Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932533





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD : Vlaams wegennet is verwaarloosd.
09 mei 2009
Complete stilstand is het gevolg.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 604.900
Ternat / Brussel  9 mei 2009.

Op dit ogenblik zijn er in Vlaanderen gelijktijdig op maar liefst 349 plaatsen wegenwerken aan de gang, met monsterfiles tot gevolg, waarvan de werkende burger weer maar eens de dupe is. Voor Lijst Dedecker is dit alles het pijnlijke gevolg van jarenlange onderinvestering in wegeninfrastructuur door de Vlaamse regering.

Moniek Denhaen, verkeersspecialist LDD stelt dat de wegeninfrastructuur door de vorige regeringen jaar na jaar stiefmoederlijk werd behandeld. Volgens haar heeft Vlaanderen in 10 jaar tijd 110 miljard euro ontvangen voor mobiliteit waarvan nog geen 15 miljard geïnvesteerd werd om de wegen uit te breiden en te onderhouden. Het catastrofale resultaat daarvan is vandaag duidelijk te zien op de Vlaamse wegen.

Lijst Dedecker wijst er op dat Vlaanderen op het vlak van investeringen in wegenonderhoud helemaal achteraan bengelt in de Europese rangschikking.

Moniek Denhaen: “Ons wegennetwerk dateert van decennia geleden maar werd nooit aangepast aan de huidige mobiliteitsvraag. Nochtans bestaan er oplossingen die het verkeer een stuk vlotter laten verlopen, maar dan moeten we de juiste prioriteiten durven leggen door de bestaande infrastructuur te optimaliseren en de wegcapaciteit uit te breiden. Onze wegen moeten ook worden gemoderniseerd door verkeersmagementsystemen toe te passen, door performante verkeerssignalisatie en –informatie en door een efficiënt incident management. Dit is gewoon een kwestie van gezond verstand. Eén ongeval met een vrachtwagen op de Brusselse Ring volstaat vandaag om het verkeer kilometers ver urenlang lam te leggen. Idem trouwens voor de Antwerpse Ring. En àls er dan eens wegenwerken worden uitgevoerd, worden die slecht gecoördineerd, en wordt de automobilist gedwongen tot een uitgebreid maar ongewenst rondje sightseeing.”

Volgens LDD is de media-aandacht die Minister Crevits in deze verkiezingstijd opzoekt door de ellenlange files, voor haar mooi meegenomen. Maar het is intriest om vast te moeten stellen dat er weer geen sprake is van een degelijke coördinatie en bijhorende wegeninformatie. Goed bestuur is anders!

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : LDD ©
Bewerking : JVDS
www.morse-press.be  1740 Ternat. 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.