Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932625





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : De resem klachten van het OCMW-Update1
06 juni 2009
Hoofdredacteur MM zal verantwoordelijkheid opnemen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 618.900
Ternat / Begijnendijk 6 juni 2009.

--- 07:30 7/6/2009.
Dertig jaar is de MGB in Begijnendijk aan de macht, evenveel jaren
hebben ze hun macht schromelijk misbruikt, politieke opposanten binnen de gemeente hebben er reeds hun tanden op stuk gebeten en gefrustreerd tegen de MGB muur gestampt, klachten ingediend tegen de illegale gebouwen aan de Grote Baan waar de peetvader van MGB zijn machtsimperium niets ontziend en ongestoord kon uitbouwen. Ik werd -ook- gewaarschuwd voor het feit, dat de MGB goede contacten heeft te "Leuven" .....

Ik zal mij niet laten intimideren
en ook mijn verantwoordelijkheid opnemen.



De vrijheid van meningsuiting en de
democratie is in Begijnendijk ernstig in gevaar.

Verzet groeit.
Een artikel in HUMO van september 1994, geeft aan hoe het er toen in
Begijnendijk aan toe ging, hoe de gemeentesecretaris in het zadel werd gezet en er nog steeds zit. Vandaag is de macht van de MGB tot een onaanvaardbaar niveau gekomen, inwoners die zich openlijk verzetten worden met de MGB methodes aangepakt en afgerekend zoals de redacteurs van Morsum Magnificat die tien jaar in Begijnendijk wonen, zij kunnen het weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat, maar het verzet groeit.

Verantwoordelijkheid nemen.
Vóór de zaak van Danny L. is er ook al iemand anders bij Morsum
Magnificat komen klagen over de wijze van optreden van het OCMW maar die informant is écht bang voor represailles en waarschuwde: "Pas op, het is maffia", dat is de tweede waarschuwing die ik mocht ontvangen.
Door het dossier van Danny L., die uiteindelijk in Betekom begraven
werd, zijn onze ogen pas écht open gegaan. Ik heb Danny vóór zijn dood beloofd dat ik de zaken verder zou blijven onderzoeken, ik zal niet alleen mijn gegeven woord aan Danny houden, maar óók mijn verantwoordelijkheid opnemen.

Onmenselijk OCMW verliest vier rechtszaken op een rij.
Na het dossier Danny hebben we zélf kunnen ervaren hoe onmenselijk
het OCMW van Begijnendijk haar cliënten behandelt, de zaakvoerders van MORSE-Press VOF hebben er méér dan één jaar mee te maken gehad, vier rechtszaken heeft dat OCMW tegen ons verloren! De Auditeur bij het Arbeidshof te Brussel schreef in zijn advies, dat het OCMW van Begijnendijk -in ons geval- haar wettelijke verplichtingen miskende. Stel u voor, een OCMW dat zijn wettelijke verplichtingen niet nakomt!

Lees hier het Advies van de Auditeur bij het Arbeidshof te Brussel, het OCMW van Begijnendijk kon zich bij de veroordeling te Leuven niet neerleggen en tekende beroep aan, maar kreeg te Brussel óók ongelijk ! 

Raad Voor Journalistiek was eveneens een politieke afrekening, lees hieronder mijn repliek:
PERSBERICHT_Verdict_RVJ_PDF.pdf 

Journalistieke deontologie.
Als een politicus in haar maatschappelijke functie niet functioneert, dan
mag een journalist uitpluizen waarom, dat heeft de redactie van Morsum Magnificat en Erik Verbeeck gedaan.  Lisette Verbeeck is via de politiek -MGB- en met de steun van wijlen Bèreke Verhaegen uiteindelijk bij het OCMW van Begijnendijk terecht gekomen, daar is niets mee, ze is misschien wel democratisch verkozen, maar werd als Voorztter bij het OCMW toch in het zadel gezet, terwijl ze daarvoor niet de vereiste kwalifiacties heeft. Het feit dat Patricia Stevens als snel ter hulp werd gesrtuurd, bewijst dat.  Morsum Magnificat heeft in haar berichten gebracht dat Lisette Verbeeck de vriendin was van de ex Burgemeester, MGB Peetvader Bèreke. Laat één ding duidelijk zijn ; Lisette Verbeeck ís een politica die tot op vandaag een politiek mandaat bekleedt, zij plaatst zich dus vrijwillig "in the picture" wat bepaalde consequenties heeft.

Bronnen allemaal nagetrokken.
Om tot die uitspraak te kunnen komen heeft de redactie van Morsum
Magnificat méér dan één bron nagetrokken. Om uitsluitsel te bekomen heeft de redactie op 7 september 2007 om 10:20u een vraaggesprek gehad met de weduwe van wijlen Bèreke Verhaegen, Sidonie M. De inhoud van dat interview kan worden voorgelegd, daarmee zullen de leugens die anderen daarover verspreiden teniet worden gedaan. Ook ex-personeelsleden van de meubelzaak werden daarover aangesproken. Buiten alle interviews heeft een inwoner van Begijnendijk aan deze redactie een e-mail gestuurd, wij hebben bericht over "vriendin", maar die bron gaat nog een stuk verder. Die e-mail wordt kortelings gepubliceerd.




Niet alleen mondeling, maar ook schriftelijke reacties werden aan de
redactie toegestuurd, Erik Verbeeck zal echter zijn bronnen niet vrij-
geven.

Erik Verbeeck
In eigen naam en als hoofdredacteur Morsum Magnificat.

Reacties en informatie kunnen worden gestuurd via :
Postbus 40
3130 Begijnendijk.

of
Postbus 40
1740 Ternat.

Laatste update ( 08 juni 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.