Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926542





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Maatregelen tegen Commissaris-Generaal Koekelberg.
30 april 2009
Minister De Gucht neemt ordemaatregelen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 599.300
Ternat / Brussel 30 april 2009.

In opvolging van het verzoek dd. 2 april 2009 van de Minister van Justitie en na Commissaris-Generaal Koekelberg te hebben gehoord heeft Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht op woensdag 29 april 2009 beslist een ordemaatregel te nemen waarbij de uitoefening van een aantal bevoegdheden van de Commissaris-Generaal tijdelijk – voor een periode van twee maanden – wordt herschikt.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de pers deze morgen is de ordemaatregel beperkt tot de volgende bevoegdheden : coördinatie van de diensten die rechtstreeks van hem afhangen, coördinatie van het geheel van de directies, zijn auditfunctie en de public relations van de federale politie.  De Commissaris-Generaal behoudt onder meer zijn bevoegdheden naar de lokale politie toe, zijn adviesrol en zijn administratieve verantwoordelijkheden.

Deze ordemaatregel is geenszins bedoeld als sanctie, maar wil voorkomen dat het vertrouwen van de bevolking in de werking van de politie zou worden geschonden.

De ordemaatregel biedt verder een reflectieperiode, tijdens dewelke kan worden nagegaan hoe de verdere samenwerking tussen de Commissaris-generaal en de bevoegde minister op een correcte manier kan vorm worden gegeven. Het belang van een dergelijke goede samenwerking, zowel voor de dienst, voor het algemeen belang en voor het vertrouwen van de bevolking in de Politie is niet te onderschatten.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be   1740 Ternat.

Laatste update ( 30 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.