Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932530





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC Informeert bevolking nog steeds onvoldoende-Update1
14 mei 2009
Vergadering Nucleaire Subcommissie Nucleaire Veiligheid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 607.300
Ternat / Brussel 14 mei 2009.

--- wijziging 17:45 14/5/2009
--- Correctie aangaande AVN 14:50 14/5/2009.
Reactie van AVN.
Er is slechts een deel van het personeel van AVN dat naar BEL V is overgestapt, de controles van de kerncentrales gebeuren nu door BEL V, AVN heeft nog een aantal activiteiten in de nucleaire sector, zelfs in het buitenland, ondermeer adviezen. Over de problemen bij het FANC met Aib-Vinçotte Controlatom kan Directeur Jean Jaecques Van Binnebeek niets zeggen, Aib-Vinçotte Controlatom is reeds sinds 2008 van AVN losgemaakt. 

De werking van het FANC als gevolg van het loodzware verdict dat op 23apr07.pdf 
na 22 vergaderingen achter gesloten deuren werd uitgebracht, verloopt nog steeds chaotisch, idem dito met de communicatie naar buiten én de pers.

Krijgt inlijving deel AVN bij het FANC
nog meer gevolgen voor Aib-Vinçotte Controlatom?

FANC en BEL V.
Sinds de jaren 70 heeft de nucleaire controle, bij gebrek aan competentie,
beroep moeten doen op de privé-sector, destijds à volonté en tegen betaling op Controlatom.  Agenten/keurders zoals een Cooman en Ryckaert, hielden daar waar nodig, de hand vast van ambtenaren van de DBIS zoals JP.Samain en Baekelandt.
Omdat de werking van het FANC nog altijd mank loopt en zij de privé-sector
nog altijd niet kunnen missen, zijn zij erin geslaagd om AVN in te palmen, dat gebeurde onder de vorm van BEL V dat een filiaal, onder de vorm van een private stichting, werd van het FANC, ze zijn gevestigd in de Theo Walcourtstraat, 148 te 1070 Anderlecht, het vorige adres van ....AVN ....  http://www.fanc.fgov.be/GED/00000000/1800/1862.pdf

Augustus 2007 een begin van
samenwerking met het FANC en AVN ... nu BEL V

Meer bewijzen in MM 166.

Procedures bij de manipulatie van deze radioactieve tuigen Ra-226 werden op enkele items niet gerespecteerd, betrokken personen : O.G.P. -Officier van Gerechtelijke Politie FANC-, een deskundige van AVN -informant van het FANC-, nu bij dar FANC via BEL V ingelijfd, op die manier verwerft het FANC competentie.

FANC Vaardigde instrukties
uit die onuitvoerbaar waren.

FANC en de Controleorganismen.
AVN spreekt met kennis van zaken, het FANC vaak niet, voorbeeld daarvan is
een brief van AVN van 17 maart 2005 aan een bepaalde firma waaruit blijkt dat de instructies die het FANC uitvaardigde, onuitvoerbaar zijn.  Die onuitvoerbaarheid had te maken met de statuten van de agent-keurders -deskundigen- van AVN, in hun arbeidscontracten was het uitvoeren van metingen, waarbij deze in de hoogte dienen te werken, niet opgenomen, de controlemogelijkheden van AVN personeel zijn duidelijk beperkt, een ladder van meer dan twee meter hoogte mochten ze niet beklimmen!!

Hommeles met Aib-Vinçotte Controlatom.
Omdat Aib-Vinçotte Controlatom, tot ongenoegen van het FANC, niet in BELV
wenst te stappen -wat Aib-Vinçotte Controlatom siert- is het hommeles. Een ramp voor Controlatom is wel dat óók zij van het FANC hun vergunningen moeten krijgen en het FANC schuwt machtsmisbruik niet, bovendien kunnen zij zich de duurste advocaten uit Brussel veroorloven, advocaten die alle gangen van het justitiepaleis te Brussel kennen.

Rechtszaak.
Ondertussen is men de weg naar de broodroof richting Controlatom wellicht al
ingeslagen, per 1 juni 2009 verliest Aib-Vinçotte Controlatom al bepaalde opdrachten, ondermeer de controle op de Cyclotrons, Koen Persyn was niet bereikbaar voor commentaar, er was een kort geding waarbij het FANC triomfeerde, maar de zaak gaat nog verder.

FANC informeert nog altijd niet voldoende.
Er werden door de Subcommissie nucleaire veiligheid reeds drie zittingen
gehouden, maar op de website van het FANC heeft men daar nog met geen woord over gesproken, volgens Corine Souwer is het voldoende dat op de website van de Kamer daarover zaken worden bekend gemaakt, maar die mening kunnen wij niet delen.  Uit de inhoud, maar vooral de achtergrond, van die openbare zittingen moet het FANC laten weten wat er aan de hand is.  Het FANC zal dat weer "Post Factum" doen, zoals bij het voorval van het UZ Gent, daar werd ook bekend dat 9 personen de "verkeerde"stralingen niet overleefd hadden. FANC : Beter laat dan nooit?

Positieve noot.
Een positief punt is het feit, dat het hoofd van de communicatie -Corinne Souwer- wel vragen van deze redactie op een snelle wijze oplost, zij Morsum Magnificat niet discrimineert en probeert, rekening houdend met de informatie waarover zij beschikt, correct in te lichten, dat kunnen wij van Karina Debeule niet zeggen.

Meer in Morsum Magnificat 166 van juni 2009
EVER
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 14 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.