Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927825





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Werkgroep Nucleaire Veiligheid
12 juli 2006
Agenda werkgroep nucleaire veiligheid plots gewijzigd


Betekom / Brussel 12 juli 2006
Het was de bedoeling om vandaag drie personen te ondervragen in de werkgroep van de nucleaire veiligheid, maar er zal maar ??n persoon gehoord worden.

Meer ...

Dr Tom Vanden Borre.
De enige die vandaag wordt gehoord is de huidige Voorzitter van de Raad van Bestuur van het F.A.N.C., het feit dat overige twee niet meer op het agende staan wil wellicht zeggen, dat er uit de eerste verhoren genoeg stof is verzameld om de heer Vanden Borre genoeg vragen te stellen.
De Voorzitter van de RVB heeft blijkbaar binnen het F.A.N.C. " zijn " pionnen "  in positie geplaatst, al degenen die het met hem niet eens zijn zouden eruit vliegen, weggepromoveerd of ontslagen worden !  De chaos binnen het F.A.N.C. moet enorm zijn. 

Welles / Nietes.
Het is een zeer rare bedoening (binnen de werkgroep nucleaire veiligheid), eerst zou de hoorzitting van vandaag achter gesloten deuren plaatsvinden, dan weer een open zitting dat voor publiek toegankelijk werd gesteld, zo stond het ook op de website van de Kamer aangegeven.



Simonne CREYF (CD&V) heeft zo haar eigen kijk op de
democratie (achter gesloten deuren .....)

F.A.N.C. Alom onbevoegd.
Als we het betoog van Dr TOM VANDEN BORRE mogen geloven, dat is het F.A.N.C. maar voor heel weinig zaken bevoegd, alvast niet voor de :
- Dosistempometers.
- Het toezicht op het personeel.
- Erkende organismen (AVN,  AIB-Vin?otte-Controlatom en Techni Test).
Omtrent de problematiek van de erkende organismen die al sinds 1958 bestaat, vertelt de Voorzitter van de RVB van het F.A.N.C. dat dit item nooit geregeld werd en dat het over een gecompliceerd dossier gaat ....

Weeral anderen.
Frank DE CONINCK van het S.C.K. zou nu in opdracht van het F.A.N.C. onderhandelingen voeren met de erkende organismen, als het wat te moeilijk wordt moet het F.A.N.C. altijd  beroep doen op anderen, wat kunnen ze eigenlijk zelf ? 


Rare democratie van de CD&V.

Twintig na twee arriveert deze redactie in zaal 8 op de 3e verdieping waar Dr TOM VANDEN BORRE tekst en uitleg geeft, de publiekstribune is dan met vier personen bemand.
Toen SIMONNE CREYF van de CD&V het woord kreeg, protesteerde de politica meteen dat de zitting "openbaar" werd gehouden en zij aan de heer VANDEN BORRE geen vragen zou kunnen stellen die voordien (op 10/7) achter gesloten deuren werden behandeld, maar d?t was volgens ons niet het probleem, wel het feit dat Morsum Magnificat opdaagde !
Voorzitter FILIP DE COENE SPa reageerde dat dit eerder door de werkgroep werd beslist, maar dat deze beslissing altijd weer kon ingetrokken worden, wat meteen gebeurde !!
Laatste update ( 24 juli 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.