Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927422





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kat en muisspelletje met radioactief materiaal
12 juli 2006
Radioactief incident te MELDERT (Lummen) : Overheid en gemeente grandioos in de fout.

Betekom / Meldert 12 juli 2006.

Al in maart en september 1982 deden zich te Vosselaar en Ravels incidenten voor met radioactieve opvangers, dat is ondertussen 24 jaar geleden !
In maart 2003 was er ?De Brem? te Oostende en vervolgens in juli 2004 opnieuw te Oostende in de Moreauschool, dan volgde er Webbekom, Zoutleeuw, Kortenberg, Aalst Terjoden, Antwerpen Noordnatie, School te Hoboken, bejaardenhuis te Aubel, Silvertop gebouw te Antwerpen, etc.


Erik Cottens - foto ROB TV
 

Internationale regels.
Erik COTTENS verschuilt zich voor deze illegale toestanden achter de internationale regels, maar wanneer we opmerken, dat de besmettingsmetingen die daar werden uitgevoerd niet met het juiste toestel dat in de ISO 7503 is beschreven, de besmettingsmetingen de facto geen waarde hebben, krijgen we : Geen commentaar !

Inspectieverslag F.A.N.C.
Pas twee maanden geleden zou het F.A.N.C. een inspectieverslag over de bliksemafleider naar de gemeente Lummen gestuurd hebben, alle betrokken partijen (Gemeente, Kerkfabriek,F.A.N.C.) waren dus op de hoogte dat er op de kerktoren van Meldert een illegaal en gevaarlijk radioactief element stond, maar toen de toren in elkaar zakte en de haan met het gevaarlijk radioactief tuig tegen de grond lag, heeft niemand de nodige maatregelen genomen.

Kerktoren ineen gestort.
Nadat vorige week donderdag de kerktoren van Meldert instortte en het radioactieve tuig ?voor het grijpen? lag, heeft niemand van de gemeentediensten van LUMMEN zijn / haar verantwoordelijkheid genomen, ??k het F.A.N.C. niet.
Dat hanen van kerktorens een ?verzamelobject? zijn hebben we te danken aan JEAN LUC DEHAENE die zelfs die hobby politiek gebruikt en misbruikt. Iedereen die op de hoogte was van het feit dat er boven de haan van de kerktoren van Meldert een radioactieve opvanger stond had, na het ineenstorten van de toren, moeten ingrijpen.

Toch gevaarlijk
.
Nadat de omgeving van de gevallen kerktoren door de brandweer met nadar afsluitingen voor buitenstaanders werd afgesloten, werd niettemin de kerkhaan m?t de COMBINATOR 4 gestolen, daarna werden berichten de wereld ingestuurd dat het om gevaarlijk radioactief materiaal ging en dat men best meer dan 5m van het tuig kon blijven ! Ze geven in ieder geval toch toe dat het gevaarlijk spul is.

Tuig ontdekt en straat afgesloten.
Zogezegd door de publiciteit in de pers ontdekte een wandelaar / fietser dinsdagnamiddag 11 juli omstreeks 13.00u in de Hemelrijkstraat te Lummen zowel de haan als de radioactieve opvanger COMBINATOR 4.
Omdat er op het telefoonnummer dat in Het Belang van Limburg stond, niemand antwoordde, belde GUIDO CONVENTS de locale Politie die prompt de straat afsloot en het F.A.N.C. optrommelde.

Guido Convents ....... ... en de gevonden haan met radioactieve opvanger


Wachten op bericht van het F.A.N.C. vlnr : Bestuurder bestelauto - Schepen Mentens - Burgemeester RENDERS van Lummen - IVO Hulsage TD Lummen - Ivo Reynders (Politie) - Simon Coenen


 De bestelauto van de gemeente Lummen waarmee op een illegale wijze radioactief materiaal op bevel van het F.A.N.C. werd vervoerd !


Dit is de wijze waarop dergelijk radioactief materiaal dient verpakt, vasgemaakt en vervoerd (ADR Klasse 7 regels) en dat heeft Nucleair Inspecteur SIMON COENEN te Meldert niet gerespecteerd !
Het F.A.N.C. is veleer de overheidsinstelling gespecialiseerd in het  overtreden van de wet en haar eigen regels, een 2chte "Partij" en "Rechter"

Opnieuw kunst en vliegwerk van het F.A.N.C.
De locale politie (IVO REYNDERS) handelde naar best vermogen en was niet erg blij met de gang van zaken, ?politiemensen moeten op de deskundigheid van de overheid kunnen rekenen, wij kennen van deze materie niets? zegt de Lummense commissaris.
Maar hier is, zoals U in de rest van het verslag kunt lezen,  die deskundigheid blijkbaar in vraag en dat is zelfs geen alleenstaand geval !
De opgetrommelde nucleair inspecteur van het F.A.N.C. (Ir.SIMON COENEN), hebben we eerder ook al aan het werk gezien te AUBEL, waar radioactieve bronnen met een dosistempo van 5 mSv/h   (vijf mili Sievert per uur) in een klein plastic zakje werden gestopt en vervolgens in een open houten wijnkistje in een stooklokaal werden gedeponeerd !
Hier in Lummen tart de handelswijze van SIMON COENEN alle verbeelding; De wijze van behandelen van het materiaal, noch de beschermingsmaatregelen zoals kledij etc. noch de hermetisch gesloten verpakking, noch modaliteiten en wijze van vervoer werden door de nucleaire inspecteur (Officier van Gerechtelijke politie ? hulp van de Procureur des Konings) gerespecteerd !

