát heeft hij, op zijn eigen kritische en onomwonden wijze, publiek gemaakt. Terwijl het om politici handelde, catalogeerde de RVJ het als "ex mandatarissen", wat betekent "Jan met de pet" en dat is journalistiek gezien een hemelsbreed verschil.

Strafrechter.
Erik Verbeeck stapte niet naar de rechter omdat hij de indruk had dat de tegen hem ingediende klacht door de RVJ opnieuw gegrond zou worden verklaard, want wat stelt dat nou helemaal voor, maar omdat de dame die de klacht bij RVJ indiende met een eventueel negatieve beoordeling naar de strafrechter zou gaan, een zoveelste stap in de ware, obsessieve, kruistocht die zij tegen de journalist -omdat ze geen gelijk kreeg- voert.
De definitieve beslissing om naar de rechter te gaan was de partijdige teneur in een brief van de Secretaris-generaal van de RVJ, niet alleen aan de klager, maar ook aan de beklaagde, hierdoor kon Erik Verbeeck zeker zijn dat de objectiviteit en de onafhankelijkheid van de RVJ, net als in de vorige klacht tav van Erik Verbeeck, ver te zoeken was.

Geen uitstel.
De reden van het geding moet ook worden gezocht in het feit dat de RVJ tijdens de hoorzitting van 2 juni 2009, het gemotiveerd verzoek van de advocaat om een beoordeling uit te stellen, op een zelfzekere manier, resoluut van tafel werd geveegd.  De wijze waarop die hoorzitting -die 's middags om 12.00u begon!- werd afgehaspeld, niet aan duidelijkheid ontbrak, was eens te meer een argument om naar de kort gedingrechter te stappen.  Het is toch frappant dat de Rechter de overwegingen van Erik Verbeeck volgde en een gemotiveerd vonnis uitsprak, helaas voor de RVJ echter, in hun nadeel.  De zaak ten gronde zal uitsluitsel moeten brengen.

Recht en reden van bestaan.
Dat de RVJ recht en reden van bestaan heeft, heeft niemand betwist maar laten zij oordelen over die 4500  journalisten die lid zijn van hun club, de overige 8500 die geen lid zijn van hun club met rust laten. Hun leden hebben er tenslotte voor geopteerd om deze vorm van "berechting" te ondergaan, niet-leden die ook geen overheidsgeld ontvangen -sic-, denken daar duidelijk anders over.

Clubje.
Dat Prof.Dirk Voorhoof hier al een lans breekt voor de RVJ is nogal wiedes, de Gentse Prof werkt nauw samen met Filip Voets -Secretaris-generaal RVJ en Logebroeder- en Eric Brewaeys, Staatsraad Raad Van State, toegevoegd lid van de RVJ.  Goed gewerkt Professor, de RVJ heeft hier weer in haar kaarten laten kijken, ze hebben u mooi voor hun kar gespannen, u fluit de Rechter deels terug, eens te meer een bewijs dat de RVJ zich boven de wet wil verheffen,dankjewel.

Mediakritiek.
Uiteraard verleent het Fonds Pascal Decroos via Mediakritiek
graag hand en spandiensten, ook in de Rozenlaan,4 te Zellik roert ultra links haar venijnige journalistieke staart. Op dat adres is ook de "brievenbus" gevestigd van een Nederlandse vereniging van onderzoeksjournalisten die in België amper 52 leden tellt, maar duchtig profiteert van subsidies van de Vlaamse Overheid, ondermeer om decadente bijeenkomsten in België te houden die ze in feite niet kunnen betalen, er dankzij dertigduizend Euro sponsering van de Vlaamse Overheid, nog ferm hun broek scheurde.
 De VVJ, RVJ, Fonds Pascal Decroos, Mediakritiek is één pot nat, met dat verschil, dat de gemiddelde ouderdom van de medewerkers in de Rozenlaan te Zellik wellicht de helft is van deze van de RVJ.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
JVDS ©
www.morse-press.be

Laatste update ( 03 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.