Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932524





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk:Vragen over het inbrengen van smurrie in gracht-Update2
05 mei 2009
Aannemer neemt actie Marc Verlinden niet in dank af.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 602.600
Ternat / Begijnendijk 5 mei 2009.
Specifieke bezoekers op dir artikel : 08:00 6/5/2009 : 230

Op het terrein hoek Liersesteenweg en Veldstraat zijn er werken aan de gang die kaderen in de gescheiden aanleg van de riolering.

--- Reactie 2 19:15 5/5/2009 Marc Verlinden.
--- Reactie 1 15:36 5/5/2009 Provincie Vlaams Brabant.
--- wijziging 16:00 5/5/2009
--- Update 1 15:45 5/5/2009
--- Update 2 16:45 7/5/2009

Begijnendijk stelt toch PV op.
Gisteren was Begijnendijk niet erg geneigd om haar verantwoordelijkheid op te nemen,
de aangestelde van de aannemer brieste richting Marc Verlinden, sprak zeer dreigende taal, maar zoals we reeds gisteren hebben gebracht : Verlinden had wel gelijk en dat heeft Begijnendijk vandaag, na ruggespraak met de milieu inspectie moeten toegeven.
Proces Verbaal.
Deze namiddag was de milieudienst van Begijnendijk druk doende om een PV op te
stellen, dat zijn ze duidelijk niet gewend, daarom werd beroep gedaan op de milieu inspectie van Leuven.  Dat de milieu inspectie zich voor de Begijnendijkse kar liet spannen is vreemd, gisteren zei men nog dat het de bevoegdheid is van de gemeenten om in dergelijke gevallen op te treden.
Milieu inspectie.
We mogen dus aannemen dat, vanwege de "actie" van Marc Verlinden, Begijnendijk er
toch in slaagde om de milieu inspectie voor haar kar te spannen, dat is geen alleenstaand geval, ook voor Atomic zou dat al gebeurd zijn, daar komt Begijnendijk zelfs niet meer aan te pas, de milieuinspectie volgt dit dossier blijkbaar zelf op, vraag is nu, of er hier geen willekeur is en de milieu inspectie Vlaams Brabant geen andere zaken moet laten liggen omdat ze hier in feite het werk doet van Begijnendijk?

Reactie 2: Marc Verlinden.
Als er deze ochtend naar de 101 is getelefoneerd dan is dat omdat noch de politie, noch de burgemeester hier tegen optreed.  Vanuit Vlaams-Brabant is mij gezegd dat de gemeente een voorbeeldfunctie heeft te vervullen.  Op 28/02/2009 is er door de BRT politie een PV opgesteld.
Ik ben steeds een grote voorstander geweest om een probleem via dialoog op te lossen.  Volgens mij moet men daarvoor met minstens 2 personen zijn. Het antwoord dat ik van de burgemeester en de korpschef krijg is nl het volgende: "Marc Verlinden zijn attitude is niet passend".
Was getekend : Marc Verlinden.


Reactie 1: Provincie Vlaams Brabant :
Om 15:36 ontvangt de redactie volgend bericht van Anja De Wolf :  Ik heb even navraag gedaan naar de zaak waarvoor u mij deze middag belde. Indien een burger meent dat zijn gemeentebestuur niet correct handelt, dan kan hij daarover een klacht indienen bij de provinciegouverneur. Blijkbaar is dat over deze kwestie gebeurd, de klacht zal volgens de gebruikelijke geplogenheden worden afgehandeld.

Bouwaanvraag aannemer Vermetten.
De werken zijn ondertussen gestart en er liggen hopen grond, het blijkt echter dat de
aannemer de wagen voor de paarden heeft gespannen, inderdaad een brief van de Directie infrastructuur van de Provincie Vlaams Brabant van 15 april 2009 aan het gemeentebestuur van Begijnendijk, legt een resem verplichtingen op aan de aannemer waaraan vooralsnog niet is voldaan, er staat zelfs duidelijk geschreven : "binnen deze zone mogen er geen grondophopingen worden uitgevoerd", toch liggen die er wel degelijk. Een ander document van Wegen en Verkeer Vlaams Brabant -District Aarschot- geeft op 16 april 2009 eveneens een negatief oordeel.

Afvalwater en slib afkomstig
van de riolering Kerkstraat




Had niet op die manier in de waterloop dienen
gepompt, zo stond het ook in de brief aan het gemeentebestuur.

Afvalwater en slib.
Aangezien de werf met de hopen grond vlak naast de gracht ligt die uitmondt in de
Raambeek, die ook al genoeg vervuild is, mag er in de bedoelde waterloop geen afvalwater worden geloosd, en dat is nu juist wat er gebeurde. Marc Verlinden, die door de aannemer zwaar wordt aangepakt en laag bij de grond beschuldigd wordt, heeft dus gelijk, er werd afvalwater in de gracht gebracht.

Diepte meten.
Aangezien de gemeente hier toezicht dient uit te oefenen en verantwoordelijkheid
draagt, nemen we contact op met milieuambtenaar Geert Holemans die ons toelichting geeft. De firma Vermetten diende de diepte van de put in de Veldstraat te kennen en aangezien het een eindput van het afvalwater van de Kerkstraat betreft, was er afvalwater en bezinksel aanwezig dus kon de aannemer de diepte, volgens de heer Holemans, niet meten. De aannemer heeft dan maar een pomp boven gehaald en het afvalwater én het bezinksel in de gracht gepompt, dat mocht niet, zo staat het ook in de brief aan het gemeentebestuur van 15 april 2009. Indien de gemeente van mening is, dat het afvalwater er in mocht, dan zeker het bezinksel niet.

Vrij veld delict.
Hier is er ogenschijnlijk toch een overtreding begaan,omwille van de "handhaving" is de gemeente
bevoegd, er is verontreinigd afvalwater ingebracht.  Had de aannemer, gezien de relatief geringe hoeveelheid, in samenspraak met de gemeente geen andere oplossing kunnen vinden?

Met een korrel zout nemen.
Nadat we alles hier en daar nagetrokken hadden, vonden we de uitspraak van Eddy
Van O. van de firma Vermetten niet kunnen, bij de firma te Merksplas zei men, dat wij de uitspraken met een korreltje zout dienen te nemen.  

Provincie Vlaams Brabant.
Anja De Wolf van de Directie infrastructuur, Dienst waterlopen, zal zo spoedig mogelijk
op onze vraag antwoorden of het schrijven van brieven aan het gemeentebestuur van Begijnendijk, zoals deze van 15 april 2009 zin heeft als de inhoud ervan toch niet gerespecteerd wordt. Er mag -nog- geen grond worden opgehoopt en dat is wel het geval en er mag geen vuil water in de gracht ingebracht worden en dat was ook het geval, Marc Verlinden heeft dus wél gelijk om dat aan te kaarten, maar om dat via de 101 te doen is misschien niet de juiste weg, wellicht heeft de politie van Begijnendijk Verlinden weer afgescheept, het zou niet de eerste keer zijn.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 09 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.