Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932532





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Cocaïnevangst in Mechelen.
11 mei 2009
Maandelijks verhandeling van 10 kg. cocaïne in regio Mechelen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 605.900
Ternat / Mechelen  11 mei 2009.

Mechelse Justitie brengt cocaïnedealers flinke slag toe

Verdachten verhandelden maandelijks ongeveer 10 kg cocaïne in de regio
Op vrijdagochtend 8 mei 2009 heeft de Federale gerechtelijke Politie van Mechelen, in opdracht van de onderzoeksrechter in Mechelen, een Nederlandse drugkoerier opgepakt. Betrokkene had ongeveer 110.000 euro op zak. Voor die som had hij kort voordien drie kilo cocaïne afgeleverd op een adres in Mechelen.

Verdeling van 10 kg. per maand
De tussenkomst was het resultaat van een doorgedreven voorafgaand onderzoek. Dankzij dit onderzoek wisten de speurders bij welke Mechelse verdachten de partij was geleverd. Naar aanleiding van de huiszoekingen die volgden op de interceptie, werd de ganse partij dan ook snel teruggevonden en in beslag genomen.
Tijdens deze actie zijn nog eens 3 bijkomende verdachten gearresteerd. Het gaat om leden van eenzelfde familie van allochtone herkomst die zich reeds enige tijd hadden toegelegd op de verdeling van cocaïne op de plaatselijke markt. De verdachten hadden zich intussen van een maandelijkse afzet verzekerd a rato van 10 kilo cocaïne. Betrokken personen zijn overigens ook geen onbekenden voor het gerecht.

Drie aanhoudingen.
De uitgevoerde operatie resulteerde verder in de inbeslagname van 5 voertuigen en een kluis met nog eens 2 kg cocaïne. Drie van de 4 gearresteerde verdachten werden vrijdag voorgeleid voor de Onderzoeksrechter te Mechelen, die besliste hen aan te houden.
Het onderzoek wordt verder gezet en bijkomende onderzoeksdaden mogen worden verwacht.

Contextuele informatie:
Cocaïne wordt dezer dagen door de groothandel ingekocht aan prijzen van ongeveer 35.000 euro per kg en wordt, veelal na versnijding en aanlenging, op straat verhandeld aan 50 euro per gram of 50.000  euro per kg. 

NVDR :
Toevallig of niet, juist nu Tom Boonen voor de derde keer betrapt wordt op cocaïnegebruik, wordt in Mechelen een grote vangst gedaan. Alleszins is voor de gewone hardwerkende Vlaming nu duidelijk dat ons aller Tommeke er een dure hobby op nahoudt. Wij kunnen aannemen dat het merendeel van zijn fans, waaraan hij zijn populariteit voor het grootste deel aan te danken heeft en dus ook zijn schnabbels, betere doelen heeft om 50 Euro te besteden dan aan één gram cocaïne.         

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : Parket en FGP Mechelen
Bewerking : JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat. 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.