Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932529





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ternat : Kan ook hier met geld alles geregeld worden?-Update1
17 mei 2009
Sloot dicht, verharden, parking aanleggen, dieren met natte voeten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 608.800
Ternat,  17 mei 2009.

--- Update 1 18:23 17/05/2009.
De redactie ontvangt een e-mail bericht van "Groen" met een protest dat zij er wel degelijk mee bezig zijn,maar omwille van het feit geen overlast in onze mailbox te willen veroorzaken, ons niet geïnformeerd hebben.

Geld maakt recht wat krom is.

Alle inspanningen ten spijt, nog steeds wordt de natuur geweld aangedaan door
de niet te stillen geldhonger van sommige ondernemers.

Bufferzone.
Ondernemers willen geld verdienen en dat mag, maar niet ten koste van álles.
Tot voor kort bestond er tussen de spoorweg in Ternat en een industrieterrein een groene z.g. bufferzone maar men is al begonnen met ook die om zeep te helpen.  Vanwege een niet bestaand parkeerprobleem heeft men de sloot, overvloedig begroeid met -beschermde- grote Lisdodde, dichtgegooid en verhard. Het logische gevolg is dat de achterliggende weilanden bij elke regenbui van enige betekenis, op de laagste gedeelten blank staan. De paarden en schapen die er lopen, staan dan ook zeer regelmatig, om niet te zeggen meestal, tot de enkels in het water, wat zeker van invloed zal zijn op hun hoeven.



Links : Gracht dichtgemaakt, opgevuld en verhard, de politie stelde volgens de gemeente wel een PV op, maar wat maakt dat nu uit, het doel is bereikt en heiligt de middelen. Toen er aan de firma De Meuter naar  het dichtmaken van de gracht en de verharding werd verwezen zei men "Maar dat zijn wij niet", einde citaat. Akkoor
d, het was Geeroms, maar de volgeladen container is wél van De Meuter, ze maken wel degelijk gebruik van het illegaal gerealiseerde http://www.demeuter.be/demeuter.asp. Volgens de Provincie, die de situatie bekijkt, is het niet de bedoeling dat de straat vol vrachtwagens, opleggers en containers staat, maar óók dat gebeurt toch, de M.E.R. moet er wel degelijk komen. 
Rechts : Na het dichtgooien van de gracht staat de weide bij een regenbui al snel onder water, wie goed is voor de dieren is ook goed voor de mensen ......

Alles mag.
Volgens een aantal Provinciale blinden is er geen Milieu Effecten Rapport nodig,
zij die niet blind zijn, hebben niet verder gekeken dan hun neus lang is, zij die opmerkingen zouden durven maken, riskeren hun job, die zwijgen dus óók. Zou dat misschien iets te maken kunnen hebben met de nakende verkiezingen en dito borden?
Ondertussen is het startschot voor de aftakeling al gegeven, volgeladen
containers worden al op de dichtgelegde en verharde gracht neergepoot, nergens op letten, gewoon doen.  Binnenkort zal men waarschijnlijk beginnen met ook de enkele nog resterende bomen te "slopen" en de weilanden te voorzien van een flinke laag asfalt of beton. Wég met het kleine stukje groen waar nu nog de konijntjes spelen en soms de eenden foerageren. Onder het mom van economische groei -lees centen- mag alles. Waar Groen was toen dit alles gebeurde weten we niet, maar alleszins niet daar waar het milieu weer een fikse opdoffer kreeg.
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 21 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.