Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932528





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
TELENET : MM Trekt conformiteit schakelkast in twijfel.
19 mei 2009
Persdienst in één week tijd niet beschikbaar voor MM.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 609.500
Ternat / Mechelen 19 mei 2009.

80.000 Elektrische aansluitingen voor voeding van de teledistributie netten werden na onderzoek van Morsum Magnificat in het verleden, als niet conform beschouwd, al in 1992 en 1995 werden installaties door het Ministerie van Economische Zaken afgekeurd, maar de energie-intercommunales, zeg maar stroomleveranciers van vroeger, hebben dat nooit fatsoenlijk hersteld.

Scheiding voor drie netsystemen :
LS net stroomleverancier, noodstroomgenerator, noodvoeding UPS




Morsum Magnificat heeft haar twijfels omtrent de conformiteit van dit schema, het probleem van de voedingen voor teledistributienetten dateert al vanaf het begin de jaren zeventig, het moet nu maar eens afgelopen zijn met kunst en vliegwerk. De minister van Energie en Werkgelegenheid zal via een parlementaire vraag om uitleg worden gevraagd.

Telenet is gewone klant.
Nu de wettelijke splitsing tussen netbeheerders en stroomleveranciers sinds 2003 een feit is, moet Telenet als een gewone klant worden aanzien, de artikels 270 en 271 van het KB van 10 maart 1981 -AREI- zijn dus ook voor Telenet van toepassing, ook het MB van 27 juli 1981 artikel 2 kan bij aanzienlijke wijzigingen van toepassing zijn.
Het feit dat Telenet voor de oude ondermaatse installaties veel te veel betaalde, feitelijk haar broek scheurde, mag geen reden zijn om hun elektrische aftakkingen niet in conformiteit te brengen met de vigerende wetten, idem dito voor het gedeelte dat betrekking heeft op de arbeidsveiligheid, ondermeer het KB van 4 augustus 1996, etc.

Conformiteit in twijfel.
Ondertussen heeft Telenet met de grootste geheimdoenerij een nieuw schakelkastje ontwikkeld, een eigen ontwerp dat de combinatie van voeding vanaf drie verschillende stroombronnen mogelijk maakt, Morsum Magnificat had de grootste moeite om de geheimzinnigheid te doorbreken, nogal wiedes, ze hebben immers weer "iets" geregeld zonder alle bevoegde diensten om advies te vragen, wij hebben onze twijfels over de conformiteit.

Telenet nooit bereikbaar.
Omdat we ook een reactie van Telenet wensen, proberen we het via de persdienst -technici mogen op straffe van ontslag met deze redactie blijkbaar niet praten-, maar over een periode van één week slagen wij er niet in om iemand aan de telefoon te krijgen, ze willen ons duidelijk niet te woord staan.

U leest over de wijze waarop Telenet de drie mogelijke voedingsbronnen wil schakelen, een groot artikel in Morsum Magnificat 166

www.morse-press.be  1740 Ternat 

Laatste update ( 23 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.