Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926537





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschot : RISO Geeft uitleg over buurtwerking in sociale woonwijken.
28 mei 2009
Echte problematiek wordt deels miskend, enquête moet soelaas brengen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 614.400
Aarschot / Ternat 27 mei 2009.

Burgemeester Peeters
omzeilt het échte probleem : de SBGW


Vanavond had het RISO -Regionaal Instituut voor Samenlevings Opbouw- een informatievergadering voor de bewoners van de sociale wijk Molenberg georganiseerd, aan de opkomst van de wijkbewoners te zien, moeten er weinig problemen zijn, welgeteld zeven volwassenen zijn komen opdagen, waarvan er slechts drie het woord voerden.

Buurtwerker.
De handvol bewoners hadden maar één probleem :"de ontslagen buurtwerker moet terugkomen", klachten over de slechte staat en het niet uitvoeren van de nodige herstellingen werden door de bewoners nauwelijks naar voren gebracht. De werkgever RISO gaf tekst en uitleg waarom de buurtwerker David H. werd ontslagen, het RISO zou om die beslissing te nemen, niet over één nacht ijs zijn gegaan, twee maanden lang hebben ze daarover overleg gepleegd.

Slachtoffer.
Morsum Magnificat merkte op dat door de malaise binnen de SBGW, die al jaren aansleept, de buurtwerker wellicht overmand door sociale gevoelens, zich de zaak, die in feite de SBGW aangaat, te veel naar zich toe heeft getrokken en daardoor de rest van de opdracht op de achtergrond is geraakt, David is dus het slachtoffer van de miskenning van de wettelijke opdrachten van de SBGW. Een handvol bewoners springen voor de buurtwerker in de bres, hoe lang ze dat zal duren is de vraag. Dat zo weinig bewoners zijn opgedaagd, is óók een teken aan de wand.

Buurtwerking snel weer een feit.
RISO Verzekert dat er een nieuwe buurtwerker zal worden aangesteld en er vóór 15 juni een enquête zal worden gehouden, een enquête die volgens Schepen Els Vinckx op een professionele manier moet worden opgesteld.

Politiek.
Burgemeester Peeters had geen goede woorden voor LDD die in haar persberichten over hem leugens hebben verteld, LDD reageerde dat de problemen nu ineens bekend worden. Wat hebben de politici vroeger gedaan vraagt LDD zich af. In deze periode is het niet onlogisch dat LDD uit deze situatie politieke munt probeert te slaan, ze waren trouwens met vier man aanwezig, dat is bijna zoveel als bewoners, afwachten tot na de verkiezingen.

Meer en foto's in Morsum Magnificat 166.

Redactie Morsum Magnificat 166
EVER
www.morse-press.be 1740 Ternat.

Laatste update ( 28 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.