Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932523





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
GRATIS drugstest voor iedereen.
06 mei 2009
Iedereen verslaafd aan gratis drugstest.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 603.400
Ternat / Brussel  5 mei 2009.

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) stelt voor dat drugsgebruikers de kwaliteit van hun cocaïne, xtc of cannabis gratis kunnen laten testen. Voor Lijst Dedecker is de gratis test voor illegale drugs echter onaanvaardbaar. “Straks is iedereen verslaafd aan die gratis drugstest,” stelt Lieve Van Ermen, senator van LDD.

Verkeerd signaal.
Met haar voorstel sluit minister Onkelinx aan bij het voorstel van de Open VLD die al eerder had gepleit voor een gratis drugstest.
Van Ermen: “De regering moet duidelijk maken dat harddrugs onaanvaardbaar zijn voor de samenleving. Dit voorstel is een totaal verkeerd signaal naar de jeugd én naar de verbruikers. Maar met het naderen van de verkiezingen moeten PS en Open VLD blijkbaar hun eigen achterban tevreden stellen.”

Alles is gratis!
Ook het gratis verhaal is onaanvaardbaar voor Van Ermen. Kostprijs van één (1) test: 100 euro. Een kost waarvoor het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid, VAD (Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen) en de betrokken hulpverleningscentra zullen opdraaien. Kortom, de belastingbetaler.
Van Ermen: “Het is dus weer eens de gewone burger die zal mogen opdraaien voor dit gratis verhaal. Deze instellingen functioneren met overheidsmiddelen. Dat de PS en Open VLD eerlijk zijn en tegen de burger zeggen wie op het einde van de rit van dit gratis verhaal de rekening zal mogen betalen: de burger die nu al gebukt gaat onder de zwaarste belastingvoet van Europa.”

Preventie, preventie, preventie,...
Voor LDD is het essentieel dat de overheid zowel voor harddrugs als voor softdrugs een consequent ontradingsbeleid voert. De wetgever moet de wet uitvoeren en zich niet beginnen te verschuilen achter een of ander gedoogbeleid.  LDD pleit voor een sterke ontradingscampagne waarbij op het illegaal “openlijk” gebruik gewezen wordt en op de hogere gezondheidsrisico's. "Wat de regering vandaag wil doen is net het omgekeerde. Ze wil het gebruik aanmoedigen en de leveranciers een kwaliteitslabel meegegeven", besluit Lieve Van Ermen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Bron : LDD Communicatie
Bewerking : JVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 06 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.