Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926537





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Erik Verbeeck versus Raad Voor Journalistiek:de pers zwijgt.
26 juni 2009
Verdict van Rechter in kort geding is precedent dat aan RVJ gezag vreet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat Professioneel : 628.900
Ternat 26 juni 2009.

Voorwoord - Een OCMW dat haar wettelijke verplichtingen miskent !

Op deze pagina leest u een passage van het Auditoraal-generaal bij het Arbeidshof te Brussel, het betreft een advies in een zaak waarbij het OCMW van Begijnendijk zich niet kon neerleggen bij een uitspraak van de Arbeidsrechtbank te Leuven en zonodig hoger beroep diende aan te tekenen. 
Pikant detail is toch, dat de toeziendhoudende Schepen -Patricia Stevens-, advocaat is en voordien zelf Voorzitter was van het OCMW van Begijnendijk, ook deze rechtszaak heeft het onmenselijk OCMW van Begnijendijk met klank verloren, de vierde op een rij. 


RVJ.
Door de uitspraak van de Rechter in kort geding van 24 juni 2009 heeft Erik Verbeeck een bres geslagen in de zeggenschap van de vermeende journalistenrechtbank RVJ die is opgericht in de schoot van de VVJ, de beroepsjournalisten die jaarlijks 286.000 Euro door de Vlaamse Overheid -dus de politiek- gesubsiditeerd worden !!!

Onterecht.
Met het RVJ verdict in de zaak van het OCMW van Begijnendijk, kon Erik Verbeeck al geen genoegen nemen. In die zaak oordeelde de RVJ dat de feiten, die in een reeks artikels werden gebracht, primo, geen nieuwswaarde hadden en secundo de berichtgeving zich in de privé-sfeer van begaf, Erik Verbeeck ontkent dat ten stelligste en zal dat ook met een 98 tellend document aan de Onderzoeksrechter te Leuven aantonen.

RVJ democratie : Geen beroep mogelijk.
Bij een uitspraak van de Rechter, kan iedereen in beroep gaan, maar tegen uitspraken van de vermeende journalistenrechtbank is geen beroep mogelijk, ergo, een vonnis van de rechtbank krijg je als buitenstaander niet zómaar in handen, ééntje van de RVJ wordt meteen "online" geplaatst. Er is tegen een verdict van de RVJ ook geen beroep mogelijk, absoluut ondemocratisch en onaanvaardbaar.

Lees hier de reactie van Erik Verbeeck op de uitspraak van de RVJ in de zaak OCMW Begijnendijk.

Privacy.
In de rechten en plichten van de journalist van augustus 2003, opgemaakt door Pol Deltour  -de secretaris van de VVJ-  staat het volgende te lezen : "Van een politiek figuur kan de journalist al zijn officiële doen en laten volgen en verslaan. Het gaat om politici, maar ook om belangrijke zakenmensen, syndicale leiders, advocaten, sportvedetten, artiesten, mediafiguren ... De journalist zal wel respect opbrengen voor het privé-leven van de publieke figuur in zoverre dit geen relevantie heeft voor diens maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid...."

Vriendin.
Met zijn artikels over het OCMW van Begijnendijk, heeft Erik Verbeeck gesteld dat Lisette Verbeeck de vriendin was van MGB partijgenoot en peetvader van die partij, wijlen Bèreke Verhaegen, Erik Verbeeck schreef "vriendin", maar Lisette Verbeeck koppelde daar zelf een andere betekenis aan, wie het schoentje past, trekt het aan....
In het onderzoek dat Erik Verbeeck voerde komt duidelijk naar boven dat de burgemeester van toen zeer veel in contact was met Lisette Verbeeck, diens zwarte Mercedes ook zeer vaak voor de deur bij Lisette Verbeeck geparkeerd stond. Er werden enkele interviews afgenomen, tot zelfs met de weduwe van wijlen Bèrerke Verhaegen die zie :"Als dat zo was zou hij dat tegen mij toch niet verteld hebben" einde citaat.  De weduwe voegde er nog aan toe dat, sinds de dood van haar man, zij van de Begijnendijkse politiek niets meer gehoord had.

Maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid.
Het is overduidelijk dat Lisette Verbeeck niet de vereiste kwaliteiten heeft om Voorzitter van een OCMW te worden, het is eveneens duidelijk dat de MGB politica daarvoor niet de vereiste opleiding, de facto kennis bezit.  Bewijs daarvan is, dat vlak na haar aanstelling, er meteen op verzoek van de oppositie assistentie werd verleend door de 1e Schepen en gewezen Voorzitter en partijgenoot Patricia Stevens.
Er werden aan Erik Verbeeck diverse klachten toegespeeld van de onmenselijke houding van het OCMW van Begijnendijk, klachten over de Voorzitter Patricia Stevens, maar ook over Lisette Verbeeck, "dat is nóg erger" zei Danny L. over Lisette Verbeeck.  Toen ook Erik Verbeeck zelf met het OCMW in contact kwam kon niemand anders dan Erik Verbeeck en diens echtgenote beter aan de lijve ondervinden dat het OCMW van Begijnendijk op mensonwaardige manier handelt.  Erik Verbeeck heeft de klachten van anderen, door diens eigen ervaringen, kunnen bevestigen en ook dat zou volgens de Raad Voor Journalistiek niet gekund hebben! Wat denkt de RVJ wel dat ze is?

Bewijzen.
Ondertussen loopt de klacht van het OCMW tegen Erik Verbeeck, Morsum Magnificat en Morse-Press VOF verder, het onderzoek is afgesloten, maar pas nu zal Erik Verbeeck "zijn" relaas bij de Onderzoeksrechter indienen, pas nu zal Erik Verbeeck met 100 bladzijden aantonen dat zijn artikels wel degelijk een maatschappelijke relevantie hebben. Indien Lisette Verbeeck geen "duwtje" van wijlen Bèreke Verhaegen, op welke wijze dan ook, had gekregen zou zij nooit Voorzitter van een onmenselijk OCMW geworden zijn. Lisette Verbeeck kwam in de plaats van Patricia Stevens, maar Patricia Stevens werd direct als toeziendhoudend Schepen bij het OCMW gedetacheerd, er zijn dus nu twee Voorzitters die regeren als twee handen op één buik.  Patricia Stevens die advocaat is, gaat op de koop toe Lisette Verbeeck verdedigen in de rechtszaak die het OCMW tegen o.m. Erik Verbeeck inspande.

Miskenning van wettelijke verplichtingen.
Hoe schrijnend de toestand in Begijnendijk is, toont de uitspraak van de Arbeidsauditeur bij het Arbeidshof te Brussel, duidelijker kan het niet gesteld worden, Het OCMW van Begijnendijk moet dringend aan een externe audit onderworpen worden. Erik Verbeeck zal de bevoegde diensten daaromtrent dan ook informeren en alle medewerking verlenen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 11 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.