Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926540





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk:Wakkerde Politie-inspecteur agressie aan?Update1
24 mei 2009
Neuzen in computer buiten zijn gebied, teken aan de wand?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 612.000
Ternat / Begijnendijk 24 mei 2009.
Specifieke bezoekers op dit item 19:00 25/5/2009 : 116

Lees hier nog eens het artikel over Begijnendijk HUMO_12sep1994  lees en vergelijk met
vandaag, is er veel verschil?
Lees hier Morsum Magnificat 144 van augustus 2007 ondermeer over de BRT politie van toen....

Erik Verbeeck vraagt onderzoek van het Comité P.
Dossier lastens politie PZ BRT wordt ook dikker.

Midden 2007 werd de redactie van Morsum Magnificat geïnformeerd dat sommige personen in Begijnendijk op een enigszins verdoken wijze Cannabis teelden, daarop trok Morsum Magnificat op onderzoek en diende dat te bevestigen.

Cannabis vermengd en verdoken tussen maïs.



De politieinspecteur :
" ....Het gaat om enkele planten afkomstig van kempzaad dat door
de vogels niet werd opgegeten en bij het reinigen van de kooien op het
veld werd gegooid ...."  zei de inspecteur zalvend.
NVDR:
Er stonden daar netjes over de ganse breedte van het terrein verdeeld
wel 150 planten, deels verdoken tussen de maïs, de kleurenschakeringen
van de maïs komen overeen, maar de cannabis groeide blijkbaar wat
sneller.  


Vogels.
Ook de betrokken personen werden gecontacteerd die vertelden dat ze geen kwade bedoelingen hadden, het voer was voor de vogels. Op het politiekantoor van Begijnendijk vonden we echter een folder waarin stond te lezen dat Cannabis telen, verboden is.

Tien plaatsen.
Wij informeren de burgemeester Willy Michiels -MGB- die laconiek als volgt reageerde :"Als we dat niet meer mogen, moeten we een kist kopen en erin kruipen, ik weet zo wel tien plaatsen", einde citaat.  Later ontkent de laffe burgemeester van Begijnendijk dat gezegd te hebben.

Verboden.
De redactie stuurt de foto's door naar de Federale Politie -drugs- en daar vernemen we dat de kwaliteit van dergelijke planten inderdaad onvoldoende hoog is om er "jointjes" van te maken, maar die planten niettemin verboden zijn, dus weg moeten.


Op 5 juli 2007 werd er aan de inspecteur over de bedreigingen
gesproken, hij kan dat niet ontkennen, de foto hebben
we, de rest ook.
   

Bedreigingen.
Omdat er volgens ons méér achter steekt dan onschuldig vogelvoer, plaatsen wij daarover een eerste artikel, kort daarop komen er bedreigingen, de eerste e-mails worden gedeleted, de volgende worden bijgehouden. Op 5 juli 2008 dient een Begijnendijkse politie-inspecteur assistentie te verlenen bij een uithuiszetting, bij die gelegenheid wordt aan die agent iets over de bedreigingen gezegd, ondermeer "als het blijft duren, zal er klacht dienen neergelegd", meer niet, van deze melding bestaan er uiteraard bewijzen.

Onnodig.
Zes dagen later trekt de politie-inspecteur, zonder dat er klacht is ingediend, zonder dat het adres zich in zijn wijk situeert en zonder voldoende kennis van computertechniek, naar het enkele dagen voordien genoemd adres om een en ander na te gaan, hij gaat ondermeer "neuzen" in de computer van de bewoners.
Diezelfde dag op 11 juli 2007 om 15:00u, roept de ex-schoonmoeder van de bewoner van het adres waar de vrijwillige huiszoeking plaatsvond, politiehulp in, de bejaarde dame zou door een journalist zijn lastig gevallen. Als een patrouille van de BRT zone ter plaatse komt, blijkt het om een misverstand te gaan, zo staat het in de notitie, maar ondertussen werd de naam van de journalist toch nog maar eens onterecht genoemd.

Bedreigingen II.
Dezelfde 11 juli 2007 omstreeks 20:00u wordt journalist Erik Verbeeck bedreigd door de zoon van de bewoners waar de inspecteur die dag in de computer kwam neuzen én over de Cannabis sprak -en wat nog méér?-. De bedreiger, Danny VB., had geen schrik van de politie want, zei hij aan de telefoon, "die bijten niet"! Dat wil dus zeggen dat de Begijnendijkse inspecteur duidelijk oorzaak moet zijn geweest van de agressie en de artikels over de Cannabisplanten moet afgekeurd hebben, het bewijs wordt daarvoor geleverd in de verklaring die de Begijnendijkse politie-inspecteur later bij de recherche aflegde.

Veroordeeld.
Op 24 december 2007 werd Danny door de Correctionele Rechtbank ter verantwoording geroepen en, weliswaar met opschorting, veroordeeld. Het is nu aan het Comité P. om uit te zoeken of de inspecteur van de PZ BRT de aanleiding was van de bedreigingen en of het gepast is voor een politieman het telen van verboden Cannabis planten -al dan niet met voldoende THC gehalte-, goed te keuren.

Niet afgelopen.
Erik Verbeeck beschikt uiteraard nog over meer en ander bewijsmateriaal uit andere dossiers, die zich uiteraard óók opstapelen. Het is stilaan duidelijk dat het Begijnendijk is die -na broodroof in 2005- een hetze blijft voeren tegen Erik Verbeeck en zijn familie. In de Burgerlijke rechtszaak die door Erik Verbeeck wordt gevoerd tegen hun "medestrijder" uit Rotselaar, Dirk Claes, komt dat ook aan bod en wordt een schade van 1 mio € aangetoond.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.      
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 25 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.