Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932318





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : OCMW Opnieuw onderwerp van klacht bij Gouverneur.
01 mei 2009
Fiscale -mini-fraude en foefelen met aanbesteding aanleiding klacht.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 599.700
Ternat / Genk 1 mei 2009.

Managers OCMW Genk moeten
opgenomen worden in ziekenhuis wegens "Foefelaritis".

Werknemers die van hun werkgever een auto ter beschikking krijgen, dienen bij de fiscale aangifte -fiche 281.10- onder de code 254 te vermelden hoeveel kilometers zij jaarlijks met het voertuig voor privé-doeleinden afleggen, maar sommige "Managers" van het OCMW van Genk zijn dat -wijselijk- vergeten. 

Managers.
In het Belang van Limburg van 9 december 2008 verschijnt er een artikel "Beste Overheidsmanagers van 2008 komen uit Genk", in dat artikel wordt OCMW Secretaris Staf Mariën gelauwerd als Overheidsmanager van het jaar!  Wellicht heeft het Belang van Limburg, dat zich als kwaliteitskrant profileert, politiek laten verblinden, het is trouwens niet de eerste keer dat wij dat vaststellen, ook in andere zogenaamde "kwaliteitskranten" zijn de journalisten ziek in hetzelfde bedje.

Knoeien met fiscale aangifte.
In juli 2008 plaatst Stijn Van Geneugden -Provincieraadslid Limburg- een klacht bij het Agentschap Binnenlands Bestuur. In die klacht worden een reeks vragen gesteld rond de handel en wandel en misbruiken van het Genkse OCMW, ondermeer omtrent het privé-gebruik van de Ford Mondeo's door de Secretaris én de Voorzitter waarmee geknoeid zou zijn.

Peanuts?
De Gouverneur diende te bevestigen dat Secretaris Staf Mariën, die in de gazet van Limburg wordt bestempeld als "Beste Overheidsmanager", vergeten is het privaat gebruik van de Mondeo in 2006 en 2007 aan te geven bij de belastingen ! Het OCMW van Genk zei op 19 maart 2009, na klachten, daarover "... de secretaris en de voorzitter hebben aangifte gedaan bij de fiscus ....hun dossier is daar momenteel nog in behandeling"  dat is dus toegeven dat de Manager van het jaar gefraudeerd heeft.

Nog méér knoeien.
In het kader van de aanbesteding voor de verwijdering van de radioactieve opvangers van Herfstvreugde en Heiderust dat al in 2004 is gestart -de zaak is al drie keer in aanbesteding gegaan- is het duidelijk dat het OCMW van Genk ook hier op een nogal amateuristische wijze knoeit met de Wet- en Verordeningbepalingen, ergo, eigenhandig documenten van het studiebureau wijzigde, dus nóg meer knoeiwerk.

Openbaar, onderhands of beperkt.
De Wet op de aanbestedingen van 24 december 1993, het KB van 8 januari 1996 en het  KB van 18 juni 1996 zijn inderdaad niet eenvoudig, maar met dit dossier maakt het OCMW van Genk het werkelijk té bont. Het gaat in feite om de verwijdering van twee illegale radioactieve elementen die op het dak van de twee rusthuizen werden neergepoot. Het verwijderen van die tuigen is de opdracht, dáár gaat het om, dat kan in het slechtste geval ongeveer tienduizend € kosten, maar het OCMW van Genk wringt zich in allerlei bochten om de zaak tot ver boven de honderdduizend € te laten oplopen.

Documenten gemanipuleerd.
Na vier jaar kunst en vliegwerk gaat het OCMW met het studiebureau Obis -C.Gordons- in de clinch, maar ondertussen gaat het OCMW ook in zee met een ander studiebureau waarvan de kosten voor de studie, die het OCMW reeds in bezit heeft, hoger liggen dan de prijs van de opdracht n.l. het verwijderen van de radioactieve elementen!
De zaken die het OCMW erbij sleurt, hebben niets, maar dan ook niets, te maken met de verwijdering van iets "Illegaals" dat bovendien geen enkele invloed heeft op het doel waarvoor ze werden geplaatst, dus kan het ook niet vervangen worden door iets anders, iets wat nutteloos is hoeft men immers niet te vervangen.

Cursus.
Wij probeerden bij het OCMW van Genk een reactie te bekomen, Vital Tielens was daartoe niet geneigd, we werden naar de dienst Communicatie verwezen, maar Lut Bremar was niet aanwezig, "op cursus" zei men ons, we proberen het later opnieuw ...

Gesignaleerd.
Het blijkt dat het OCMW van Genk in deze zaak advocaat "X" heeft aangesteld om het studiebureau waarvan Carla Gordons de zaakvoerder is, aan te pakken.  Van Carla Gordons krijgen we bij verzoek om telefonische informatie als antwoord ; "U bent bij mij al gesignaleerd"  en vervolgens legt Carla de telefoon in, wat heeft die allemaal te verbergen? Beseft zij wel goed welk document zij op 13 september 2004, samen met het OCMW van Genk, ondertekende?

Lezers kunnen reageren of de redactie tippen via e-mail   of via :
Postbus 40 te 3130 Begijnendijk
Postbus 40 te 1740 Ternat.
Ook anonieme berichten worden onderzocht.

Meer over de nieuwe klacht in Morsum Magnificat 165

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 02 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.