Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932734





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gella Vandecaveye vertrekt op wereldreis.
11 juni 2009
Dinsdag 16 juni op audiëntie bij Poetin.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 621.600
Ternat 11 juni 2009.

Ex-judoka Gella Vandecaveye vertrekt zondagochtend vanuit Zaventem voor onbepaalde duur op wereldreis. Eerst vliegt ze naar Moskou, van daar gaat het op 18 juni met de Trans-Siberische Express naar Mongolië.

Vlamingen in de wereld.
Haar route loopt via heel wat Aziatische landen over Oceanië en eindigt in Nieuw-Zeeland in 2010. Moskou als startpunt heeft voor haar een symbolische betekenis, omdat zij in januari 2004, tijdens het Wereldbekertornooi van Moskou, een punt zette achter haar judocarrière. Het is eerder toevallig dat de wereldreis start in de stad waar haar judocarrière geëindigd is. Rode draad door de reis is het opzoeken van Vlamingen in de wereld, bezoeken van Vlaamse bedrijven in het buitenland en ook Belgische Ambassades.

Premier Poetin.
Gella zal onderweg niet alleen Vlamingen ontmoeten, maar ook enkele wereldburgers opzoeken. Op dinsdag 16 juni wordt ze persoonlijk ontvangen door voormalig president en huidig premier Poetin. “Als ex-judoka is het voor mij een ongelooflijke eer om een belangrijk wereldleider als Dhr. Poetin te mogen ontmoeten. We hebben trouwens een gemeenschappelijk sportverleden, hij is ook een voormalige judoka -beide 6de dan- en we hebben ook allebei een boek uitgegeven. Ik schenk hem mijn autobiografie en laat zijn boek dat ik in mijn bezit heb, signeren. Ik heb eveneens 2 judogordels in Japan laten maken met zijn naam in geborduurd zodat ik niet met lege handen op bezoek moet (lacht).”

Diplomatiek lobbywerk.
In januari heeft zij hem blijkbaar een overtuigend briefje geschreven maar de eerlijkheid gebiedt haar te zeggen dat zij dit nooit alleen had kunnen klaren, maar dat deze ontmoeting tot stand is gekomen dankzij het diplomatiek lobbywerk van voormalig premier Yves Leterme waarvoor zij hem bijzonder dankbaar is. Uit respect voor Dhr. Poetin lijkt het haar vanzelfsprekend dat zij zich niet uitspreek over zijn politieke wapenfeiten, maar ze is des te meer geïnteresseerd in de mens achter de staatsleider.

Indien u de route van Gella wilt volgen surft u best naar : http://www.gellagoesglobal.be/

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
Bron : E. Vinckier, trainer en begeleider van Gella.
Bewerking : JVDS
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 12 juni 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.