Ook installatie nieuwe ? Astrid ? verbindingsysteem vatbaar voor kritiek.
Betekom / Waimes 15 juli 2006 Op de Baraque Michel, het hoogste punt van Belgi? (694m boven zeespiegel) vinden we "Het signaal van Botrange", maar het is technisch gezien maar een heel vreemd signaal.
Betekom / Waimes 17 juli 2006
Volgens een ontvangen reactie gaat men te Botrange een volledig nieuwe mast plaatsen waarop de GSM operatoren ?n het ASTRID communicatiesysteem voor de politiediensten samen hun antennes en installaties kunnen plaatsen. Dit belet echter niet, dat bestaande installaties niet aan de bestaande wetgeving moet voldoen en doet dus geen afbreuk van het feit dat de bestsaande installaties gevaarlijk zijn en een risico betekenen voor de bezoekers van de gebouwen (Restaurant en touristische dienst).
KMI. Op het KMI bevestigd men ons, dat die installatie zeker niet door het KMI is gepaatst, wij maken en plaatsen de automatische toestellen zelf, we kennen OREGON niet. Wij hebben een automatisch station in dienst op MONREGI en dat staat op een grote afstand van Botrange zegt men op het KMI.
Oregon Belgi? distantieert zich. Bij OREGON Belgi? distantieert men zich van de wijze waarop de toetellen daar geplaatst werden, het behoort niet tot het meetnet dat wij hier kennen, het moet daar wellicht een individuele installatie zijn en bij ons niet gekend.
Bezoekers website MM : 114.150 |
Knoeiboel. Het bekende ?Signaal van Botrange? is met haar 694m boven de zeespiegel, het hoogste punt van Belgi?, daarom is een dergelijke locatie geschikt om te worden gebruikt voor communicatiedoeleinden, maar sommige van de communicatiesystemen werden op een zeer onprofessionele manier geplaatst, zelfs deze van ASTRID.Het befaamde ASTRID. Op de toren staan antennes voor het gloednieuwe ASTRID communicatiesysteem voor de politiediensten, een systeem dat veel geld heeft gekost, maar ook in de praktijk onderwerp van kritiek is, de continu?teit <vooral in gebouwen> is maar al te vaak niet gewaarborgd. Sommige politiemensen zeggen <terecht> dat ze er qua communicatie tussen de collega in het gebouw en deze erbuiten fel op achteruit zijn gegaan. De reden daarvan is, dat de ?bedekking? van hun net verre van voldoende is omdat men bij radiocommunicatie rekening moet houden met schaduwzijden van gebouwen en de bewapening van de gebouwen zelf die zich als een ?kooi van Faraday? kunnen gedragen en daar kunnen radiogolven (afhangende van de dichtheid van die kooi van Faraday) niet doordringen. Bij de installatie van de antennes op de Botrange heeft men kabelgoten geplaatst om te beletten dat de kabels beschadigd (of doorgeknipt) kunnen worden, maar op sommige plaatsen geeft de geplaatste kabelbescherming zelf aanleiding tot beschadiging van de co- axiale kabels en op die plaats kan men ze makkelijk doorknippen, gedaan met ASTRID de Botrange ? Was TELINDUS niet de hoofdaannemer van het ASTRID project ? Het "signal de bricolage"
Deze windmeter staat boven de hoofden van de toeristen die beneden staan ! Bevestigingen met plastic bandjes die niet bestand zijn tegen de U.V. stralen, m.a.w. ze komen vanzelf los !
|
Het "signal de bricolage"
Dit belangrijk onderdeel van het weerstation is ook met pastic bandjes bevestigd.
Ook dit toestel is met plastic bandjes vastgemaakt, gezien het windoppervlak en de dynamische druk op meer dan 700m hoog, zal dit niet lang overeind blijven, nooit eerder gezien knoeiwerk op dit niveau !
Geen bescherming van de kabels bij doorvoer in stalen platen (overtreding art.205 AREI - wartelinvoer) , deksels vastgebonden met draadjes ....
Kabels van het ASTRID systeem, afdekplaat drukt tegen uiterst fragile Cellflex kabels !
|
Weerstation. Boven op de twintig meter hoge gemetste toren staat een zelfdragende <in het dak verankerde> antennemast van 12m hoog waarop allerlei antennes gemonteerd werden, recent werd er een nieuw weerstation geplaatst, de wijze waarop d?t gebeurde tart alle verbeelding. Elementen van het weerstation werden met witte plastic bandjes bevestigd, deze plastic bandjes (Tyw raps) dienen in feite om binnenshuis kabeltjes bij elkaar te binden, we zeggen ?binnen? omdat ze niet bestand zijn tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Hier werden deze bandjes gebruikt om b.v. de windsnelheidmeter te bevestigen. Vermits dit toestelletje op zo?n 23m boven de begane grond staat, waar veel toeristen voorbij komen, is dat ronduit gevaarlijk. Niet alleen de windsnelheidsmeter is op die manier opgesteld maar ook de rest van de toestellen, nooit eerder (op dat niveau) gezien knoeiwerk. Het signaal van Botrange is veeleer het signaal van bricolage.
Bricolage de Botrange
Er is een "soort" beveiliging tegen bliksem aangelegd, maar omdat deze op een amateuristische wijze door bricoleurs is aangelegd, betekent het een gevaar in plaats van veiligheid. De installatie vertoont diverse inbreuken.
Foto : een overgang van volle aluminium geleider van, 70mm? naar een soepele, die uiteindelijk niet op de daalleiding is aangesloten !
|
Voldoet niet aan A.R.E.I. en bliksembeveiliging. Het is enerzijds zeer vreemd dat een ?signaal? als dat van Botrange niet voldoet aan de ?Wet? van 19 december 1997 (Brandbeveiliging in gebouwen), meer bepaald de beveiliging tegen directe blikseminslag (NBN C18-100) en de beveiliging tegen overspanning te wijten aan atmosferische verschijnselen (NBN C18- 300). Het is nog vreemder dat het ?Signaal? is uitgerust met belangrijke communicatiesystemen, zoals ASTRID, Botrange is ook een belangrijk natuurgebied en de top van de mast bevindt zich op ongeveer 720m boven de zeespiegel en vormt een risico voor een directe blikseminslag, dus gevaarlijk. De competentie van al de bedrijven en personen die bij de technische installaties die daar geplaatst werden betrokken zijn, is hier in vraag ! Dat Belgi? barst van de incompetenten, gecorumpeerden en machtsmisbruikers is hier nog eens aangetoond. Bezoekers website MM : 113.900 |