Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932532





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet legt project voor aansluiting noodvoedingen stil.
10 mei 2009
Schakeling voor scheiding van netten strijdig met AREI.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 605.500
Ternat / Mechelen 10 mei 2009

Een mooi voorbeeld voor het
Vei om er een oefening over te maken.


--- Update 1 14:00 12/5/2009
Bepaalde informatie spreekt mekaar tegen, twee  bronnen zeggen dat het project stil ligt en een andere bron beweert van niet, omdat Telenet niet mde ons wens te communiceren, zetten we ons onderzoek verder. Bij Synergrid zegt P.D. dat het weinig waarschijnlijk is, dat zij énige medewerking aan Telenet zouden gegeven hebben, logisch want Synergrid is de opvolger van het BFE en die werken met de verdelers en de Netbeheerders en Telenet is een privaat bedrijf en hoort daar dus niet bij.
WASO.
Bij de Technische Inspectie en FOD Energie worden de diensten om een reactie gevraagd, maar dat kost tijd, er zullen vragen worden gesteld aan de bevoegde ministers.
 
--- Update 1 12:00 11/5/2009
Op 5 mei 2009 was er bij Telenet niemand bereikbaar voor commentaar: "in vergadering" klonk het, vandaag 11 mei 2009 krijgen we te horen, dat er bij de betrokken dienst deze week niemand aanwezig is voor commentaar, nogal wiedes, we zijn Vrt of Vtm niet. Bij Duco Sickinghe krijgen we een antwoordrapparaat, we wachten op een reactie. 

Dat de conformiteit van de elektrische installaties over het algemeen
ondermaats is, kunnen we alleen maar betreuren, maar dat er de dag van vandaag door een bedrijf als Telenet mogelijk nog steeds blunders worden begaan met nieuwe ontwerpen, is toch een schande, we leggen het probleem voor aan enkele specialisten en bevoegde diensten.

Vei.
Tijdens de studieavond van het Vei - www.vei.be
 - hebben we nog eens ons geheugen kunnen opfrissen, Deel I van het berekenen van elektrische LS installaties was leerrijk, maar tezelfdertijd werden we met de neus op de feiten gedrukt, meer bep)aald op een niet conform schema van Telenet waarbij VOBst geleiders van 2,5mm² worden beveiligd met automatische smeltveiligheden van 63A en 40A ....
Eerste reactie Vei.
Tijdens een telefonisch contact met het Vei, is men geneigd, gezien de korte afstand, geen probleem te zien in de bekabeling van VOBst van 2,5mm² aangesloten op een automatische smeltveiligheid van 63A, dit zal een interessant onderwerp worden, we hebben het probleem ook voorgelegd aan een gerenomeerd Professor van de UG. 

Er is méér.
De schakeling die Telenet ontworpen heeft, dient om drie verschillende toevoerspanningen te beveiligen,die van een UPS, van een noodgenerator waarvan het vermogen niet is aangegeven en spanning van de netbeheerder waarvan het netstelsel evenmin is vermeld.  Daarbuiten willen we het nu nog eens hebben over de UPS zelf, meer bepaald over het KB van 26 maart 2006 -ATEX-, dat moet nu ook maar eens uitgeklaard worden.
 
In Morsum Magnificat 166 van juni 2009 tonen we u aan hoe het vandaag is gesteld met de technische vaardigheid bij Telenet.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
www.morse-press.be  

Laatste update ( 12 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.