Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926541





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Opendeurdag zondag 24 mei hulpdiensten zijn actief in Essen.
22 mei 2009
Groots opgezet internationaal hulpverleningsevenement.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 611.000
Ternat / Brussel 22 mei 2009.

Federale Politie ‘blust’ te land en te lucht

Aanstaande zondag, 24 mei 2009, vindt in het Kempense Essen de tweede editie van het Internationaal Hulpverleningsevenement (IHE) plaats. Ook de Federale Politie ontbreekt niet op het appel en geeft onder andere enkele demonstraties met een helikopter MD900 en een sproeiwagen. Er zullen ook recente en historische politievoertuigen te bezichtigen zijn en in de infobus zijn gratis politiegadgets te verkrijgen.

Blik achter de schermen.
De eerste editie van het Internationaal Hulpverleningsevenement in 2007 in Nederland, was een groot succes. Nu het evenement op Belgische bodem plaatsvindt, willen de Belgische en Nederlandse hulpdiensten dat jong en oud opnieuw een blik achter de schermen kan krijgen van brandweer, civiele bescherming, politie,…

Bambi bucket.
De dienst Luchtsteun van de Federale Politie toont hoe de helikopter andere hulpdiensten kan bijstaan tijdens een ernstige brand. De politiehelikopter MD900 is uitgerust met een “bambi bucket”, een enorme zak die kan gevuld worden met water -capaciteit: 1000 liter- en onder de helikopter wordt gehangen om bij hevige branden te helpen blussen.
De helikopter beschikt ook over een uitstekend camerasysteem en kan live vlijmscherpe beelden doorsturen naar de politiediensten op de grond. Hoe die techniek werkt, zal tijdens de opendeurdag worden uitgelegd.

Openbare ordehandhaving.
Op de grond wordt, met behulp van een sproeiwagen en een APC (Armoured Personnel Carrier), een demonstratie openbare ordehandhaving gegeven. Aspirant-inspecteurs van de Antwerpse politieschool leven zich uit als “demonstranten”, andere aspiranten staan aan de andere zijde en helpen mee met de ordehandhaving.

Allerlei demonstraties.
Andere bezienswaardigheden van de Federale Politie zijn: een Volvo V70 Minimax en Volvo S60 van de Wegpolitie, 5 historische politievoertuigen, een communicatiewagen van de Algemene Reserve, een tuimelwagen, de infobus van de dienst Public relations met allerlei gadgets en een tentoonstelling van de Wegpolitie,…

Praktische informatie
Datum : Zondag 24 mei 2009 van 10 tot 17 uur
Plaats : Terreinen van het College
Rouwmoer 7
2910 Essen
Toegang:
Volwassen 5 euro
Kinderen onder 12 jaar gratis inkom

Het volledige programma is te bekijken op www.internationaalhulpverleningsevenement.nl

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : Federale Politie
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat. 

Laatste update ( 22 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.