Vertrek verhindert.
Toen deze redactie bij de politie van Lummen omtrent de gang van zaken protesteerde, verhinderde IVO REYNDERS het vertrek van de bestelauto van de gemeente Lummen.
F.A.N.C Inspecteur SIMON COENEN diende vervolgens, om zijn illegale handelingen te staven, de hulp van het meerderen in te roepen en na twee uur wachten werd er door een politieagent een fax ter plaatse gebracht.

De regels en wetten naargelang de
situatie op staande voet aanpassen.
Ondertussen waren de Burgemeester van Lummen en Schepen FRANS MERTENS ook ter plaatse gekomen en werd de fax, afkomstig van het F.A.N.C., door de Burgemeester en de Politiecommissaris ingekeken.
Blijkbaar heeft ERIK COTTENS  van het F.A.N.C. alles met de mantel der liefde toegedekt en inspecteur SIMON COENEN bijgestaan door de internationale <nood>regels in te roepen. Hiertegen staat de locale politie uiteraard machteloos, zij moeten het illegale transport van radioactief materiaal in een niet daartoe vergund voertuig zondermeer laten vertrekken, het F.A.N.C. past de wetten, regels en normen ter plekke aan de situatie aan ! 
Machtsmisbruik is ??n van de specialiteiten van het Agentschap Nucleaire Controle, een agentschap dat momenteel binnen de werkgroep Nucleaire Controle onder vuur ligt wegens ?.. incompetentie !

Stukken van radioactieve opvanger ontbreken.
De radioactieve COMBINATOR 4, die in de Hemelrijkstraat werd gevonden, is niet meer volledig, een koperen ring die zich rond de bronnen bevond is verdwenen en ligt waarschijnlijk nog bij het puin.
Probleem is dat van dit materiaal met een relatieve zekerheid kan gezegd worden, dat het ook licht radioactief besmet is en ooit als fel begeerd oud koper in iemands handen zal terecht komen. Personen die dergelijk  materiaal in handen krijgen en niet weten dat er Radium 226 aan kleeft kunnen kanker oplopen.

F.A.N.C. Beveelt het illegaal
vervoer van Radioactief materiaal.
Commissaris IVO REYNDERS diende uiteindelijk het radioactieve transport te laten vertrekken, nadat het F.A.N.C.  (ERIK COTTENS) in de fax daartoe bevel gaf !
Het Agentschap beveelt hier, boven het hoofd van de locale politie, om het illegaal vervoer van radioactief materiaal te laten plaatsvinden. In het niet daartoe vergund voertuig van de gemeente Lummen lag een lading radioactief materiaal die niet volgens de regels was verpakt of vastgemaakt.

Bezoekers website MM / 113.000

Nucleair Inspecteur Simon Coenen  (SCO) ....

... met zijn illegaal verpakte buit ...... normaal draagt men ter hoogte van de harstreek een
dosimeter, hier draagt de nucleair inspecteur in plaats daarvan een radioactieve bron -waarvan men in de gazetten
schrijft dat ze uiterst gevaarlijk en niet binnen de 5 meter te betreden is ?-.


F.A.N.C. -Erik Cottens- bevestigt ....

Betekom / Brussel 13 juli 2006
We waren al op de hoogte van het feit, dat ERIK COTTENS van de dienst vervoer van het F.A.N.C. in een fax op 11 juli 2006 aan de gemeente Lummen het " Bevel" heeft gegeven om niettegenstaande de illegale toestand met de verpakking van het radioactief materiaal en het niet daartoe vergund voertuig, toch het transport uit te voeren naar een niet vergund lokaal, dat zijn dus een resem overtredingen op het KB van 20 juli 2001.
De locale Politie moest laten begaan, wij gaan voort op de deskundigheid van de ter zake overheid zegt men bij de locale politie -begrijpelijk-.


In Meldert wisten ze het nog niet.
In de Lummense gemeente Meldert weet men in 2006 nog altijd niet dat het in bezit hebben van de radioactieve tuigen al wettelijk geregeld is door het KB van 28 februari 1963 en dat er volgens het KB van 25.5.1982 een jaarlijkse contributie dient betaald te worden. Evenmin weet men daar dat de tuigen door het KB van 21 augustus 1985 verboden werden. Daarbuiten werd bij wet van 20 juli 2001 (die het KB uit 1963 vervangt) de voorwaarden voor het bezit van dat soort radioactief materiaal nog eens duidelijk gesteld en zijn er bovendien nog drie omzendbrieven van het F.A.N.C. aan de Burgemeesters overgemaakt betreffende die illegale radioactieve bliksemafleiders maar in Lummen  (Meldert) hebben ze zich daaraan allemaal niet gestoord.

Laatste update ( 22 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.