Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926535





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk : Dossier ingediend bij de Ombudsdienst.
29 juni 2009
Rapport over vier jaar "handel en wandel" van het OCMW overgemaakt. arsct

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 630.700
Ternat / Begijnendijk / Brussel 29 juni 2009

Het wordt nu stilaan tijd dat deze redactie met haar materiaal over de wijze waarop het OCMW mensen behandelt, op een gepaste wijze naar buiten komt.

Ombudsdienst.
Vooreerst wordt de bevoegdheid van de Vlaamse Ombudsdienst nagegaan, ook de dienst "Welzijn" van de Vlaamse Overheid wordt gevraagd om één en ander in te kijken.  Maar deze redactie maakt het document van bijna honderd bladzijden, ook over aan de Nationale Ombudsdienst.

Geen eigen dossier.
Kritiekasters en gatlikjournalisten zoals Bart Claes van Het Nieuwsblad zijn eraan voor de moeite, Erik Verbeeck heeft in dat lijvig document geen stukken uit het eigen dossier moeten gebruiken, zoja was het document vijfhonderd bladzijden geworden, dat willen we de welwillende ambtenaren niet aan doen. Deze redactie heeft nu de klachten die ons werden toegespeeld, gerecapituleerd en gekoppeld aan de timing.

Klachten.
De documenten die aan de redactie van Morsum Magnificat door klagers over de mentaliteit van het OCMW van Begijnendijk onder voorzitterschap Patricia Stevens en Lisette Verbeeck, werden overgemaakt en waarvan de bron niet diende beschermd, leveren 90 bijlagen op.  Deze documenten zullen ook aan de Onderzoeksrechter in het kader van de klacht van beide dames tegen Erik Verbeeck, Morsum Magnificat en Morse Press VOF, worden overhandigd. Het gaat om documenten die tijdens het onderzoek dat het parket voerde en dat ondertussen is afgesloten, nooit eerder getoond werden.

Maatschappelijk belang.
Wat de Raad Voor Journalistiek over Erik Verbeeck ook moge beslist hebben, staat door de uitspraak van de kort gedingrechters te Leuven en te Brussel op zeer losse schroeven. De Raad Voor Journalistiek heeft over Erik Verbeeck niet te oordelen. De kort geding rechter in Brussel heeft alvast aan de RVJ verbod opgelegd iets over de klacht van Rita Wuyts te publiceren.  Erik Verbeeck is geen lid van de VVJ -beroepsjournalisten-, heeft hun statuten, charter of zelfregulering niet onderschreven, daarom kan de journalist van Morsum Magnificat zich ook totaal onafhankelijk opstellen en zal desnoods naar het Europees Hof stappen. Wat in Begijnendijk over het OCMW is aangekaart, kadert in het maatschappelijk belang, Erik Verbeeck heeft voldoende bewijsmateriaal om bepaalde vermeende wantoestanden van het OCMW bestuur in de publiciteit te brengen, de documenten zullen ook in de rechtszaak tegen de journalist en de uitgever te voorschijn komen.  Een OCMW dat vier rechtszaken op een rij verliest tegen dezelfde klanten, is niet goed bezig en ook dat kadert in het maatschappelijk belang.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
www.morse-press.be  © 1740 Ternat.

Laatste update ( 30 juni 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.