Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927825





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kaplan : Vlaams Belang vraagt ontslag Onckelinx
17 juli 2006

PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG:


Betekom / Brussel 17 juli 2006

In Humo over Onckelinckx .....



KAPLAN: ONKELINX MOET ONTSLAG NEMEN
Met haar extreem lakse strafbeleid heeft Justitieminister Onkelinx zich de laatste jaren steeds meer ontpopt tot de beschermheilige van de gangsters en de criminelen. Maar met de toekenning van penitentiair verlof aan topgangster Murat Kaplan is zij werkelijk een brug te ver gegaan.

Het is volslagen onbegrijpelijk en totaal onverantwoord dat deze ontsnappingskoning na de arrestatie in april vorig jaar opnieuw in aanmerking kwam voor het gunstregime van het penitentiair verlof. Hij was nog niet eens voor de rechter verschenen voor de nieuwe feiten van Londerzeel. 

Onkelinx handelde hierbij helemaal in strijd met de omzendbrief van 30 april 1976 inzake het penitentiair verlof. Daarin staat onder meer te lezen:
?Dit verlof wordt slechts verleend aan de veroordeelden van wie men verwacht dat ze geen misbruik zullen maken van die gunst en wier aanwezigheid in het milieu waarin ze het verlof zullen doorbrengen de publieke opinie niet in beroering zal brengen.?

Bovendien bepaalt de omzendbrief heel duidelijk: ?Dergelijk verlof mag niet in overweging genomen worden ten opzichte van veroordeelden die door de parketten werden gesignaleerd als zijnde voor andere feiten vervolgd.?

Dat Onkelinx ondanks deze duidelijke bepalingen toch overging tot de toekenning van de gunstmaatregel is dermate schandelijk dat hieruit slechts ??n politieke conclusie kan getrokken worden: het onmiddellijke ontslag uit de federale regering.

Bart Laeremans                                                                                   Gerolf AnnemansVolksvertegenwoordiger                                                   Fractievoorzitter Kamer

Bezoekers website MM : 114.300

Laatste update ( 17 juli 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.