Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926672





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Zaak Van Bael nog niet afgelopen-Updat1
16 mei 2009
Dossier nu pas naar het Comité P.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 608.400
Ternat / Begijnendijk 16 mei 2009.
Specifieke bezoekers op dit item 22:00 19/5/2009 : 134.

Op 24 december 2009 werd Danny V.B. -in die afkorting ziet Senator Claes maar één ding : Vlaams Belang- wegens bedreigingen aan journalist Erik Verbeeck veroordeeld, de man kon het immers niet ontkennen.

--- Update 1 17:12 17/05/2009
Al gaat de leugen nog zo snel,
de waarheid achterhaalt ze wel.

Het is duidelijk dat door de politiehervorming de locale politie hun "Zone" in de praktijk kan
afbakenen en samen een soort "Verenigde politiestaten" vormen, het lijkt er verdacht veel op dat de PZ BRT zo'n staat is. Hierdoor kunnen politici hun macht via de politie misbruiken. In het dossier van de bedreiging van de journalist van Morsum Magnificat vond een politie-inspecteur van de PZ BRT het nodig om over het Cannabis artikel te verklaren dat de journalist dacht wereldnieuws te hebben gebracht, erger nog, de wijze waarop de aanwezige planten er gekomen waren veegt de politieagent, dus ook de overtreding -om de overtreder te beschermen-, met een kwinkslag van tafel. Cannabisplanten zijn nu eenmaal bij wet verboden, maar dat is niet het énige in dat dossier welke nu is overgemaakt aan het Comité P. Politie is er om misdrijven te verbaliseren, niet om ze goed te keuren of "hun" vriendjes of deze van de "burgermeesters" te beschermen  17:23 17/05/2009

Opgenomen.
In tegenstelling tot wat een inspecteur in zijn "toelichting" neerschrijft, werd Danny niet halverwege het gesprek gewaarschuwd dat de dreigementen werden opgenomen, maar veel sneller, dat heeft de beklaagde zelfs in verklaring laten noteren, de politieinspecteur KD denkt het beter te weten. Het is maar goed dat de journalist zich tegen valse aantijgingen, leugenachtige verklaringen, en bedreigingen kan wapenen, waar is de bescherming van een journalist die wordt geconfronteerd met intriges, leugens en dies meer?

Zaak nog niet ten einde.
Pas nu duikt er informatie uit het dossier op, waarbij de politie van de PZ BRT gecompromitteerd wordt, de journalist is niet de énige in Begijnendijk die daar last van heeft.  Het lijkt er verdacht veel op dat de bedreigingen van Danny V.B. een reactie waren op het -op zijn minst onverstandig- handelen van inspecteur-s- van de PZ BRT uit Begijnendijk, dat dossier wordt nu aan het Comité P. overgemaakt, de journalist beschikt uiteraard over bewijsmateriaal dat er dingen worden gezegd die de waarheid geweld aandoen en dat de politie wellicht zelf aan de basis ligt van de agressie tegen de journalist.

Wie baas?
Onlangs beweerde wijkagent Bert V. uit Begijnendijk dat zijn bazen zich niet in Begijnendijk bevinden, maar wel in Tremelo, van dat Korps is Dirk Claes Voorzitter van het Politiecollege, dat is al even erg, wellicht nog erger.   De rode draad in een aantal dossiers zoals Frans en Danny V.B., Luc L, Erik V. wordt gevormd door Dirk Claes, als de Rotselaarse kroegbaas de afkorting VB ziet, zelfs al zijn het iemands initialen, wordt hij pisnijdig, ergo gaat de burgemeester, zoals blijkt, door het lint.

Besluiten.
In de zaak waarbij de maatschappelijk assistent uit Wezemaal, burgemeester, CD&V Senator Dirk Claes voor 1 miljoen €uro voor de Burgerlijke Rechtbank te Leuven werd gedaagd, werden recent besluiten neergelegd waarbij wel degelijk wordt aangetoond dat de brief die Dirk Claes naar 309 Vlaamse burgemeesters stuurde, de faling van het geviseerde bedrijf tot gevolg had.  Twee jaar na het versturen van de brief was het zakencijfer van het bedrijf tot amper tien procent gezakt van hetgeen twee jaar voordien gerealiseerd werd.  Meneer Claes vergist zich wanneer hij denkt dat IEDEREEN voor hem plat op de buik gaat.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 21 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.