Waarom is PV lastens Louis Tobback geseponeerd?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 613.500 Ternat / Begijnendijk / Leuven 26 mei 2009. De wet op het bezit van radioactief materiaal bestaat sinds 28 februari 1962, ze werd op 20 juli 2001 gewijzigd. Ook in de Universiteitstad Leuven werden, de anwezige "geleerden" ten spijt, maar ten koste van de volksgezondheid, voornoemde wetten en normen massaal overtreden.
Radioactief onderdeel lag jaren in een liftmachinekamer te Leuven ..
Radium 226 is een Alfastraler en één van de meest giftige radio elementen, hier 3 "open" bronnen zó vast te nemen!
De bronnen waren aan de buitenkant met Radium 226 besmet, hoeveel technici die onderhoudswerken uitvoerden hebben die vreemdsoortige ring vastgepakt en terug gelegd, de facto besmet radioactief mareriaal in de handen gehad, handen niet gewassen en boterhammen opgegeten? Is er iemand die durft te beweren dat zoiets niet mogelijk is, mogelijk inwendig besmet werden? Kunnen de specialisten van KUL hier ter zake reageren aub? PV Lastens burgemeester Tobback. waarmee het Parket zelfs na een PV van het FANC niets mee heeft gedaan, ergo het illegaal en milieubelastend illegaal toestel op de kerk -Begijnhof- bijft staan! Opvangers met de meest giftige radio elementen waren er op tientallen plaatsen ook in Leuven te vinden, door slecht onderhoud heeft een stuk van zo'n tuig mét open radioactieve -Radium 226!- bronnen in de liftcabine van de ETF gelegen. Technici van de liftenfirma zullen dat radioactief element, uit nieuwsgierigheid, zeker vastgepakt, bekeken en teruggelegd hebben, het risico dat hun handen met radioactieve deeltjes zouden kunnen besmet zijn, is geen fabeltje. In 2004 waren er aanwijzingen dat een bouwfirma zo'n illegaal tuig op een niet conforme wijze van de oude stadsmagazijnen wilde verwijderen, mogelijk zou hebben laten verdwijnen, daarop diende ik op 20 juli 2004 een klacht in tegen de Leuvense burgemeester Louis Tobback -PV LE.64.LC.318915/2004. De wet van 20 juli 2001 -art.79.3- is trouwens duidelijk, ook voor de burgemeester.
Leuven : Begijnhofkerk, radioactief element, nooit toegelaten, milieubelastend, Am-241, illegaal, PV van het FANC ten spijt, maar het parket te Leuven doet niets !
De zaakvoerder van Vebo Electroadvies bvba werd veroordeeld terwijl de toestellen volgens de wet werden verpakt en opgeslagen in een wettelijk vergund lokaal, alleen waren er te veel toestellen aanwezig omdat de overheid en Begijnendijk de zaakvoerder wilden uitschakelen ! Correctioneel vervolgd. Omdat het bedrijf VeBo Electroadvies bvba, waarvan de zaakvoerder de mistoestanden al sinds 1982 aankaart, eigenaardig genoeg, geviseerd werd, werd de aanvraag om de vergunning voor de tijdelijke opslag van dergelijke legaal verpakte toestellen in een vergunde inrichting, aan te passen, langs alle kanten tegengewerkt. De minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael, antwoordde zelfs niet op brieven van de advocaat van VeBo en de gemeente Begijnendijk stak, zonder VeBo Electroadvies bvba te informeren, het bedrijf een dolk in rug. Ondertussen werd de daardoor ontstane overcapaciteit door het FANC verbaliseerd, het Leuvens Parket vervolgde en veroordeelde de zaakvoerder. Geen gevaar. Niettegenstaande werd aangetoond dat de overstock van VeBo wegens het dwarsbomen van de aanvraag was ontstaan, de nucleaire inspecteurs klaar en duidelijk in hun PV hebben gesteld dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid -zoja zouden ze dat zéker hebben vermeld- heeft het Parket te Leuven de zaakvoerder tóch veroordeeld.
Wel gevaar, het Parket te Leuven doet niets. Ondanks de klacht van 20 juli 2004 en het feit dat de burgemeester van Leuven in 2003 minstens drie aanmaningen om die tuigen te verwijderen van het FANC heeft ontvangen en niettegenstaande de nucleaire inspecteurs óók een PV opstelden, staat er vandaag nog altijd zo'n illegale opvanger op de kapel van het oude Begijnhof. Dat illegale radioactieve tuig is schadelijk voor de volksgezondheid, maar het Parket doet niets, als dát geen willekeur is. E.H.R.M.? De veroordeelde zaakvoerder, die de volksgezondheid nooit in gevaar bracht, ergo zich daarom steeds heeft bekommerd, die tuigen zelfs door zijn acties -1982 / 1985- liet verbieden, is duidelijk het slachtoffer van een politieke afrekening. Ook met een PV LE66LB101269/03 van 2003 uit Begijnendijk -en vele andere- doet het Parket van Leuven niets, dat kan geen toeval zijn. Onlangs werd er een dossier bij de HR ingediend wegens de vreemde reactie van de Arbeidsauditeur, het zal niet het laatste zijn, desnoods wordt naar het E.H.R.M. gestapt, het zou niet de eerste keer zijn dat België daar veroordeeld wordt. Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel EVER © www.morse-press.be 1740 Ternat. |