Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932734





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Eigenbrakel:Ernstig ongeval bij werken in hoogspanningscabine.
12 juni 2009
Drie personeelsleden van ORES zwaar verbrand.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 623.000
Ternat / Eigenbrakel 12 juni 2009.

In tegenstelling tot wat de klassieke
pers beweert, waren dit geen onderhoudswerken.

Drie personeelsleden van elektriciteitoperator ORES -vroeger Sedilec- voerden heden morgen vanaf zeven uur werken uit in een hoogspaningscabine -11kV- aan de Rue Longue in Eigenbrakel, het werk was zo goed als klaar, maar het noodlot sloeg toe.

De hoogspanningscabine in de rue Longue
 


Zal het weer allemaal met de mantel der liefde worden bedekt ...

Geen commentaar.
Deze redactie had de gelegenheid om de vader -een brandweerman- van één van de slachtoffers te spreken. De man had net zijn zoon in het brandwondencentrum te Neder-Over-Heembeek bezocht en was nog fel onder de indruk. Zijn zoon is aan de beide armen en het aangezicht zwaar verbrand,  ook aan de handen omdat hij de brandende kledij van zijn collega, die vlak in zijn buurt was, met zijn handen heeft gedoofd. Of de cabine de jaarlijkse keuring heeft ondergaan, er ondermeer een branddeken aanwezig was om bij zo'n gevallen op de persoon te leggen, weten we niet, hopelijk stelt de vader en brandweerman van het slachtoffer die vragen wel.  Toen we met de brandweerman aan het praten waren daagden twee personen van ORES op, maar daar klonk het "geen commentaar"....

In coma.
Het werk was rond negen uur deze morgen zo goed als klaar en één van de drie werknemers -de leider van de drie-, ging toch nog even binnen, want er was volgens de man, iets niet normaal. Zijn twee collega's, waaronder de zoon van de brandweerman, gingen ook even terug en toen gebeurde het, een steekvlam en een ontploffing. De leider die iets abnormaals zou hebben vastgesteld en terug naar binnen is gegaan, zou ook door een ontlading zijn geraakt en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Het feit dat de zoon van de brandweerman in het gelaat, handen en onderarmen verbrand is, doet twijfels oproepen of de werknemers de vereiste PBM droegen, bij dergelijke werken dient ook brandwerende kledij te worden gedragen, daarom betwijfelen wij of de veiligheidsvoorschriften van toepassing bij het werken in een HS cabine, wel in acht werden genomen. Komt er wel een onderzoek van de Technische Inspectie? Eerst zien en dan geloven.

Ongfelooflijke nonchalance 
van de elektriciteitsector.

Hoogspanningscabine stond open.

Morsum Magnificat belde de Politie van Eigenbrakel.
Bij de terugkeer naar de redactie stond Erik Verbeeck aan de Avenue Allard voor het rode verkeerslicht en zag dat de deur van hoogspanningscabine BLA 1248 op een kier stond, bij nader toezicht bleek niemand in de buurt en was de cabine duidelijk niet op slot was!
Via het 078 nummer slaagden we er niet in om de juiste persoon aan de lijn te krijgen, trouwens het was allemaal in het Frans te doen.  Uiteindelijk belden wij naar de Politie van Eigenbrakel en ook daar geen Nederlands. Om 17:39u was de Politie ter plaatse, om 18:11u heeft ORES de hoogspanningscabine laten sluiten.

Een Hoogspanningscabine langs de openbare weg
in Eigenbrakel was niet afgesloten en de deur stond op een kier!




Links : De deur van de hoogspanningscabine stond gewoon op een kier, ook de wijze
waarop de voedingskabel wordt doorgevoerd -pijl op foto- kan ook niet door de beugel.
We hebben uiteraard nog méér foto's.
Rechts : Na onze oproep was de Politie vijf minuten later ter plaatse, zij hebben ORES
opgeroepen en die hebben om 18:11u de cabine komen afsluiten, voor ORES was dit
een dringende klus.
 

Zeer nonchalante firma.

In het verleden heeft Erik Verbeeck een poosje voor die maatschappij werken uitgevoerd te Geldenaken    -Jodoigne-, Jauche en omstreken, toen werkte die firma nog onder de naam Sedilec, wij kunnen alleen maar bevestigen dat deze firma zeer slordig omspringt met de regels en de veiligheid, dat hebben wij hier, met de openstaande HS cabine nog eens aangetoond.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 15 juni 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.