Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932734





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Strafblad mede het Begijnendijks bestuur-Update1
14 juni 2009
Gedoogbeleid Begijnendijk, maar het ene bedrijf is het andere niet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 623.300
Ternat / Begijnendijk 24 juni 2009.

Erik Verbeeck vraagt nu aan Hoge Raad Justitie waarom
hij vervolgd werd door het Parket te Leuven en anderen niet?


VeBo Electroadvies bvba was één van de drie gespecialiseerde bedrijven dat ondermeer illegale radioactieve opvangers mocht verwijderen, het had zijn onderkomen in Begijnendijk maar had, zonder het te weten, een pand gehuurd dat het voorwerp had moeten zijn van onderzoek naar bouwmisdrijven.

Vrienden.
Neem nu bijvoorbeeld de bloemenzaak aan de Baalsesteenweg, een hangar en waterwinning werden illegaal geplaatst en aangelegd, het bedrijf verdient de kost en Hubert is een dikke vriend van de MGB -Minder Goede Bedoelingen- van Begijnendijk, Hubert geeft toe dat hij medesponsor is van het varken dat jaarlijks aan het MGB spit hangt.  De hangar is nooit verbaliseerd, dat was ook het geval met het grote tuinhuis van VeBo Electroadvies aan de Hannekensstraat, 45. Eigenaar Rene N. is, net als Hubert, een grote vriend van MGB -Mijn Grote Broers-.

Boycot.
Dat de zaakvoerders van VeBo Electroadvies bvba zich nooit hebben gemoeid met de kleinburgerlijke Begijnendijkse politieke bende, was voldoende reden om het gespecialiseerd bedrijf te boycotten, er is nog zo'n bedrijf in Betekom : Atomic, misschien krijgen ze dat bedrijf ook nog wel kapot, ze zijn er in ieder geval druk mee bezig.

Vergunning.
De activiteit met de radioactieve opvangers, was een tijdelijke bezigheid, kwestie van drie, vier, misschien vijf jaar, maar Begijnendijk werkte het bedrijf met de gekende achterbakse stijl tegen door rechtstreeks met het FANC te onderhandelen zonder het bedrijf daarvan in kennis te stellen, de vergunning voor een grotere opslag stokte, maar de zaakvoerders zetten hun werkzaamheden, die in alle veiligheid plaatsvonden, verder.

Complot.
Omdat de kennis in Begijnendijk ver zoek is werd naar medestanders gezocht en die werden gevonden, Dirk Claes de kroegbaas uit Wezemaal, die dacht dat de zaakvoerder van VeBo Electroadvies bvba een Vlaams Belanger was, daarvoor zelfs de naam tot V.B. Electroadvies misvormde, sprong op de kar en schreef een brief naar 309 burgemeesters in Vlaanderen waardoor de bestellingen wegvielen, ook het FANC sprong op de kar.

Incompetenten maken PV.
Omdat Begijnendijk tegenwerkte had VeBo Electroadvies bvba te veel toestellen in opslag, het lokaal was wel vergund, de verpakkingen correct, maar het FANC stelde een PV op en diende klacht in bij het Parket te Leuven.  Dat het FANC op 23 april 2007 incompetent is verklaard en het FANC de oorzaak is van de aanwezigheid van 15.000 illegale opvangers, zijn ze even vergeten, maar alle middelen zijn goed om de zaakvoerder van VeBo Electroadvies bvba aan te pakken.

Nucleair Inspecteur van het FANC ...



.... gaat hier in het openbaar flagrant in de fout, de doos
bevat stukken van een RABA met Radium 226 en kan in
geen geval op die manier verpakt, noch vervoerd worden,
het was deze nucleaire inspecteur die in Begijnendijk PV
opstelde.

 

Parket vervolgt.
Daar waar het Parket van Leuven zich de frustratie van veel milieuambtenaren op de hals haalt wegens het niet vervolgen van milieumisdrijven, vervolgt het Leuvens Parket Erik Verbeeck dus wél, de gewezen zaakvoerder krijgt op 6 mei 2008 een Correctionele veroordeling met uitstel en 1.000€ boete. Er was bij VeBo Electroadvies bvba geen enkel gevaar voor de volksgezondheid, alles was legaal verpakt, zelfs het FANC moest dat toegeven in haar PV.



Links : De vergunde "Bunker" van VeBo Electradvies bvba met 6 cm dikke betonnen wanden, lood in de deuren én een wettelijke verpakking van de toestellen -gele vaatjes- .... toch wordt Erik Verbeeck gestraft.
Rechts : Illegaal radioactieve HELITA op de kerk van het Begijnhof te Leuven, is een gevaar voor het milieu en de omgeving, Erik Verbeeck diende op 20 juli 2004 daarvoor een klacht in bij de Politie te
Leuven, ook het Federaal Agentschap Nucleaire Controle -FANC- stelde al een PV op, maar het Parket
te Leuven doet niets, waarom? 

Waarom vervolgt Parket niet?
Niettegenstaande er op 20 juli 2004 tegen de burgemeester van Leuven een klacht is ingediend wegens de aanwezigheid van een twintigtal illegale radioactieve opvangers die een gevaar betekenen voor de volksgezondheid en de burgemeester in overtreding is met het KB 20 juli 2001 art. 79.3, doet het Parket te Leuven niets.
De HELITA bliksemafleiders zoals er op de Begijnhofkerk een exemplaar staat is al in 1982 officieel ongeschikt verklaard om te worden geplaatst : hier het BEWIJS 
De klacht tegen de burgemeester van Leuven van 20 juli 2004  van het PV van het FANC hebben we
geen schriftelijk bewijs. 

Vraag aan HR over de twee maten en dito gewichten.
Het is hier duidelijk dat het Parket te Leuven een onderscheid maakt tussen de personen die ze vervolgt, de radioactieve opvanger die vandaag nog altijd op de kapel van het Begijnhof staat is een gevaar voor de volksgezondheid en was reeds onderwerp van een PV van het FANC. Erik Verbeeck heeft dat dossier nu voorgelegd aan de Hoge Raad voor de Justitie, daarin bevinden zich échte documenten, geen gezever of geleuter van één of andere fantast.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 19 juni 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.