Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932728





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Heist-op-den-Berg: vzw Den Draai uit de nood, kansarmen óók?
08 juni 2009
Den Draai vzw vindt onderkomen in oud gemeentehuis te Schriek.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 620.100
Ternat/Schriek 8 juni 2009.

Nadat deze redactie op 08 maart 2009, tegen betaling, het "evenement" van Bart Hannah onder de titel "1e koffie en muze" in samenhang met de  toen nog niet opgerichte vzw Den Draai,  in Hulshout bijwoonde waren  we toch wel benieuwd hoevéél de uiteindelijke opbrengst voor vzw Den Draai zou zijn. - Zie ons artikel van 08 maart 2009.

Toch opbrengst.
Na lang zoeken en informeren, hebben we uiteindelijk dan toch kunnen
achterhalen dat Bart Hannah een opbrengst van 200 Euro kon overmaken naar de rekening van de vzw Den Draai. Maar het is niet alleen de gift van Bart Hannah, alias Thierry Scheers, die de vzw Den Draai kreeg toegespeeld, ook een subsidie van 7.500 Euro werd hen in de schoot geworpen.

Verhuis zetel vzw.
Werd bij de stichting van de vzw als vestigingsplaats voor de
Raamstraat te 2221 Booischot gekozen werd vzw Den Draai ondertussen een adres in het Oude gemeentehuis van Schriek ter beschikking gesteld. Deze adreswijziging werd voorlopig nog niet gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. De bedoeling van de vzw Den Draai is om vrijwilligers en armen samen te brengen om zodoende de armen het woord te geven en hen een volwaardige plaats in de maatschappij te laten innemen.


Links : Dirk Van Noten de Voorzitter van vzw Den Draai, een vzw die toen nog niet officieel was opgestart maar toch begunstigde zou zijn van de opbrengst van de 1e Koffie en Muze. Al maar goed dat er uiteindelijk toch 200 Euro aan de vzw werd toegekend.
Rechts : De BTW bon die deze redactie vroeg en kreeg, zou de Voorzitter -en de rest- van het OCMW van Heist-op-den-Berg die toen aanwezig was, óók een btw bonnetje gevraagd hebben? Is de totale afrekening, waarvoor 200 Euro aan vzw Den Draai werd toegespeeld, op officiële basis zijn gebeurd?

Mooi initiatief maar .....
Het initiatief is lovenswaardig maar wij hebben onze twijfels, niet over
de goede bedoelingen maar wel omtrent de aanpak. Men kan zich vooreerst de vraag stellen, wie of wat zijn "de armen" en als dat dan al kan worden uitgemaakt zou een vereniging als vzw Den Draai dan niet beter beginnen met de heropvoeding van de "sociaal/maatschappelijk" werkers van de verschillende OCMW's. Zolang deze vanuit hun ivoren toren neerkijken op hun cliënten heeft het weinig zin "de armen" een stem te geven, er wordt immers tóch niet naar geluisterd en beslissingen worden boven hun hoofden genomen door een OCMW raad samengesteld uit gegoeden uit de samenleving die niet het flauwste benul hebben van wat het inhoudt om in armoede te moeten leven, sterker nog, indien hun cliënt zijn stem onverhoopt tóch laat horen wordt hij op een schandalige manier afgestraft. Nederigheid, en dan bedoel ik échte nederigheid, is de boodschap zodat de dames en heren van de raad zich na afloop op de borst kunnen kloppen en trots kunnen zijn op alle "goede daden" die zij verrichten.

Eerst de bron aanpakken.
Wetend wat het inhoudt om over de OCMW drempel te moéten stappen
denken wij dat "de arme" meer heeft aan fundamentele veranderingen in de hulpverlening dan aan een daguitstap naar zee of de Ardennen. Geef hen een menswaardig inkomen en laat hen zélf uitmaken of ze dat willen besteden aan een daguitstap of aan het betalen van hun maandelijkse huur of elektriciteitsrekening of een, voor de verandering, échte maaltijd.  De statuten van de vzw Den Draai doornemend denken wij dat het een club wordt waarvan de leden op regelmatige basis eens gezellig samenkomen -en met een subsidie van 7.500 Euro kunnen ze al een paar keer gezellig samenzijn- , op gezette tijden kaas- en/of spaghettiavonden organiseert om op die manier hun geweten te sussen denkend dat zij "goed" werk verrichten maar in essentie zal er geen enkele verandering teweeg gebracht worden in de hulpverlening die dringend toe is aan een rigoureuze reorganisatie. Een vereniging die dááraan wil werken krijgt onze volledige steun.

Geen informatie.
Wat ons ook verbaast is dat de vzw Den Draai ons sedert 08 maart
2009, datum van het evenenlment van Bart Hannah, ons niet meer informeert omtrent haar initiatieven, ondanks dat de voorzitter onze gegevens heeft.  Is het misschien omdat wij te diep zouden kunnen neuzen dat Morsum Magnificat gemeden wordt.
    
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 09 juni 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.