Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932732





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Zaventem : Brand in rijwoning in Hoogstraat-Update2
21 juni 2009
Veel Politie, reactie burgemeester en Parketexpert roept vragen op.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 626.700
Ternat / Zaventem 21 juni 2009.

Morsum Magnificat brengt weer "ANDER NIEUWS"
weer .... over de veiligheid die niet gerespecteerd werd.
 

--- Update 2 10:30 24/06/2009.
De brandweercommandant had geen zin om op de vraag van deze redactie "of het een parketexpert was" te antwoorden, vooral wie zijn GSM had gegeven was voor de man van belang, daarop gooid de commandant de telefoon in, nogal wiedes hij weet geod genoeg dat hij iemand zonder de vereiste PBM niet in de gondel mag laten. ANDER NIEUWS zijn ze ook daar niet gewend -sic-.

--- Update 1
20:44 21/06/2009
Pers en Politiek.
Deze middag om 12:30u bij de persconferentie die er niet was, deed de burgemeester
hoogst geheimzinnig. Met het magische woord "Parket" slaat men iedereen tegen de oren, het geheime onderzoek van het Parket, maar later staat de burgemeester voor de camera's uit te leggen wat het onderzoek van het Parket opleverde. Hoezo, is het geheim van het onderzoek -art.458- dan toch een wassen neus?  We hebben het weer mogen meemaken, de pers en de politiek, twee handen op één buik en één pot nat, de burgemeester heeft zowat de ganse dag voor de camera's mogen staan, ook de "pamperpers" uit Vilvoorde was aanwezig, wanneer is er weer zoiets .... Wie heeft trouwens de Vrt zó snel op de hoogte gebracht, misschien kan burgemeester Vermeiren dat nog eens laten uitzoeken? Is het niet het Ministerie van Binnenlandse Zaken dat journalsten accrediteert, is dat niet de partij van de burgemeester van Zaventem, een partij die al twee keer door de burgers is afgestraft en nog altijd de wil heeft om door te gaan ....

--- wijziging 17:00 21/6/2009.
Heden voormiddag is er rond tien uur in de Hoogstraat te Zaventem in een rijwoning,
op het gelijkvloers waar, vroeger een krantenwinkel was, brand ontstaan, een jong meisje van vier -later een jonen van vijf- verkeert in levensgevaar - is deze namiddag 21/6 overleden-, de burgemeester en de hulpdiensten houden de lippen op elkaar.



Brandweerladder blijft nog achter om foto's te laten
nemen vanuit de hoogte, waarom dat goed is weten
we niet, wel dat de fotograaf niet op die manier -zie
andere foto- in de gondel kan.

Persconferentie.
Voor een brand die om tien uur ontstaan is, om half een al een persconferentie geven is wel heel
snel, niettegenstaande deze redactie vijf minuten over half een op het Politiekantoor te Zaventem toekwam, was de persconferentie al afgelopen? Op de parking voor het politiekantoor stond een reportagewagen van Vrt en op de plaats van de brand deze van VTM.
Toen wij op het politiekantoor te Zaventem aan de burgemeester vragen stelden omtrent het feit
dat sommige journalisten en fotografen zó snel op de plaats van het gebeuren staan, zei burgemeester Vermeiren -Open Vld- dat hij in het verleden daarvoor ook al eens klacht heeft ingediend bij het Parket, waarop Morsum Magnificat de schouders ophaalde.

Parketexpert?
Omstreeks een uur kwam de Parketexpert ter plaatse, althans dat vermoeden wij omdat de man met
een fototoestel in de gondel van de brandweerladder mocht, wie anders zou dat op die onveilige manier mogen, ook hier weer het ANDER NIEUWS van deze redactie. De man met het fototoestel kreeg -voor de vorm- een "heupgordel" aangemeten met een leeflijn die niet aan de gondel, maar aan deze van de brandweerman werd bevestigd .... niet volgens de regels nietwaar, maar als Parketexpert moet men zich van de regels inzake PBM niets aantrekken. Toch wel, meneer de expert, een heupgordel is reeds lang
voor dat soort zaken niet meer toegestaan.  PBM van een "ander" kan ook niet, juist daarom noemt men
dat "Persoonlijk" een harnas is dus persoonlijk, als de expert een zelfgstandige is, kan hij zich wel PBM
aanschaffen, dat staat allemaal in de betreffende wetten.

Expert-?- respecteert de veiligheid -PBM- niet
en een heupgordel voeldoet evenmin aan de voorschriften ...




Om 12:58u neemt de brandweer een passagier in de gondel van de brandweerladder, wij veronderstellen dat het om een Parketexpert gaat, hoe dan ook kan de man NIET op die manier in de gondel. De brandweer heeft de man een heupgordel omgedaan, de leeflijn is in tegenstelling tot wat de wet verplicht, niet aan de daartoe voorziene bevestiging van de gondel vastgemaakt, maar aan deze van de brandweerman ! Ongelooflijk hoe men hier als "Cowboys" tewerk mag gaan.  De Expert-?- draagt ook geen andere PBM, zijn werkkledij is een " T " shirt. Als het "Parket" hier de opdrachtgever is, moet  die toezien op de veiligheid van de ondernemingen die in haar opdracht werken komen uitvoeren -KB 4 augustus 1996 art.9 en 10. Mogen burgers van de overheid niet verwachten dat ze het goede voorbeeld
geven, vooral van de Justitie die anderen straft?
 

Snel ter plaatse.
In Morsum Magnificat 167 hopen we al wat klaarheid te brengen omtrent ons onderzoek naar het
feit, dat sommige journalisten en fotografen zeer snel ter plaatse zijn, waar de lekken zitten, dat heeft niet alles vandoen met de gebrekkige communicatie via ASTRID en de lekken in dat verouderd en mank lopend systeem. Het kan niet anders dat sommigen bij de hulpdiensten hun boekje te buiten gaan door de pers te informeren.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 25 juni 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.