Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932520





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politie houdt 16 rijbewijzen in.
08 mei 2009
Operatie Goliath in arrondissement Gent.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 604.300
Ternat / Brussel  7 mei 2009.

De lokale en federale politiediensten in het arrondissement Gent hebben tijdens een grootschalige controleactie in de nacht van 6 op 7 mei 2009 zestien rijbewijzen ingetrokken. Deze bestuurders hadden te diep in het glas gekeken.  In de Gentse haven zijn ook twee personen betrapt die illegaal aan het vissen waren.

Daders en dadergroepen.
De actie heeft plaatsgevonden in de nacht van 6 op 7 mei 2009 tussen 20 en 4 uur. Deze controle was prioritair gericht op daders en dadergroeperingen in het kader van de bestrijding van misdrijven tegen eigendommen. Het gaat meer bepaald om diefstallen in en van voertuigen, carjackings, inbraken in panden, metaaldiefstallen illegale mensenhandel enzovoort.
Het doel van de Goliathacties is voornamelijk om mogelijke daders af te schrikken, daders te onderscheppen voor verder onderzoek, informatie in te winnen over verdachte personen en voertuigen die zich in de regio verplaatsen en de bevolking gerust te stellen door een duidelijk zichtbare aanwezigheid in het straatbeeld.

Resultaten
Er was tijdens de actie bijzondere aandacht voor onbewoonde gebouwen (scholen, jeugdclubs, kantines) omdat er de voorbije maanden verschillende inbraken zijn vastgesteld. Een wijkschool bleek de poort niet gesloten te hebben.
In de Gentse haven zijn twee personen betrapt op het illegaal vissen naar snoekbaars. Hun bedoeling was om de vis op de zwarte markt te verkopen. Alle visgerei is bij vaststelling in beslag genomen.

Overige resultaten
370 gecontroleerde personen
637 gecontroleerde voertuigen
8 geseinde personen (o.a. opsporen verblijfplaats)
2 bestuurlijke aanhoudingen (openbare dronkenschap)
7 verboden wapens (3 messen, 1 dolk, 1 vlindermes, 1 traangas, 1 baseballknuppel)
6 inbeslagnames drugs (20 gr cannabis en enkele zakjes weed)
15 gerechtelijke processen-verbaal
63 processen-verbaal verkeer
16 ingetrokken rijbewijzen (waarvan 10 voor 3-6 uur)
48 opgelegde ademtesten (waarvan 18 positief)

Groots opgezette aktie
Aan de controle van afgelopen nacht hebben alle lokale politiezones van het arrondissement Gent deelgenomen. Zij hebben gespecialiseerde steun gekregen van de Federale Politie: Scheepvaartpolitie, Wegpolitie, Communicatie- en Informatiecentrum Gent, Interventiekorps Oost-Vlaanderen, diensten Honden- en Luchtsteun, Federale gerechtelijke Politie Gent, Arrondissementeel informatiekruispunt (AIK) Gent, centrale dienst Diefstallen.
Ook de dienst Vreemdelingenzaken heeft de actie, die gecoördineerd is door de Coördinatie- en Steundirectie Gent, bijgewoond.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : Federale politie
Bewerking : JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat. 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.