Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932529





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Incident oefenmunitie Den Helder krijgt staartje.
18 mei 2009
De Crem en Van Middelkoop plegen overleg.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 609.300
Ternat / Brussel 18 mei 2009.

De Belgische minister van Landsverdediging, Pieter de Crem, heeft vanmorgen in zijn kabinet te Brussel zijn Nederlandse ambtgenoot minister Eimert van Middelkoop ontvangen ter bespreking van het incident met de oefenmunitie in Den Helder -Zie ons artikel van 17 mei-.

Crazy Trip.
De Crem betreurt het feit dat inwoners van Den Helder mogelijk in het bezit zijn gekomen van oefenmunitie. Dit is munitie die door militairen wordt gebruikt om te oefenen en waarbij derhalve geen kogels worden afgevuurd.
Deze munitie zou afkomstig zijn van Belgische militairen die in Den Helder deelnamen aan de militaire oefening 'Crazy Trip’. Het betreft een oefening in een stedelijke omgeving voor ontzetting van burgerbevolking.

Onderzoek is gestart.
De Crem meldde dat het Federale Parket onmiddellijk een diepgaand onderzoek is gestart, ondertussen heeft het departement Defensie zich burgerlijke partij gesteld. In Nederland voeren politie en Koninklijke Marechaussee tevens een onderzoek. De Crem noemde het incident "onaanvaardbaar". In functie van het onderzoek van het parket zal hij de nodige stappen ondernemen.
Minister van Middelkoop zei het gebeurde zeer te betreuren. Met genoegen nam hij kennis van het feit dat zijn ambtgenoot de zaak hoog opneemt.

Goede samenwerking.
Beide bewindslieden onderstreepten echter dat het incident de goede samenwerking tussen België en Nederland in het algemeen, en met beide marines in het bijzonder, niet in de weg zou staan. "Onze samenwerking, zeker tussen onze beide geïntegreerde marines, is uniek en hecht. In de tweede helft van dit jaar trekken het Belgische fregat BNS Louise-Marie en het Nederlandse LC-fregat Hr.Ms. Evertsen zij aan zij op tegen de piraten in de Golf van Aden, in het kader van de Europese operatie ATALANTA. Deze vervelende zaak tast de goede betrekkingen niet aan", aldus de beide bewindslieden.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : Defensie.
Bewerking : JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 18 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.