Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932625





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Wezemaal:Ex Javagebouw en de arbeidsveiligheid-Rapport
06 juni 2009
Kraan met hijskooi en twee mannen zonder PBM.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 618.500
Ternat / Rotselaar / Wezemaal 5 juni 2009.

--- Update 2  11:45 8/6/2009
Bij de firma De Coninck vraagt Ann zich af waarom wij naar de veiligheidscoördinator vragen, het niet volstaat dat louter aan hun te melden. Filip van veiligheidscoördinator BOB legt ons uit, dat er al enkele tussenkomsten op die werf zijn geweest, ook WASO reeds zou zijn tussengekomen. 
-nvdr- Het zoveelste bewijs dat men over de veiligheid veel spreekt, maar in de praktijk te wensen
over laat.  

RECHTZETTING 11:00 8/6/2009
De firma Java is geen eigenaar meer van het gebouw, ze huren er nog wel enkele jaren een deel van, vandaar onze vergissing ivm al dan niet eigenaar. Java draagt hier in het kader van het KB van 4 augustus 1996 geen verantwoordelijkheid. Dat neemt niet weg, dat zij geen oog dienen te hebben woor de veiligheid van werknemers bij de uitvoering van hun werk. Maar er zou toch nog een tweede eigenaar zijn, we gaan ons niet meer bezig houden om dat uit te zoeken, het gaat hier over de veiligheid.

--- Update 1 15:30 7/6/2009.
Het blijkt, dat het oude gebouw van Java te Wezemaal zou verkocht zijn, maar dat doet geen afbreuk van het feit, dat het over onveilige werken gaat.

--- wijziging 09:00 6/6/2009.
De werf aan de -ex-Java te Wezemaal vordert gestadig, maar ook daar kunnen we interessante foto's maken van werken die volgens onze bescheiden mening qua veiligheid niet door de beugel kunnen.

Kraan met hijskooi mag ...



.... maar wel onder bepaalde voorwaarden...

Kraan met hijskooi.
Behoudens een vergissing van onzentwege, moet de kraan waaraan de hijskooi hangt een minimum reserve aan hijscapaciteit van 2T hebben, kraan en hijskooi moeten samen gekeurd worden -wet op de arbeidsmiddelen-.
Op de hijskooi moet de totale belasting met het aantal personen en gereedschap worden aangegeven, etc. De wijze waarop de kettingen aan de kooi zijn bevestigd lijkt ons niet door de beugel te kunnen        -EDTC-. De mannen dragen uiteraard geen enkele PBM. Hoe groot de naam van Java koffie ook mag zijn, er wordt onvoldoende toegezien op de veiligheid van hun aannemers.

Maatschappelijk assistent.
We wedden dat Maatschappelijk assistent Dirk Claes daar dagelijks voorbij komt om naar zijn kroeg te gaan, ziet hij dat dan niet, of is hij tóch niet zo sociaal? Mocht hij dat wel zijn, dan zou Dirk zijn broer één van de bedrijfsleiders bij Java -ex eigenaar- zeker op de hoogte moeten brengen, of kent Dirk Claes soms de betekenis van het woord "maatschappelijk" niet?

Binnenkort ziet u hier het rapport V0906020

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
EVER
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 08 juni 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.