Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926542





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Gaat Dioos binnenkort met pensioen?-Update1
30 april 2009
Loods en vijver voor besproeien gewassen zonder vergunning.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 599.300
Ternat / Begijnendijk 30 april 2009.
Specifieke bezoekers op dit artikel : 10:15 4/5/2009 : 123

Gaat "Groot" Begijnendijks
zakenman binnenkort met pensioen?

--- wijziging 11:00 1/5/2009
--- Update 1 08:30 1/5/2009
--- wijziging 08:15 1/5/2009
Ondertussen heeft de journalist via een e-mail aan "bepaalde" politiediensten gevraagd om naar aanleiding van bekomen informatie, één en ander na te trekken, óók in verband met de deelname van meneer Dioos aan het verkeer -met de VW Old Timer en het vervoer van goederen met dat voertuig-, status rijbewijs .....  Mocht de locale Politie in opdracht van de burgemeester voor sommige zaken de ogen sluiten, zal er als dat nodig is, nóg een dossier naar het Comite P worden gestuurd. Wij bereiden momenteel een dossier voor, waarbij wordt aangetoond, dat een locale inspecteur het aankaarten van onwettige toestanden van de journalist in het belachelijke trok, daardoor meer dan waarschijnlijk iemand zich gesterkt voelde de journalist te -mogen- bedreigen. Danny VB werd daarvoor echter op 24 december 2008 door de Correctionele Rechtbank te Leuven met een voorwaardelijike straf veroordeeld. 

Voor de gebouwen aan de Baalsesteenweg, 54 die destijds door
aannemer Kumps werden opgetrokken, is er in 2003 een Proces Verbaal opgesteld, maar het Parket te Leuven doet er niets mee, menig ambtenaar van vele Steden en Gemeenten zijn niet goed gezind omdat de
Parketten er niets aan doen. 

Kl... kussen, geen properder werk?
Omdat inwoners van Begijnendijk zich mateloos ergeren aan de
mentaliteit en vooral de willekeur bij het  -wan-beleid van het plaatselijk bestuur, steken we hier en daar ons licht op, uiteraard óók bij meneer Dioos die een telefoontje maar lastig vindt, nogal wiedes, wij stellen vervelende vragen en dat zint de zakenman niet, hij zou de politie bellen dat ik hem lastig val en moet zijn kl..... kussen. 
Als hij dat doet zullen wij
aan "hun" politie óók enkele zaken toespelen waarvan wij niet bij machte zijn ze te controleren, meer nog, we zullen zelf al een e-mailtje zenden, dan weten ze alvast wat ze moeten nakijken. We hebben als gevolg van het feit, day hij ons vraagt zijn kl ... te kussen, meneer Dioos meteen de vraag gesteld of hij voor ons geen properder werk had, maar helaas, hij antwoordde niet meer. 

Begijnendijk moet stoppen
met sociaal bedrog en willekeur.


De kleur doet niet ter zake, de loods is niet vergund,
evenmin de aangelegde vijver om de planten te
besproeien. Begijnendijk maakt zich schuldig
aan het in stand houden bouwmisdrijven. Hoe lang 
kan  de Leuvense Justitie daarvoor de ogen blijven
sluiten?
 

Geen vergunning.
Informatie leert ons dat voor de vijver, welke Dioos maakte voor de
besproeiing van planten en de groene metalen loods die hij plaatste, niet vergund zijn, maar de vriendjes van Begijnendijk werken blijkbaar via een RUP aan een oplossing. Zelfs met heel veel hulp van MGB  -Mijn Gemakkelijke Broeders- is het niet zeker dat de loods mag blijven staan. Maar, zeggen sommigen op het gemeentehuis, we gaan lastens Dioos geen PV opmaken omdat hij met zijn zaak gaat stoppen en met pensioen gaan.  Die vraag stelden we aan Dioos zelf, maar weer krijgen we als reactie :"En dan", méér kan de man blijkbaar niet zeggen, het is een MGB kwaal, "fatsoenlijk praten" kunnen ze, naar voorbeeld van hun Peetvader, niet goed, sommigen zels niet tijdens de gemeenteraad. 



Onderstaande inzet is een passage uit een brief van de overheid,  in verband staat met Begijnendijk de burgemeester is hier wel degelijk als bevoegd persoon inzake -ondermeer- Ruimtelijke Ordening, BPA, en andere genoemd.  In Begijnendijk is het duidelijk, dat de burgemeester bouw- en andere overtredingen in stand houdt en dat is strafbaar. Gefrustreerde bewoners uit Begijnendijk krijgen misschien ooit voldoening voor hun klachten, deze redactie zal de aangebrachte mistoestanden onderzoeken en in de openbaarheid brengen. Intimidatie en maffiapraktijken zullen ons daarvan niet weerhouden, ambtenaren die het vuil pokerspelletje meespelen zijn bij deze gewaarschuwd.  




Laat meneer Dioos maar naar de poltie
bellen, ze kunnen dan meteen e.e.a. nakijken.

Geen PV.
Begijnendijk heeft bij Dioos, in tegenstelling tot Kumps, geen PV
opgesteld, nogal wiedes, wanneer we Dioos enkele dagen geleden belden en informeerden naar het varken dat bij de MGB barbecue aan het spit wordt gehangen zei Dioos "dat het allemaal vrienden zijn". Hoe dan ook, Begijnendijk heeft Dioos nog geen strobreed in de weg gelegd.  Maar Dioos is niet de énige grote "Zakenman" in Begijnendijk die door de MGB, qua bouwovertredingen, de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Wellicht meer in MM 165.

Lezers kunnen reageren of de redactie tippen via e-mail   of via :
Postbus 40 te 3130 Begijnendijk
Postbus 40 te 1740 Ternat.
Ook anonieme berichten worden onderzocht.


Redactie Morsum Magnificat®  Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1750 Ternat

                          
Code van de journalistieke beginselen -1982-
De pers moet het recht hebben ongehinderd gegevens te verzamelen en informatie
en commentaren te publiceren teneinde de vorming van de publieke opinie te verzekeren.

Laatste update ( 04 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.